Main Menu

Tražim, ne nalazim

Started by AnaK, May 29, 2009, 10:08:26 PM

Previous topic - Next topic

janavi

sad vidim ovaj bosh što je fina dala link je plastičan
imaš na ovom sajtu dosta jeftiniji plastičan
http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=4576
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

cici

Ovaj što Minja hoće ima drugačije mutilice.Imaju zglob.

janavi

aha ok, pogreših onda
sorry
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

cici

Nema veze :kiss1:
Ili, ja hoću onakav pa sam mislila da hoće i Minja.

AnaK

Mene stvarno zanima šta taj tip miksera čini tako superiornim? Koje su mu prednosti, šta može?
Janko 23.7.2002.

Finalina

Janavi razlika je, osim u kvalitetu plastike, u jacini motora i u tome sto se kod plastikanera ne vrti ni serpa ni mutilica tako da obuhvati i umuti ceo sadrzaj. Imam obicni stojeci plastikaner da pridrzi ciniju i mikser dok ubacujem sastojke  :turpija: , ali ne muti bas samostalno.

Svaki ovaj Bosch ( ja imam jedan od modela, a svi su na isti kalup sto se tice stabilnosti i motora, kao i nadogradnje delova) radi kao poluprofi mikser. Ovi sto su bas skupi idu preko 1000W , a konkretno ovaj na linku koji sam dala i cija je cena povoljna radi sa 500W snage, sto je sasvim dovoljno i odgovara ceni. Ja ga preporucujem zato sto je vise nego kvalitetan i nije se promenio ni malo  :good:  vec drugu deceniju za redom. Takodje, shvatila sam da se ovde radi o nacinu mucenja tj o tom zglobu koji se okrece, sto pominje i Cici.

Finalina

Quote from: AnaK on June 22, 2009, 10:01:21 PM
Mene stvarno zanima šta taj tip miksera čini tako superiornim? Koje su mu prednosti, šta može?
Muti belanca do cvrstog "snega" , testo raznih vrsta, najfinije kremove, sve gustine i sdrzaje jednako muti .... sve to radi samostalno, samo ubacujes sastojke.

Nosac je napravljen tako da se okrece u polozaje da nosi blender, masinu za mlevenje mesa, kao i da sa ovim metalnim secivima radi kao prefektna seckalica ( potpuno prefektna, veoma mocna i jako laka za upotrebu i narocito za odrzavanje). Ja sam se bas navikla, a i on dugo traje.

Kao mikser je (skoro) kao profi, ako mu je jaci motor npr 1000W dok sa 1500W nemam iskustva, ovaj moj malo slabiji od toga je sasvim dovoljan da ga preporucim, iz iskustva

AnaK

Super zvuči. Moje potrebe za mikserom su daleko skromnije budući da ga vrlo retko koristim, a i ne pravim čudesa. Super je što za sve u stvari postoji širok dijapazon opreme, prema potrebama :)
Janko 23.7.2002.

Minja

Hvala cure na pomoći  :bighug:
Da,hoću mikser koji radi sve sam, ali ipak da mu nije cena 58000  :D
Cici,mislila sam da nema tih sprejeva sa onog hrvatskog sajta.
Filip 18.06.1996.
David 02.04.2002.
Viktorija 03.01.2006.
Minjina Kuhinjica

Finalina

Nije ovaj mikser na linku ni za kakva cudesa, sasvim je obican i pomaze kod jednostavnih priprema, a izdvaja ga od ostalih jedino ova nesto veca prakticnost. Ovi jaci su za brzopotezne profesionlace, sto Minja svakako jeste, ali verujem da ce virtuoz biti i na ovom "malo slabijem" tj sto mu je cenma manja od 200E.

Minja @ pogledaj karakteristike ovog prvog ( crvenog ) sto si pomenula. Njemu je garancija 5 godina, a jacina samo 300W ( ne znam da li je u pitanju greska u pisanju, ali iznenadjena sam cenom kao previsokom ) .

:ph34r:

Quote from: Finalina on June 22, 2009, 10:43:15 PM
Janavi razlika je, osim u kvalitetu plastike, u jacini motora i u tome sto se kod plastikanera ne vrti ni serpa ni mutilica tako da obuhvati i umuti ceo sadrzaj. Imam obicni stojeci plastikaner da pridrzi ciniju i mikser dok ubacujem sastojke  :turpija: , ali ne muti bas samostalno.

..

ja imam gorenje star sto godina...samostojeci i vrti mu se ona cinija ... ne mogu da zamislim da postoje mikseri koje moras da drzis  :D :girl_haha:

janavi

jes stvarno, jako se umoriš od držanja :lol: :lol:

Quote from: janavi on June 23, 2009, 10:31:24 AM
jes stvarno, jako se umoriš od držanja :lol: :lol:

jel da :girl_haha: .... a i onda ne mozes da se setas po kuci, uzimas potrebne sastojke i dodajes ih dok on muuuuuuutiii  :D

janavi

Quote from: :ph34r: on June 23, 2009, 10:41:18 AM
jel da :girl_haha: .... a i onda ne mozes da se setas po kuci, uzimas potrebne sastojke i dodajes ih dok on muuuuuuutiii  :D
i time uštediš koliko? 20s?
a sastojci ti stoje "po kući"?
meni svi na 2 koraka :lol:

Quote from: janavi on June 23, 2009, 10:43:03 AM
i time uštediš koliko? 20s?
a sastojci ti stoje "po kući"?
meni svi na 2 koraka :lol:

i u jednoj ruci cinija u drugoj mikser..pravis dva koraka, zubima uzimas sastojak i dodajes :lol: