upoznaj Srbiju da bi je vise voleo

Started by Finalina, July 01, 2009, 03:34:50 PM

Previous topic - Next topic

Urbana

Potpecka pecina i Terzica avlija....to vam je jedno pored drugog u selu Zlakusa poznatom i po grncariji , znaci pazarite neki zemljani lonac za uspomenu ....u podnozju pecine je divan riblji restoran sa svojim ribnjakom ..... evo ovde imate slike iz pecine

http://potpecka-pecina.weebly.com/slike-iz-pe263ine.html#

recimo slika br. 9 je Snezana i 7 patuljaka

U Terzica avliji moze se videti izmedju ostalog i kako je izgledala nekad skola-ucionica .... drvena racunaljka, lenjiri i sestari, klupe ....

https://www.google.nl/search?q=terzica+avlija&client=firefox-a&hs=ayf&rls=org.mozilla:nl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=IC9lU_SWOcHpPJP3gNAN&ved=0CDIQsAQ&biw=1024&bih=609

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

linga

Mi kad smo poslednji put bili, Potpećka je renovirana pa nismo mogli da je obiđemo. Ali pastrmka koju ti na tvoje oči uhvate i ispeku je  :balavi: kao i pogled na ulaz u pećinu.

Lani

Divno je Urbana.  :girl_in_love:
Mi koliko puta smo bili na Zlatiboru, nismo bili nikad u Potpećkoj. Bili smo u Stopića pećini ali čujem da je ova lepša.

prevodilica

Dedo, planiramo sa nekim prijateljima da dođemo do Jagodine, jedan vikend, da prespavamo subotu i u nedelju provedemo ceo dan u akvaparku, bi li mogla da te iscimam da mi pogledaš šta ima od smeštaja za tu jednu noć?

AnaK

Iščitala temu od početka  :diva:
Gomile se stvari podsetila, i izračunala da je drugar'ci Uni u avgustu 10 godina braka  :turpija:
U ponedeljak idemo Viminacium i Park mamuta u Kostolcu.
U četvrtak idemo ka Đerdapu. Onaj Lanin smeštaj u D. Milanovcu je zauzet, rezervisah jedno noćenje u Kladovu, i obilazak HE :sreca:

Janko 23.7.2002.

Lani

:clap:

To je divan izlet, biće vam super. Dunav je kod Kladova nestvarno lep, uopšte u celom tom kraju. :girl_in_love:

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

disco2000

AnaK

Bili smo danas u VIminacijumu, topla preporuka za porodični izlet sa decom nižeg školskog uzrasta i većom. Uplatili smo turu s vodičem (deca 300 dinara, ne znam do kog uzrasta, Janko je po toj ceni platio, odrasli 500). Obilaze se 4 lokacije (groblje, terme, arena i mamutica Vini  ili Viki  :think: :girl_haha:). Tura traje otprilike sat i po, pričaju kratko i zanimljivo.
Mamut park sam po sebi, ništa posebno, to je balon sa tim kompletnim mamutom, i još par delimično rekonstruisanih.
Kako je svet mali, videli smo i Anu-Viminacijum akka Škrabalicu  :girl_in_love: I ona radi kao vodič tamo, nažalost nismo bili u njenoj grupi.
Onda smo otišli i do Ramskog utvrđenja, pa odatle skelom u Banat, pa preko Bele crkve kući.
Baš divan dan, biće i slika, naravno.
Janko 23.7.2002.

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Kako ste stigli do Rama, mi smo išli nekim seoskim, da ne kažem kozijim stazama, ali vredelo je. :girl_in_love:

AnaK

Od Viminacijuma prema Velikom gradištu, pa nadomak njega levo. Loš je put, mada je asfaltiran. Vredelo, baš. I skela je bila baš doživljaj  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Lani

Jeste, tamo je prelepo. I pogled na Dunav sa tvrđave je da se smrzneš, the best....  :good:

disco2000

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception