Main Menu

Serije

Started by Despina, April 29, 2009, 12:17:39 AM

Previous topic - Next topic

Lani

Najstarija je Meri.
Drugo pitanje ne razumem.  :lol: Muževi ne nasleđuju nikakve titule.
Da se npr. Sibil udala za Metjua a ne Meri, Sibil bi jednog dana bila Lady Grantham, kao što je sad Kora.
Ako se Meri uda za nekog sa titulom, to dete naravno nasleđuje očevu titulu.

vrana

pa zbog ovoga sto je emge napisala :think:
ja sam originalno shvatila da je metju nasledio samo novce i imanje, ali ne i titulu, pa me emge pokolebala

Quote from: emge on December 27, 2017, 11:37:26 AM
Da, Lord se oženio Korom zbog novca. NJegovu titlu je nasledjivao Metju, a sad će Metjuov sin - tu nema frke šta će sa titulom biti.
Onaj prvi naslednik, što su isto htjeli da ga ožene sa Meri im je bio mnogo blize po krvnoj liniji, dobro je da je otplovio Titanikom :nokti:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

emge

Mogao je Methu da se ozeni bilo kim i naslijedio bi titulu. Ideja da to bude Meri je bas zato da titula ostane u kuci :crazy:
Elem, da je Kora rodila onog sina, nista Meri tu ne bi imala da trazi.

emge

Onaj Patric, koji je trebao da bude naslednik im je daleko koliko i Rous, znači on i Meri bi imali zajedničkog pradedu :crazy:
evo stabla, koga zanima :lol:
https://en.wikipedia.org/wiki/Downton_Abbey

Lani

Da nije Kora izgubila bebu, ni Metju ni Meri ne bi imali nikakva prava.
Emge, mogla je bilo koja sestra da se uda za Metjua (i na taj način bi titula ostala u kući), ali se uvek gurala Meri pošto je ona najstarija pa da se kao to poštuje. Nju su hteli i za onog sa Titanika da udaju. Mada verujem da se Metju zaljubio u neku od drugih sestara, da tu niko ništa ne bi mogao. Ali eto, zaljubio se baš u nju.

vrana

Aha, on nije nasledio titulu zenidbom, nego po nekoj liniji
malo sam pozaboravljala taj pocetak
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Lani

Ko, Metju?
Nasledio je zato što je najbliži živi muški rođak Lorda Granthama.

emge

Da, da... znam da je mogao kojom god da se oženi... Ali i oni gledaju da se to prvo ponudi prvorodjenoj ćerki, kad vec nemaju sina :girl_haha:

Lani

Gledali su maksimalno da je ispoštuju brate.  :lol:

Elanor

frka je bila i usled toga što su predbračnim ugovorom sve korine pare vezane za imanje, a imanje je (parlamentarnom odlukom) vezano za titulu. znači, naslednik titule je dobijao i korine pare (što nije po običaju, najčešće su majčine pare išle ćerkama, već glupost i tvrdoglavost robertovog oca)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

vrana

OT, juce testiram nekog pac.iz Kotora i on mi prica neku tuznu pricu o nekom coveku koji je izgubio sina, i kaze mi: a to mu je bio sin jedinac! Bas jedinac. cak ni cerke nije imao

:lol:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

emge

Pa fino ti covjek pojasnio :lol:

Glitter

I dalje kraljica daje titule za zasluge

Zumbulica

Quote from: Lani on December 26, 2017, 03:28:51 PM
Sad gledam za Peaky blinders, 4 sezone po 6 epizoda... 5. sezona će se emitovati 2019. :crazy: :fool:
Pa ko će to da dočeka, skoro dve godine bokte. :lol: Koliko je dobar ovaj bindž frendli koncept na Netflixu kad tresnu celu sezonu odjednom, toliko je i bzvz što uveneš dok dočekaš novu. I naravno sve pozaboravljaš.  :crazy:
Ja sam pocela, zamalo nisam odustala, jedva me nesto malo povuklo u prvoj epizodi. Iz epizode u epizodu je sve bolje i zanimljivije, puno obrta ...... sad sam se bas navukla. I Ema je pocela ali je necu cekati  :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

moma

Trapped mi se bas svidjela!