nasa svakodnevna zadovoljstva i sitne radosti

Started by Finalina, June 09, 2009, 11:45:06 AM

Previous topic - Next topic

Finalina

Gde nam je ta nasa umetnicka crta zivljenja i koliko smo zaista ostali sposobni da radimo neke male stvari koje puno znace i cine nas radosnim?

"Nije malo vremena koje imamo, vec je puno vremena koje ne koristimo"  ;)  ... rece jednom jedan pametni covek.

Ne racunajuci forumasenje sa vama gde je sve kao neka simulacija  :girl_in_love: , priznajem da sam suzila svest o mnogo cemu sto mi daje onaj stari dobri osecaj lakoce zivljenja. Kao da sam zaboravila, a zapravo, samo sam zanemarila neke usputne stvari koje volim.

Eto ja razmisljam ovde naglas, sa vama  :bighug:

a vi kako te?  :turpija:   

STA CETE LEPO URADITI ZA SEBE - DANAS

AnaK

Ja sam generalno zadovoljna - više prostora dala nekim malim i kratkotrajućim zadovoljstvima (kuliranje u punoj kadi, uživanje u kafama, raznim, omiljeni časopis, serija i tome sl.), a i otkrila uživanje u nekim novim situacijama (nabavka, pijaca).
Janko 23.7.2002.

Glitter

Sanjam o kraju skolske godine i vikendici na kopaoniku, da lezim sa malcem, posmatramo oblake i pogadjamo kog su oblika.
Trenutno mi je to lajtmotiv.

a konkretno danas
izdepiliracu ruke, jerbo je situVacija alarmantna, a rukavi na majcama kratki :lol:

Nanny Ogg

Sve ono sto radim u toku jednog dana delim na tri kategorije:
- nesto sto mi nije obaveza, ali u tome uzivam (forumasenje, knjige, tv)
- prijatne obaveze (vreme sa porodicom, kupovina, druzenje, pa i ponesto vezano za posao)
- ne tako prijatne obaveze, tj "nuzno zlo" (kucni poslovi, odlazak na posao ili neke obaveze vezane za birokratiju)

Kad ovih trecih bude vise nego prve dve zajedno, smatram da mi je propao dan. U svakom drugom slucaju (a to je, na srecu, cesce) smatram da sam dan lepo provela  :girl_smile:

Ajte zene, ne dram'te

Gizmolina

Meni je ovih dana bas sve nekako "potaman". Kuc, kuc, kuc - da ne cuje zlo  :nokti:

Uspjevam da izbalansiram dan, da ostavim vremena za sebe.
Pokusavam da se vratim citanju (zanemarila sam tu aktivnost sigurno tri godine  :-[), jos uvijek sam na laganici, knjigama koje se citaju po par minuta dnevno. Nadam se poboljsanju u skorije vrijeme.

Eh, da, krenula na aerobik i pilates  :clap: Zivim za ta dva sedmicna termina.
Nina 20.1.2009.

linga

Danas sam citala u busu i slusala muziku :)
Divnih 20 minuta  :lol:
Odusevila sam rastom poseta na blogu, dakleM neko ipak cita bedno piskaralo  :turpija:
Meni su dani prilicno stresni, takav mi je posao, ali polako ucim kako da se valjano opustim i sve sam vise "svoja: posle ko zna koliko vremena.

dmi

upravo cu pauzu za rucak da i iskoristim za depilaciju i sredjivanje obrva
jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
odoh sad :kiss1:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

disco2000

Tchi

ja sam ovo todino danasnje zadovoljstvo, samo nozno, raspodelila da duze traje, jednu prosle nedelje, drugu sam jutros  :girl_smile:

chokoladica

Fina, taj tvoj "pametni " je imao dovoljno vremena da "pametno " isfilozofira  :lol:
U svakom slucaju me je tema podsetila kako vise na ta sitna zadovoljstva ne obracam paznju. Ma kakvi, necu da mracim, ali definitivno prolaze pored mene, a ja ih ne primecujem.  :wall:
Mozda je to zato sto mislim da je NORMALNO  da mi u nekim momentima u toku dana bude lepo  :lol:
Nije da nisam od onih kojima sitnice ne znace, ali ja brate mili volim i "krupnice"  :lol: A narocito da mi one ulepsavaju zivot  :lol:
Jutarnja kafica, narocito ako ne moram da izadjem iz kuce- to je lepo
Momenti kad setam sa Filipom, i vodimo neke neobavezne razgovore (al kao veliki)
Uvece kad legnem, a on vec spava, i ja ga zagrlim i tako zaspim
Onaj dobar osecaj kad  zavrsim neke obaveze koje sam mislila da necu uspeti da zavrsim
Gledanje (a ponekad i igranje) tenisa  :lol:
Dobro,ima toga nije da nema. Ali, "pametni" ipak nije u pravu. Ja vremena nemam, skoro  ni za forumasenje  :wall:

pra-sence

Quote from: chokoladica on June 09, 2009, 08:52:06 PM
Fina, taj tvoj "pametni " je imao dovoljno vremena da "pametno " isfilozofira  :lol:
U svakom slucaju me je tema podsetila kako vise na ta sitna zadovoljstva ne obracam paznju. Ma kakvi, necu da mracim, ali definitivno prolaze pored mene, a ja ih ne primecujem.  :wall:
Mozda je to zato sto mislim da je NORMALNO  da mi u nekim momentima u toku dana bude lepo  :lol:
Nije da nisam od onih kojima sitnice ne znace, ali ja brate mili volim i "krupnice"  :lol: A narocito da mi one ulepsavaju zivot  :lol:
Jutarnja kafica, narocito ako ne moram da izadjem iz kuce- to je lepo
Momenti kad setam sa Filipom, i vodimo neke neobavezne razgovore (al kao veliki)
Uvece kad legnem, a on vec spava, i ja ga zagrlim i tako zaspim
Onaj dobar osecaj kad  zavrsim neke obaveze koje sam mislila da necu uspeti da zavrsim
Gledanje (a ponekad i igranje) tenisa  :lol:
Dobro,ima toga nije da nema. Ali, "pametni" ipak nije u pravu. Ja vremena nemam, skoro  ni za forumasenje  :wall:
Oh ovaj odgovor je bas "chokoladica" :calm:

maxic

Ja uzivam kad veceramo u dvoristu.
Uzivm i kad ih odbacim u vrtic, pa usput stanem da sebi kupim kafu, a onda provjerim FB i mail dok mi je naprave
Lijepo mi je kad sredim kucu i imam sat dva prije nego sto je zasvinje, prosetam a ne moram da se sagnem da nesto sklonim
Divno mi je kad se s nekim dogovorim za kafu ujutru, ili nadjem na rucku s nekim( ovo nije precesto)
Divno mi je kad nesmetano mogu da iskuliram uz F
Divno mi je kad pricam s kumom preko skajpa satima, a obavljam sta treba po kuhinji, tako mi bude lijepo i korisno
Divno mi je kad dodje siterka, pa mozemo da izadjemo
Divno mi je kad imamo goste
Divno mi je kad idem u setnju/kupovinu sa po jednim djetetom, pa se siti iscaskamo
Divno mi je kad se uvece igramo uciteljice, pa saznam sve sta je bilo u vrticu

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Dusica

Kafa jutarnja i popodnevna oko pet.
Kada su momci mirni i ne pojacaju tv do daske, gledaju crtace, a ja lezim pored njih
Kada mi je kuca sredjena i nigde nema mrva i haosa.
Kad uvece otvorim sve prozore i pijem koka kolu i slusam Ramazzotija
Kada napravim sebi klopu i uzivam u istoj, a bez da me neko pita da li je ljuto po hiljadu puta
:)

Xe

Kad ostanem uvece sama u kuci, pa otvorim prozore i pustim miris noci u sobu.
Kad mi MM skuva kafu i ostavi da se ohladi dok dremam.
Kad spremim stan i sednem onako umorna da procitam sta vam se tog dana desilo.
Kad provedem vece u dubokom razgovoru s nekim :mrgreen: i osetim se tako mlada...
Kad provedem vece u neobaveznom caskanju s prijateljicama :)
Miris ciste, netaknute posteljine  :girl_in_love:
Dobra knjiga, e, to, dobra knjiga...
Necu dalje
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Glitter