Main Menu

Dezinsekcija, deratizacija...

Started by emge, June 04, 2009, 11:52:30 AM

Previous topic - Next topic

emge

Juče sam zvala da obnovim dezinsekciju u stanu, koja je prošli put rađena prije 2 godine.

Za ove dvije godine nisam imala nikakvih problema.

Pita me ljubazna teta sa čim imam problema u stanu i ja shvatim da trenutno nemam ni sa čim. Posle sam se pitala da li je OK što ih zovem tako periodično, ili treba da sačékam problem :ces:

Živim u soliteru, računam da ljudi prskaju povremeno, pa ne bih da njihove bube izbjegnu kod mene :lol:

Kad vi to radite?

janavi

deratizaciju u stanu?
prvi put čujem
zar se to ne radi na celoj oblasti, one roze kuglice

znam da kad je bilo oko V obdaništa pacova, da su zvali naknadno, pa su svuda okolo postavljali taj otrov
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

emge

Moja greška :-[

Mislila sam na dezinsekciju :)

Što se iz daljeg teksta i vidi - ti bodljikava :P
I ispravila sam :angel:

janavi

pa ja čitam triput, pa ne znam šta sam pročitala :lol:

elem, za dezinsekciju
bili neki momci, pitali, ja rekla neću
nemam nikakve probleme, osim paukova, koji ulaze spolja sa drveća
komarce tera zanza na struju, a imam i mrežu na vratima terase
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

emge

E, pa ti što idu od vrata do vrata i pitaju, kažu da se povremeno organizuju "grupne" akcije. Možda im je to markentiški trik, ali vjerovatno neko pristaje. Pa se onda mislim, kad krenu bube da bježé odatle, neće valjda sve kod mene :lol:

A, i meni je nekeko bilo logično da se to obnavlja povremeno bez vidljivog razloga, po principu bolje spriječiti nego liječiti.

U svakom slučaju čeka me prskanje u subotu.

janavi

ma imaš pravo, logično je da se radi povremeno
al ja nešto baaaaaš ne volim te hemije...

emge

Jano, ovi moji prskaju sa nekim sredstvom neotrovnim za nas, čak prskaju bez rukavica da to dokažu.
Kažu da prostorije nema potrebe provjetravati i tako to.

Ja sam ipak izabrala vikend kad Marta neće spavati kući :D

Xe

Jos nismo zvali, nemamo zivotinjke, da kucnem u drvo.
Ustvari, na spoljnjem zidu su nam se pojavili oni crni mravi, ali oni ne idu u kucu, pa racunam da nema potrebe za intervencijom.
Inace, moj stari kraj je poznat po zutim mravima, a kad oni nestanu, znamo da su se ponovo naselili bubarusi, koje zaista mrzim.  >:(
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Pepi

Mrzim sve te gmizave životinjke  >:( naročito bubaruse  :crazy:
Na sreću, u ovom stanu nismo imali potrebu za dezinsekcijom, nisu se pojavljivale, osim par žutih mrava  u kupatilu koji dođu i odu...

Unabebili

Mi to jednom godisnje uradimo, preventivno.
Zivimo u devetospratnici, pa da nam se slucajno ne pojave :rofl:
Prskaju nam svaki cosak, mi pitali zbog psa da li da ga odvedemo negde na par dana.
Kazu da nije otrovno za nas i kucne zivotinje.
Nikad nam se nista nije pojavilo od gmazova, ali necu da rizikujem :turpija:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

rafa

U obdanistu svakog meseca, obavezno, nekim netoksicnim bez mirisa odobrenim od Min. zdravlja.

Jedno dva put godisnje ih posaljem preko puta  :rofl:, u kucu, pre navale mrava i bubasvaba.  :nokti:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

emge

E, pa dobro je.. već sam pomislila da sam :crazy: što to radim preventivno.

Rafo, jel moraš jednom mjesečno? Nešto mi to baš često :ces:

Masha

Jednom godisnje, bubojedac nam se sam javi negde u aprilu

Dusica

Kod mene bi isto trebalo jednom mesecno, stara zgrada i redovno se pojavljuju one buba ruse koje ulaze u sve moguce aparate i tesko su unistive.
Cena za moj stan je 1200 dinara, dodje fini cika i bukvalno mi poplavi kucu sa tim otrovom, kao mleko belo da sve pliva u tome i onda sam mirna. Jedini problem je sto sve ali sve moram da operem posle.

emge

Nisam dvije-tri godine zvala one moje za dezinsekciju, i sad se ne javljaju na telefon  :) mora da firma više ni ne postoji...
jel imate preporuku?