Main Menu

Lice i bore...

Started by linga, June 08, 2009, 08:01:57 AM

Previous topic - Next topic

linga

Poslednjih godinu dana cini mi se da mi je koza nekako izgubila na kvalitetu. Doduse, pre toga sam bila trudna, pa dojila, i koza mi je tada bila divna(sto pripisujem uticaju hormona). Sada, sa predjene tri banke, odjednom primecujem gomilu borica, i ocito kozmetika koju koristim nije dovoljna.
Koristim "obicne" dnevne i nocne kreme za negu(trenutno lorealov ''hepiderm'') i neku alverde za predeo oko ociju. Neke kreme za uklanjanje, peglanje i prevenciju bora do sada nisam koristila, a izgleda da bi trebalo.
Imte li preporuku, kojom kremom ste zadovoljni?

Vockica

Isti slucaj..trenutno koristim Balea dnevnu kremu i ok mi je....Pratim temu ;)
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Lani

I ja pratim temu. Konačno sam kapitulirala i priznala sebi da mi "obične" kreme ipak nisu dovoljne i da je krajnje vreme da uzmem neku od onih za zrelu kožu, tj. protiv bora. Kupila sam pre neki dan Nivea DNAge, zasad mi je dobra, videćemo za par nedelja.

margo

Ja sam se bacila na ozbiljnu kozmetiku protiv bora.  :lol: Citali ste na drugom forumu o toj kozmetici na temi "Medicinska kozmetika".

Prvo sam nabavila PCA Retinol Reneval i to je jedan najmiliji proizvod koji sam probala. Stavlja se uvece, to je kao serum, fino ujednaci teksturu, koza bude bas nezna i mila :lol: Da li nesto radi za bore - ne znam. Samo mi je mnogo tesko kad vidim kojom brzinom nestaje iz boce :D Shvatam da cu ga imati jos mesec, dva pa onda ko zna kad i to mi nije neko resenje.

To mi nije bilo dosta pa sam kupila i cuveni Zorac (proizvodi Belupo). Kuku...Sto je to zla kozmetika :lol: To je gel i stavlja se uvece, preko dana obavezan spf. Stavila sam ga samo jednom i u prvom trenutku nisam osetila bog zna sta. Onda je sve polako pocelo da me pecka i svrbka. Iritacije nije bilo, ali je to peckanje uzasno neprijatno. Nije prestalo ni sutradan nakon umivanja, ni ujutro ni uvece, a nekog od sledecih dana sam pocela da se perutam kao luda. Sva sreca pa sam bila na godisnjem odmoru :lol: Pokusacu opet kad skupim hrabrosti.
Mina 25.07.2003.

AnaK

Ja konačno vidim prednosti masne kože, sa kojom se decenijama patim. Koristim, s vremena na vreme neki antirid uveče (trenutno Nivea Q10). Teorijski bi trebalo svako veče, ali zaboravim.
Zorac sam koristila jesenas i zimus, ali je i meni jako agresivan - pa sam mu na kraju našla primenu samo na delu lica, i iako je izgledalo grozno, ublažio je neke ožiljke. No, daleko mu je efikasnost od one kojoj sam se nadala :( Planiram jesenas još jednu turu mazanja od 6-8 nedelja.
Koristim samo dnevnu kremu, Avene ili Roc (bez/sa spf) koja samo hidrira.
Janko 23.7.2002.

margo

Quote from: AnaK on June 08, 2009, 09:10:52 AM
Ja konačno vidim prednosti masne kože, sa kojom se decenijama patim. Koristim, s vremena na vreme neki antirid uveče (trenutno Nivea Q10). Teorijski bi trebalo svako veče, ali zaboravim.
Zorac sam koristila jesenas i zimus, ali je i meni jako agresivan - pa sam mu na kraju našla primenu samo na delu lica, i iako je izgledalo grozno, ublažio je neke ožiljke. No, daleko mu je efikasnost od one kojoj sam se nadala :( Planiram jesenas još jednu turu mazanja od 6-8 nedelja.
Koristim samo dnevnu kremu, Avene ili Roc (bez/sa spf) koja samo hidrira.

Ovako isto i kod mene, s tim da mi je sad koza suvlja, povremeno pokazuje znake skroz suve koze, ali je u dubini duse jos uvek masna :D Ne znam kako ovo da objasnim, jedna apotekarka me gledala u cudu kad sam joj ovo rekla. Isto koristim Avene i Roc :girl_smile:
Mina 25.07.2003.

AnaK

Ja sam našla izraz - dubinski masna, površinski dehidrirana  :diva:
Janko 23.7.2002.

linga

Ja imam mesovitu kozu sto izbor kreme dodatno komplikuje.
A to cudo koje svrbi i pecka, cemu to sluzi  :nokti:

AnaK

Tera kožu na ubrzanu regeneraciju, pa je tako (i) podmlađuje :) Ja sam se odlučila u pokušaju saniranja ožiljaka iz mladosti, i jeste nešto malo bolje. Valjda je i dejstvo individualno, a ja nažalost u grupi koja je lošije prošla :) Prati margo preporuku za temu, sve će ti se kazati  ;) :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Finalina

moja mesovita/neproblematicna koza, sklona suvoci, odlicno se osecala uz DERMA GENESIS - Loreal (dnevna , nocna i krema za oci )

http://www.loreal-paris.co.uk/skincare/face-care/derma-genesis/eye-contour-cream.aspx

** narocito preporucujem kremu za oci, stvarno je odlicna

linga

Hvala AnaK.
To se usudim mozda kad budem na godisnjem ;)

AnaK

Nikako se ne slaže sa suncem, pa bez obzira na kreme sa spf ja mislim da je bezbednije koristiti jesen/zimu  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

margo

Kao sto sam vec rekla Zorac sam namazala jednom i cini mi se da cele noci nisam spavala ili sam bar jako lose spavala od tog peckanja. Ujutro sam imala bore i za koje nisam znala da postoje :lol:
Mina 25.07.2003.

Finalina

Ko je voljan da se potrosi, nece pogresiti sa Muradovim preparatima. Sada ih ima u apotekama i dobre su im brosure za info prilikom izbora.

Podsetile ste me sa ovim suncem, da su Muradove vocne kiseline stvarno ekstra preparat koji se koristi na jesen/zimu. Kada sam to koristila prvi put pre dosta godina, nisam imala nikakve kreme koje sam dodatno mazala, sto je ekstra kada sam ja u pitanju ( ne volim da se mazem, ali se trudim da zavolim :D )

AnaK

U Muradovom salonu se mogu zakazati i besplatni konsultativni pregledi (ima kontakt na sajtu).

Margo, ako si baš rešena da ne posustaneš, možeš da pomešaš Zorac sa svojom uobičajenom kremom - pola-pola.
Janko 23.7.2002.