Main Menu

srednji prst i objasnjenje

Started by lilit_depp, May 23, 2009, 08:49:51 PM

Previous topic - Next topic

lilit_depp

Uh sto mi je naslov deskriptivan. :rofl:
Dolazi Lucija iz skole i pita: - Zasto se uciteljica naljutila na Norberta kad je on Davidu pokazao srednji prst?
Taman sam krenula s objasnjavanjem ali sam stala posto mi se svako moje objasnjenje cinilo neprimerenim. :rofl1: :lol:
Mislim, krenem ja od sustine, al sta ako me saceka pitanje: - A sto je to lose?  :lol: Ne bih  da uvijam, al ne znam kako da izvedem bez toga.
Molim za ideje.

I, bitte, bez oftopikovanja.  :turpija: :lol:
L, L, K

AnaK

Ja bih ovako: Kao što postoje ružne reči, tj. psovke, tako postoje i ružni gestovi. Ukratko, kad pokažeš tako, to je kao da si opsovao/la bez reči.

Mislim da će biti dovoljno  :think:
Janko 23.7.2002.

Elanor

e ovo pitanje mi jos nije palo na pamet. :rofl:

pokusavam da vratim film: cini mi se da ja u lucijinim godinama nisam znala sta predstavlja srednji prst, znala sam da je to ruzno pokazivati. izgleda da sam bila previse fino dete koje je postovalo autoritet :-[
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Hanika

Quote from: AnaK on May 23, 2009, 09:02:12 PM
Ja bih ovako: Kao što postoje ružne reči, tj. psovke, tako postoje i ružni gestovi. Ukratko, kad pokažeš tako, to je kao da si opsovao/la bez reči.

Mislim da će biti dovoljno  :think:
Ja bih isto ovako.

lilit_depp

@AnaK, fala. A ako me pita: - A zbog cega je to ruzno?

Quote from: Elanor on May 23, 2009, 09:02:44 PM
pokusavam da vratim film: cini mi se da ja u lucijinim godinama nisam znala sta predstavlja srednji prst.
I Luciji nije jasan "koncept" srednjeg prsta. Nit zna sta to znaci, niti joj je jasno sto je to ruzno.  :D
A meni bzvz da je zavlacim, verujem da ce joj uskoro Norbert objasniti, pa bih da ga preduhitrim. :mrgreen:
L, L, K

Nanny Ogg

U pravu je AnaK..nepristojno je iz istog razloga iz kog je nepristojno reci go....o, a nije npr "kaka" (zameniti bilo kojim parom reci) :lol:
A zasto?
Zato sto ja tako kazem!

Ajte zene, ne dram'te

Nanny Ogg

Quote from: Lilit_Depp on May 23, 2009, 09:23:41 PM

Uzvratis kontra-pitanjem: A jel bi ti volela da neko tebe opsuje?

Ajte zene, ne dram'te

AnaK

Quote from: Lilit_Depp on May 23, 2009, 09:23:41 PM

Pa prosto je - ružno. Jednostavno se ne pokazuje. Kao što bi bilo ružno nekome (osim mami) pokazati guzu, na primer.

:think:
Janko 23.7.2002.

AnaK

Quote from: Nanny Ogg on May 23, 2009, 09:25:59 PM
Uzvratis kontra-pitanjem: A jel bi ti volela da neko tebe opsuje?

:good: :lol: :lol: :lol:
Janko 23.7.2002.

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

disco2000

Kontra-pitanja su zakon. Moram to da zapamtim.

Beatrix Kiddo

Svidja mi se objasnjenje AneK... Ne mora bas sve u tancine da se objasnjava..
Taman da dobijes na vremenu, dok joj drugar "objasni", da smislis odgovor na pitanje - A zasto je spominjanje toga (sto prst simbolizuje) psovka?
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Despina

Nemam nista pametno da dodam :girl_smile:
Sjecam se kada sam ja dosla kuci i ponosno pokazala sta sam naucila u skoli, ona ruzna gesta sa rukama uz propratni tekst- ulica, raskrsnica, bandera :girl_haha:
Vjezbala sam od skole do kuce i demonstrirala sokiranoj mami :rofl1:
A, L, S

Masha

Slazem se da ne mora da se detaljno objasnjava dok ne pita. Lilit, da li je lucija zadovoljna odgovorom da je to ruzno? Da li je cula neke psovke u kojima se pominje muski polni organ :rofl: ? Ako jeste lakse ces joj objasniti :lol:

kalimero

uh....

mozda ne bih jos isla tim pravcem da srednji prst simbolizuje musku pisu, jer vec vidim moje snalazljivo dete koje meni pokazuje srednji prst, jer jel'te mami sme pisa da se pokaze :rofl:

pre bih objasnila da postoje ruzne reci i ruzno ponasanje, i da odrasli kad ne znaju sta da kazu posegnu za tim, a da ih mali kopiraju jer ne shvataju kako je to bzvz.... :ces:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.