Main Menu

Serije

Started by Despina, April 29, 2009, 12:17:39 AM

Previous topic - Next topic

Dacko

Mm i ja gledamo po navici, uz komentare u duhu matorih mapetovaca, jer odavno su odstupili ne samo od knjiga, što mi ne smeta, nego i od prvobitno postavljenih karaktera (Davos, Remzi), pa je onda lako praviti preokrete i pomerati likove kao pione. Čekam samo još da se Sem razgoropadi, nauči da se bori i potepa ih sve. :girl_haha:
S druge strane, odabir glumaca mi je pretežno dobar, pa volim da ih gledam bez obzira na scenario.

anelore

Quote from: Dacko on May 02, 2016, 06:37:55 PM
Mm i ja gledamo po navici, uz komentare u duhu matorih mapetovaca, jer odavno su odstupili ne samo od knjiga, što mi ne smeta, nego i od prvobitno postavljenih karaktera (Davos, Remzi), pa je onda lako praviti preokrete i pomerati likove kao pione. Čekam samo još da se Sem razgoropadi, nauči da se bori i potepa ih sve. :girl_haha:
S druge strane, odabir glumaca mi je pretežno dobar, pa volim da ih gledam bez obzira na scenario.
Dacko, na sta tacno ovde mislis? Ja nisam primetila neka velika odstupanja u Davosovom karakteru u seriji u odnosu na knjige, a Remzi je sajko kiler ( :lol:) u oba slucaja.

Dacko

Davos koji moli Melisandru za život nekog tamo Snoua (šta je on Davosu? po čemu mu je bitan i otkad to?), a pre toga pokušava na sve moguće načine da je se otarasi, pa i nakon što je video šta sve ona može i koliko je moćna. Čak i ako se potpuno preobratio i sad veruje u čuda, zašto bi to čudo tražio baš za Džona, a ne za kralja kome je ceo život posvetio? Ili za malu Širin? Koja je, opet, morala da umre ne zato što je to u skladu sa Stanisovim likom, jer nije, već zato da se kao opravda to Davosovo preobraćenje, u kome se on, gle čuda, okreće baš onoj osobi koja je spalila princezu, ne zato što je to logično ili psihološki opravdano, nego zato što to odgovara scenaristima, pokreću likove kako god im je volja da bi imali što efektnije scene.

Remzi pak celog života žudi za očevim odobravanjem, boji ga se i strepi od njega, a onda sve to nestane i ništa lakše nego srediti ćalca, i to ne na finjaka i na kvarno kao što priliči njegovom dotadašnjem karakteru (kao što je pre toga preveslao Teona kad je trebalo osvojiti Zimovrel), nego pred svima samo zato da bi scena bila efektnija, baš kao i kasnije ubistvo psima, pošto se zna da su ti severnjački podanici slepo poslušni i da psihopatski možeš da radiš šta god hoćeš a oni će te slediti jer... pa nema razloga, zapravo, pošto je još na početku knjige postavljeno koliko su Severnjaci nezavisan narod i koliko njihovi gospodari moraju da vode računa o imidžu da bi ih uopšte iko na Severu sledio, otud recimo i ono Nedovo samostalno izvršavanje kazni.

Nanny Ogg

Ja sam skontala da Davos moli Melisandru za Snoua ne zato što veruje u čuda (ili u nju), nego zato što je bez Stanisa u blizini, ostao sam i nezaštićen, i ako Džon ostane mrtav, i Davos će, any minute now. A to je sasvim u skladu sa njegovim likom.
Uostalom, i sam počinje razgovor sa njom rečenicom tipa "meni su svi ti vaši bogovi isto, ni u jednog ne verujem"

Što se Remzija tiče, tačno je da je žudeo za očevim odobravanjem, ali to je bilo dok ga otac nije priznao, posle toga je postao poprilično svojeglav (npr tretira Sansu kao smeće iako ga je otac upozoravao da mora da bude fin prema njoj ne bi li mu rodila naslednika)

Ne znam, meni su svi likovi skroz logični  :girl_haha:

Ajte zene, ne dram'te

disco2000

Objasnjenje uvek postoji, a ako ne postoji, uvek moze da se izmisli, moj je moto :girl_haha:

moma

Ja Scandal i dalje... dosla sam do 3.sezone

Glitter

Quote from: moma on May 03, 2016, 08:53:38 PM
Ja Scandal i dalje... dosla sam do 3.sezone
jel ti se dopada?

anelore

Quote from: Dacko on May 03, 2016, 10:48:52 AM
Davos koji moli Melisandru za život nekog tamo Snoua (šta je on Davosu? po čemu mu je bitan i otkad to?), a pre toga pokušava na sve moguće načine da je se otarasi, pa i nakon što je video šta sve ona može i koliko je moćna. Čak i ako se potpuno preobratio i sad veruje u čuda, zašto bi to čudo tražio baš za Džona, a ne za kralja kome je ceo život posvetio? Ili za malu Širin? Koja je, opet, morala da umre ne zato što je to u skladu sa Stanisovim likom, jer nije, već zato da se kao opravda to Davosovo preobraćenje, u kome se on, gle čuda, okreće baš onoj osobi koja je spalila princezu, ne zato što je to logično ili psihološki opravdano, nego zato što to odgovara scenaristima, pokreću likove kako god im je volja da bi imali što efektnije scene.

U knjigama, Davos je bio jedini koji je ozbiljno shvatio poziv da se pomogne Nocnoj strazi jer Beli hodaci dolaze i prete celom ljudskom rodu. Meni je logicno da se u seriji  on okrene ka Dzonu kao nekome za koga smatra da ih moze spasiti od belih hodaca, a ko je ujedno i castan - jer cast i pravicnost su ono sto je najvise cenio kod Stanisa, sve dok Stanis (u seriji) nije resio da zrtvuje cerku zarad toga da postane kralj. Melisandra je to ponudila kao mogucnost, ali Stanis je taj koji je doneo odluku.
Remzi pak celog života žudi za očevim odobravanjem, boji ga se i strepi od njega, a onda sve to nestane i ništa lakše nego srediti ćalca, i to ne na finjaka i na kvarno kao što priliči njegovom dotadašnjem karakteru (kao što je pre toga preveslao Teona kad je trebalo osvojiti Zimovrel), nego pred svima samo zato da bi scena bila efektnija, baš kao i kasnije ubistvo psima, pošto se zna da su ti severnjački podanici slepo poslušni i da psihopatski možeš da radiš šta god hoćeš a oni će te slediti jer... pa nema razloga, zapravo, pošto je još na početku knjige postavljeno koliko su Severnjaci nezavisan narod i koliko njihovi gospodari moraju da vode računa o imidžu da bi ih uopšte iko na Severu sledio, otud recimo i ono Nedovo samostalno izvršavanje kazni.
Slozicu se sa tobom da ovaj deo oko toga da je ideja da ce ubivsi oca Remzi pridobiti sever je malo nategnuta, oko ostalog se slazem sa Nanny. Uostalom, u seriji je najveca pretnja Remziju ocev zakoniti sin, a nije bilo sanse da Remzi ubije svog brata a da otac ne shvati da je to njegovo maslo, a ako bi zakoniti sin poziveo, otac bi se lako resio Remzija, koji je je i tako opasan i koga ne moze da kontrolise. Zato je u neku ruku za Remzija to bilo biti ili ne biti, po mom misljenju

Dacko

Shvatila bih da se ne slažemo i bez crvenih slova. :girl_haha:

moma

Quote from: Glitter on May 03, 2016, 08:56:15 PM
jel ti se dopada?
da da bas
Ti si mi preporucila
Hvala

Glitter

dobila sam preporuku za ovu mini tv seriju (prva sezona, 6 epizoda i Hju Lori kakvo (navodno) do sada nismo videli)
The Night Manager
http://www.imdb.com/title/tt1399664/

senka

čula sam, baciću pogled
ja počela Rosewood, blah, ništa novo
sem što je on  :balavi:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Dacko

Baš sam ovih dana pogledala Noćnog recepcionara, i Lori jeste dobar u njoj, kao i ostali glumci, fotografija je odlična, lepi prizori, tako da je serija sasvim gledljiva, ali ne treba previše očekivati, naime scenario je baš naivan i pun klišea, a ni režija nije sjajna, svaki kadar je već viđen i očekivan.

Vila

Mm mi skinuo prve tri GoT epizode. U full HD, jedva čekam večerašnji mini maraton :clap:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

MissL

Ja na svasta nesto naleteh na jutjubu...

Ne secam se da sam ikada gledala Rose and Maloney, nesto mi bas legla, ponadala sam se da ima vise epizoda :girl_sigh:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D