Vezbe u sokobanjskoj i UZ glave, danasnja kontrola 9.7

Started by chokoladica, June 03, 2009, 10:05:26 AM

Previous topic - Next topic

chokoladica

Nesto me zanima, ne mogu da cekam da pra-sence dodje kuci. Mozda bi ona pitala, mozda i ne. Juce su otisli da prime vakcinu. Mali je zdrav, ali pedijatrica ipak nije htela da mu da vakcinu, jer eto, bas u tom momentu on nije hteo da sedne (znate na koju vezbu mislim).Umesto toga ih je poslala u sokobanjsku. Ok, bili , nacekali se, i rekose im da postoje mala odstupanja (ne znam u kom tacno smislu),da malo naginje na desnu stranu (tortikolis??) i da ce da mu urade UZ glave?? UZ glave moze da se uradi tek 12.7 , a mene zanima u kakvoj je to sve vezi sa vakcinama? Da li vakcine mogu da se odlazu toliko ili ne? Zasto se radi UZ glave? Ja sam , iako ne sumnjam u njihovu strucnost tamo u sokobanjskoj, ipak sklona da tome da mislim da se mozda malo preteruje. S obizorm da sam sa Filipom prolazila kroz razlicite "dijagnoze", te tortikolisi, te asimetrija lica, pa nosenje longeta (nista od toga nisam prihvatila , da se razumemo), i evo ga, zdravo i pravo dete. Drugo.. pisem malo navrat nanos  , pedijatrica je rekla da je napredovao SAMO 600 grama, i da ga pra-sence dohranjuje. Nemojte me pogresno razumeti, bebca vidjam cesto, i mali je sasvim dobar. Odlicno izgleda, lepo se ubucio, nisam dr, ali ne vidim ama bas nista neobicno. Pra-sencetu sam savetovala da ne uvodi dohranu jer bi on pokazivao na jos neki nacin da je gladan (nervoza, plac, broj upiskanih pelena itd). On je susta suprotnost. Raspolozen, nasmejan, lepo spava, lepo sisa (na zahtev).Da li se slazete ? Vise me zanima prvi deo posta , tj zasto se radi uz glave. Hvala.

Masha

U sokobanjskoj je to redovna procedura, uz i eeg

emge

Ja skroz vjerujem u stručnost ljudi iz Sokobanjske.
Mislim da nije nikakva frka da se kasni sa vakcinom, to je njemu ionako prva doza vakcina Pentaxima ili (DTP, Polio i Hib ), zar ne?

chokoladica

Ne zanima me sta je redovna procedura tamo, pitam zasto se to radi? Iz kog razloga? Valjda ne samo zato sto je to "redovna procedura"

Deda

600 g je ok, jel njemu to bese za 3.mesec?
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Masha

uz-da se proveri da li su mozdane strukture ok, a eeg-kakva je elektricnaaktivnost mozga, odredjeni ispisi ukazuju na neke poremecaje npr.

Masha

Kod koje su dr bili? I sta je tacna dg?
edit Rekoh da je redovna procedura da bih ukazala nato da se obavezno radi bez obzira na to da li je rec o manjim ili vecim odstupanjima

emge

Najbolje je da se prekuca tačan nalaz iz Sokobanjske.

Ja vjerujem da to sada sve zvuči strašno, ali nadam se da nije. Naša dijagnoza je bila Diskretna asimetrija, i ja sam jako zadovoljna što smo radili vježne. Možda bi se sredilo i samo od sebe, ali ovo što smo vježbali joj sigurno nije škodilo :)

chokoladica

Quote600 g je ok, jel njemu to bese za 3.mesec?
Da
QuoteKod koje su dr bili? I sta je tacna dg?
edit Rekoh da je redovna procedura da bih ukazala nato da se obavezno radi bez obzira na to da li je rec o manjim ili vecim odstupanjima
Ne znam, napisacu kad sence dodje kuci

chokoladica

Quote from: Masha on June 03, 2009, 10:15:48 AM
uz-da se proveri da li su mozdane strukture ok, a eeg-kakva je elektricnaaktivnost mozga, odredjeni ispisi ukazuju na neke poremecaje npr.
Hvala. Mene zanima sta ih je to u vizuelnom pregledo navelo na ideju da rade UZ glave. "standardna procedura" meni bas i nije neko objasnjenje (mada su oni to isto rekli i prasencetu  :lol: )

AnaK

Čoko, ono što je za pedijatra krvna slika, to je za sve neurološke dileme eeg i/ili UZ glave.

Da bude sve OK  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

senka

Ne znam za prvi deo.
Ja ću onaj o kojem se manje brineš - dobar si joj savet dala, ako dete jede, spava i vidite da napreduje koliko se to očitava u gramima nebitno je. Moje devojke su napredovale po 300-400g i kada sam pitala pedijatra da li je to dovoljno (jer bez kilo pred babe ne smem  :D) ona je rekla : "Ako pogledamo u knjige, nije dovoljno, ali ako pogledamo u dete, njegov izgled i ponašanje znaćemo odgovor."
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Dusica

Nama su uz glave radili isto po defoltu u Sokobanjskoj, a vakcine nije primio dok UZ nije bio gotov i ocitan. Objasnjenje:  mogu da samo da stete ukoliko postoji neki neuroloski problem. Nigde nece zaksniti sa vakcinama, Daniel je primo neku sa godinu dana zakasnjenja i nista mu nije bilo
Bice sve ok, malo cete raditi vezbice i to je to :kiss1:

Kafica

Quote from: AnaK on June 03, 2009, 10:29:38 AM
Čoko, ono što je za pedijatra krvna slika, to je za sve neurološke dileme eeg i/ili UZ glave.

Da bude sve OK  :kiss1:
Ovo je odgovor.
Nemoj unapred da brinete, Čoko. :kiss1:
Sami pregledi ne bole ni koliko vađenje krvi iz prsta, hoću reći uopšte :)
Što se vakcina tiče, pošto je posle vakcine moguće dobiti povišenu temperaturu, žele da budu sigurni da nema neuroloških smetnji da se to odradi.
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

pra-sence

Evo dijagnoze:
OG 40cm,VF otvorena.KN:prati pogledom,guce,ROF i RAF pozitivni.Tonus misica povisen,tetivni refl.zivlji simetricno,refl. ukrstene ekstenzije desno pozitiv,kalkanerani r.pozitivan
Trakcija:glava ne pratiza KU,DE u semifl i abdukciji. ?u ostalim polozajnim r. diskretna odstupanja u smislu povremenog zabacivanja glave ,diskretna asimetrija desno
Kontrola glave ne odgovara KU,krivi je na desnu stranu,nema skracenja misica. U pronaciji nema oslonac na podlaktice,krivi se u desnu stranu

pokazane vezbe,kontrola za 6 nedelja