Main Menu

Mafini

Started by kalimero, April 29, 2009, 11:46:56 PM

Previous topic - Next topic

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

NenaS

Nateracete me da kupim pleK za mafine... :-X Jel ima neki za jedno 50 komaTa odjednom?  :crazy:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

cici

Pravila sam one sa voćnim jogurtom, imala sam jedno 3 izmene :rofl: stavila sam pola voćni pola obični, manje putera i nisam stila sir.Svidjaju mi se, sledeći put ću još da smanjim puter u onima u k kojima je džem oseća se puter dosta.Napravila sam sa zamrznutim voćem u te su najlepše, sa džemom i čokoladom.
Sve su mi se korpice zalepile, sve do jedne.Imala sam tri različite vrste :wall:

Masha

Lakalut mi otkrila da su ovi sa borovnicama sa prethodne strane odlicni, ne da su odlicni nego su najbolji koje sam do sada spremala

cici

Koji su to sa borovnicama sa prethodne strane?

cici

Hvala, ovi su malo testastiji.

AnaK

Quote from: Masha on October 14, 2010, 02:55:09 PM
pardon, sa 18.
http://smittenkitchen.com/2010/08/perfect-blueberry-muffins/

Šta si koristila, jogurt ili pavlaku?

Jela sam savršene mafine sa višnjama i orasima u pekari Aca, probala bih ovo testo i u originalu i sa višnjama, ovih dana. Te višnje u Aci uopšte nisu vlažne, i testo oko njih nije gnjecavo. Mnogo me zanima kako su to izveli
Janko 23.7.2002.

janavi

uvaljali ih prethodno u griz?

AnaK

Ne bih rekla da je samo to. Moraću da pojedem još neki komad da izanaliziram  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

janavi

Masha

Quote from: AnaK on October 18, 2010, 12:13:24 AM
Šta si koristila, jogurt ili pavlaku?

Jela sam savršene mafine sa višnjama i orasima u pekari Aca, probala bih ovo testo i u originalu i sa višnjama, ovih dana. Te višnje u Aci uopšte nisu vlažne, i testo oko njih nije gnjecavo. Mnogo me zanima kako su to izveli
pavlaku, drugi put sam pravila sa jogurtom i nije to.
Medjutim iako je testo cvrsto, mafini su mekani, nekako se tope u ustima.
A za visnje, isto znam ovo za valjanje u griz ili brasno. Jel su viosenje obicne, zamrznute, mozda su neke kandirane ili iz kompota?

AnaK

Kandirane nisu, ne znam da li su obične ili iz kompota. Ja obično koristim iz kompota, one su ipak slađušne, i bude mi vlažnjikavo. Probaću ovih dana neke ideje  ;D pa javljam ishod, i način ako bude pozitivan  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Lani