Main Menu

Priče o kućnoj hemiji

Started by AnaK, June 14, 2009, 03:29:38 PM

Previous topic - Next topic

janavi

Quote from: AnaK on June 14, 2009, 06:52:58 PM
Ma kakvo nametanje, pobogu  :fool: Idem sama, još se kolebam gde ću.  :crazy: Dakle, stvaaaaarno. Sledeći put te neću ni pitati, samo ću te strpati u kola i odvesti  :ljut: :kiss1:
:rofl: :rofl:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Masha

Mozda mu dodje kao ono dm-ovsko, njihova oznaka, a razl robne marke,mislim da je u ideii rial :think: mada kod apte ima veze sa potrosacima

janavi

sad ima i Merkator "robna marka"
ja videla neke DVDjeve, al nisam htela da kupim, meni to noname ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

maripoza

Malo je tesko naci na sta se to tacno odnosi, posto je APTA naziv za raznorazne stvari, preduzeca, udruzenja itd. u Francuskoj.

Najslicnije ovome o cemu ti govoris je ovo: http://apta.selectionmousquetaires.com/marques/9/default.aspx

No, na sajtu nema nikakvih informacija o tom brendu, samo su psotavljeni razni proizvodi, uglavnom oni za odrzavanje domacinstva. Medjutim, koliko videh na ovom sajtu, a i na sajtovima Intermarché-a i Ecomarché-a, radi se o nekoj akciji protiv skupoce ("skupog zivota", kako su oni bukvalno napisali). Intermarché i Ecomarché, zapravo, pronalaze najjeftinije proizvodjace i plasiraju ih u svojim prodavnicama, izdaju kataloge tih proizvoda itd. Apta je samo jedna od "jeftinih marki" koje reklamiraju. Na ovom sajtu pise da ta "akcija" (borba protiv skupoce) traje vec 30 godina i da se na taj nacin nude jeftini proizvodi dobrog kvaliteta.

Moguce je da se pod ovim imenom (APTA) prodaju proizvodi raznih proizvodjaca (zavisi ko sta moze da ponudi jeftinije), pa otuda te razlike u zemljama porekla itd. Ovo poslednje nagadjam, nista o tome ne pise na sajtu.

Na sajtu Intermarché-a pise npr. da se oni vec 30 godina trude da nude proizvode malih i nezavisnih proizvodjaca (uzimajuci u obzir odnos cena/kvalitet). Jeftine (a, navodno, kvalitetne) proizvode obelezavaju nekim crvenim etiketama. Takodje ukazuju na to da na svim takvim proizvodima postoje etikete sa bitnim podacima, kao sto su sastav, rok trajanja, proizvodjac, nacin cuvanja proizvoda, kolicina, serijski broj pomocu kog se identifikuje proizvodjac itd. itd.

Sto se tice proizvoda za odrzavanje domacinstva, Intermarché prodaje sledece: http://www.intermarche.com/selection_des_mousquetaires_home_sweet_home.aspx. Jedan od njih je i Apta. To su dakle, proizvodjaci koji su se angazovali u toj akciji borbe protiv skupoce i nude prizvode zadovoljavajuceg kvaliteta po niskim cenama.

Veovatno se radi o tim malim i nezavisnim proizvodjacima, pa su nam zato marke nepoznate.

edit: Ovaj drugi link ne radi ovako direktno.
Ides na http://www.intermarche.com, pa na "nos marques", pa na "home sweet home"
Old enough to know better, but too young to care.

Sorciere

Trenutno u kuci imam Apta vlazne maramice za kucu i bas sam otisla da pogledam sta pise... Proizvedene u Francuskoj, izabrani proizvod Intermarche-a... Ove su kupljene u nasoj poslednjoj kupovini u Francuskoj...

Ja sam i u Nisu koristila njihove proizvode (postoji veliki Interex i mislim da samo tamo mogu da se kupe ti proizvodi)...

Po meni su to budzetski proizvodi ciji je odnos kvalitet-cena sasvim ok...
Nina 23.04.2006.

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

E pa hvala. Definitivno ću im dati šansu.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

disco2000

Svidja mi se ideja o malim i nezavisnim proizvodjacima..
A gde je taj Interex, nikad cula?

AnaK

Ja ne znam ima li ih više, ali ovaj moj je nadomak Studentskog grada.
Janko 23.7.2002.

Finalina

u Bg mislim da je jedina ta pore studenjaka. Ima negde na Ibarskoj, na putu ka Zlatiboru sam videla.

NenaS

Uzela sam u Interex-u te Apta tablete za sudje i to neko ogromno pakovanje za jako dobre pare...I trosila ih, e sad , ne znam da li to ima veze bas sa tim tabletama - ali mi se na priboru za jelo pocele pojavljivati tackice rdje, pogotovo na nozevima! Sad sam se vratila na DM-ove, one o kojima smo pricali, sa vodotopivom folijom i ne vidim da ih ima vise... :think:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Glitter

ja sve nesto mislm da je to neka rinfuz roba razlicitih proizvodjaca koju pakuje ta apta, kao sto vec rekoh gore, dobro brasno ulje bla bla

janavi

Quote from: NenaS on June 14, 2009, 11:42:40 PM
Uzela sam u Interex-u te Apta tablete za sudje i to neko ogromno pakovanje za jako dobre pare...I trosila ih, e sad , ne znam da li to ima veze bas sa tim tabletama - ali mi se na priboru za jelo pocele pojavljivati tackice rdje, pogotovo na nozevima! Sad sam se vratila na DM-ove, one o kojima smo pricali, sa vodotopivom folijom i ne vidim da ih ima vise... :think:
e ja kupila te dm sa folijom, i nekako nisam zadovoljna

pa ih "mešam" sa calgonitom

NenaS

Quote from: janavi on June 15, 2009, 07:52:44 AM
e ja kupila te dm sa folijom, i nekako nisam zadovoljna

pa ih "mešam" sa calgonitom

Calgonit je meni preterani trosak za 2-3 ukljucivanja makine dnevno, a slazem se da je odlican...
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Sorciere

Quote from: NenaS on June 14, 2009, 11:42:40 PM
I meni se pojavljuju te tackice na nozevima... a ja sam mislila da je do kvaliteta vode... Promenila sam nekoliko vrsta tableta ali su uvek manje-vise prisutne (mislim te tufnice)...
A Calgonit je i meni ovde skuuuup!
Neko mi je objasnio da te "jeftine" tablete za masinu rade bez deterdzenta vec prave neku "oksidaciju" ili tako nesto (nemojte da zamerite ako sam se odvalila, sa hemijom sa oduvek bila na vi) i na taj nacin peru...
Nina 23.04.2006.