Letovanje u inostranstvu solo sa detetom

Started by chokoladica, July 03, 2009, 11:06:16 AM

Previous topic - Next topic

chokoladica

Quote from: stacka on July 03, 2009, 12:05:46 PM
U jeee :crazy:  to je bas duga voznja za tu destinaciju. A da ulozis parice u auto pa da krenes kolima?
Jeste s obzirom da je Pefkohori relativno blizu Soluna. Nije problem u kolima, auto je 2004. godiste, normalno uradis servis pre puta, i picis. Problem je sto ja nemam iskustva u dugoj voznji, a uopste mi ne pada na pamet da mi vatreno krstenje bude put u Grcku ili u CG sama sa detetom kolima  :rofl: Ne sumnjam uopste u svoju voznju, ali ipak je to dug put, i sama znas da covek ipak mora imati i koncentraciju dok vozi, sto umara psihicki. To bih zaobisla ipak  sto se neke blize buducnosti tice  :)

veki

ja bi se usudila i krenula bi busom, vozom, avionom. Kolima ne bih sama
sa njih 2 jer bi to znacilo putovanje nocu da bi bile mirne, a ja mrzimmm da vozim

Imam jako pozitivna iskustva za sve sto nas je po Gr snalazilo da ne bih razmisljala ni sekunde.

isla bih ja i u tunis i u egipat, i u tursku sama sa njih 2 i to mi ne bi bio apsolutno nikakav problem.

I da se ogradim, ne bih se usudila da krenem sa njima sama do prosle godine, sada i na mesec bez problema, i mislim da bi se snasla.

Mada razumem tvoj stav. Moje sestre sa muzevima i decom letuju godinama u CG, u isto vreme i istoj vili i kad ih pitam zasto, kazu ne znaju jezik i nece da razmisljaju, a letuju porodicno.

Svakako je lakse i opustenije kad je dvoje, ali ja tebe uopste ne dozivljavam kao nekoga ko se ne bi snasao u svakoj situaciji.

chokoladica

Quote from: veki on July 03, 2009, 12:52:49 PM
ja bi se usudila i krenula bi busom, vozom, avionom. Kolima ne bih sama
sa njih 2 jer bi to znacilo putovanje nocu da bi bile mirne, a ja mrzimmm da vozim

Imam jako pozitivna iskustva za sve sto nas je po Gr snalazilo da ne bih razmisljala ni sekunde.

isla bih ja i u tunis i u egipat, i u tursku sama sa njih 2 i to mi ne bi bio apsolutno nikakav problem.

I da se ogradim, ne bih se usudila da krenem sa njima sama do prosle godine, sada i na mesec bez problema, i mislim da bi se snasla.

Mada razumem tvoj stav. Moje sestre sa muzevima i decom letuju godinama u CG, u isto vreme i istoj vili i kad ih pitam zasto, kazu ne znaju jezik i nece da razmisljaju, a letuju porodicno.

Svakako je lakse i opustenije kad je dvoje, ali ja tebe uopste ne dozivljavam kao nekoga ko se ne bi snasao u svakoj situaciji.
Ma jezik svakako nije problem, engleski govorim. Nisam panicar, ali upravo radi te opustenosti sam se dvoumila ( i jos uvek imam dileme, kao sto vidis). Sto se auta tice, ja recimo ne bih morala da putujem nocu, jer je F u kolima super (islao je 3 puta ukupno, u Cg i Hr sa mojima i sa mnom) i nikad nije bilo problema.

veki

nadam se da ces se opustiti dogodine i odleteti u tunis :)

Praslin

Ja uopšte ne vidim razliku između odlaska u CG sama sa detetom i odlaska negde drugde sama sa detetom.

Zapravo, nemam problem da odem negde sama sa detetom.  :innocent:
Mislim, super je ako je mm tu, ali ako ga nema - bez njega se može  :-[

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

chokoladica

Quote from: Praslin on July 03, 2009, 02:14:21 PM
Ja uopšte ne vidim razliku između odlaska u CG sama sa detetom i odlaska negde drugde sama sa detetom.

Zapravo, nemam problem da odem negde sama sa detetom.  :innocent:
Mislim, super je ako je mm tu, ali ako ga nema - bez njega se može  :-[
Jel to praksa pokazala ili  ? :)

Praslin

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

itacka

ako ces kolima u Grcku onda ti nocna voznja ne gine,posto u sobu mozes da udjes oko 13 ili 14 h taj prvi dan kad dodjesh,da ustajes u 2 ujutru i da tad budis dete i kreces po meni je losija varijanta,
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.06.2010.

chokoladica

Quote from: itacka on July 03, 2009, 03:18:05 PM
ako ces kolima u Grcku onda ti nocna voznja ne gine,posto u sobu mozes da udjes oko 13 ili 14 h taj prvi dan kad dodjesh,da ustajes u 2 ujutru i da tad budis dete i kreces po meni je losija varijanta,
Necu druze, al' hvala na savetu  :flower:

veki

moram da ti kazem choko lep ti avatar   :balavi:

veki

i da se nadovezem, mi krecemo obicno oko 6.30h za grcku kolima i stizemo u stavros oko 16.30h ili dan ranije pa prespavamo u Makedoniji i ujutro smo na granici oko 11h kad prodje najveca guzva

Xe

Ne zaboravi da sledece godine mozda necemo imati vize, pa ces moci kad god hovces da krenes i da iznajmis sobu direktno, bez rezervacije i budalastina.
A mozes i da nadjes nekog, na primer, ko vozi, da ti pravi drustvo u putu (cula sam da Maripoza planira da polaze vozacki  :girl_haha: )
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

maripoza

Da si ti meni ziva i zdrava, Maripoza ima polozeno vec skoro 13 godina.  ;D Ali mi je Grcka dosadila, od ove godine razmatram druge destinacije.  :turpija:  Bebel familiju bih na primer rado vozila do ovogodisnje izabrane destinacije.  :girl_in_love: (Jes da bi put trajao 80 dana, al sta mari. :lol:)
Old enough to know better, but too young to care.