Main Menu

Lice i bore...

Started by linga, June 08, 2009, 08:01:57 AM

Previous topic - Next topic

Glitter

Ja jedva nalazim stvari na koje moje lice ne reaguje bubuljicama i osipom te sa uljima tog tipa samo rizikujem
A koji efekat treba da postigne hemp?

Lani

Ja isto na lice samo ono što mogu da kupim u zatvorenoj bočici/kutijici.

monochrome

pa ovo je u zatvorenoj bocici/kutijici...regularan proizvod...
cisti lice...lice bude mekse, smiruje crvenilo, akne...pomaze kod ekcema, daje prirodni sjaj etc.
dobro je i za ispucale usne...
naravno, ja hemp ulje pijem i koristim u prehrani...kunem se u isto :girl_in_love:
takodjer i kokosovo ulje...prosvrljajte malo po netu...
ma hemp je konza bre :diva:

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

monochrome

AnaK

Ja prosto ne verujem u univerzalne stvari i savete, e mogu da zamislim da je ista stvar dobra i za masnu, i za suvu kožu, npr.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Ja jednostavno ne stavljam ulje na lice
Hemp mi je super u kremi za ruke i potpuno sam ovisna o onoj iz body shopa
Za lice jedva nadjoh nesto sto mogu da stavim duze od 4 dana bez  reakcije

monochrome

ma dobro..vi cete naravno kako zelite, ali ja i dalje tvrdim da je hemp cudo, u svakom smislu ;)

Unabebili

ako smem da posavetujem,
gledajte da na lice ne stavljate bilo koje ulje tokom izlaganja suncu,
narocito zene koje imaju masnu kozu, sklonu mitiserima i prosirene pore

ne mora da se desi,
ali je znacajano povecan rizik od nastanka bubuljica,
onih debelih, dubokih, koje cak ni ne moraju da formiraju vidljiv beli vrh

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

Ja imam izrazito suvu kozu i dobijala sam savete da koristim bebi ulje jer eto to ce pomoci da mi koza ne bude bolna i suva. Uglavnom probala sam jednom bila masna :crazy: a koza je i dalje bila suva i bolna. Te zakljucih da ulje generalno ne doprinosi nicemu sto se tice koze.
Za suncanje koristim kreme iskljucivo za lice i spf 50+

Danas sam izasla na sunce deset minuta sa obicnom kremom bez faktora i vratila se kuci crvena u licu

monochrome

glitt, pa nista te ne kosta da probas...hladno cedjeno hemp ulje...

AnaK

Da se nadovežem na Unu, mnoga ulja su fotosenzitivna, kod izlaganja suncu mogu fleke da se pojave, po koži.
Janko 23.7.2002.

Glitter

Mono vec rekoh da ne stavljam ulja jer mi koza reaguje vrlo burno

Glitter

Naravno da me kosta kada je lice u pitanju

monochrome

ali hemp ulje je izrazito dobro za sve te probleme koje navodis da imas...samo kazem, a imam i iskustvo...i usporedba ind. bebi ulja sa hempovim je nemoguca...samo sam zelela da pomognem :)

"As sun protection it is easily absorbed by the skin. All its beneficial ingredients make it a protective, moisturising and rejuvenating skin care product.

Hemp seed oil has an SPF rating of 6. Because the plant is capable of developing its own UVR protection (just like other plants do), its extracts form a natural protection from the sun.

Hemp seed oil helps deflect some of the UV rays without affecting the very important absorption of vitamin D, which most synthetic chemical sun protection products do. This is important, because vitamin D plays a vital role in the human body. It is essential for bone growth and for the healthy maintenance of several organ systems, as well as the immune system. Because of its important functions, vitamin D deficiency can lead to many health problems.

Hemp seed oil is also an excellent source for proper keratin, which is a key structural material in making up the outer layer of human skin. In addition, it is a vital component of hair and nails.

It is said that hemp oil closely resembles the body's natural lipids, which are used to transport vitamins, essential in breaking down cholesterol, and used for body insulation.

Hemp seed oil assists with cell repair.  It helps to heal damaged skin and is an excellent emollient for dry skin.

The oil has natural anti-bacterial qualities as well.

Considering its various benefits, including being safe for humans and the environment, hemp seed oil seems to be the perfect fit for outdoor activities while enjoying the sun."