Letovanje u inostranstvu solo sa detetom

Started by chokoladica, July 03, 2009, 11:06:16 AM

Previous topic - Next topic

chokoladica

Ne znam sto mi se cini da svake godine postavljam isto pitanje  :lol: Pricam sad sa koleginicom koja se vratila iz CG, isla je sa cerkom. Njena mala puni 7 godina  u Novembru. Uglavnom , u prici oko mora , putovanja, CG i inostranstva, ja sam prokomentarisala da cu se tek za jedno dve godine usuditi da odem dalje od CG sama sa detetom :)
Znam da je vecina ipak udata, verujem i da vecina letuje porodicno, ali me zanima, hipoteticki, da li biste se usudile da odete same sa decom na letovanja van " nase" zemlje. Ja imam neki trip u vezi toga. Prvo, duzina putovanja. Na primer, Grcka autobusom kod mene nikad ne bi dosla u obzir. Takodje, uvek pomislim, sta ako se F razboli, lakse mi je da se snadjem na nasem govornom podrucju, uostalom , mislim da dovoljno poznajem CG, a moram da priznam i da mi je utesno sto ima dosta forumasica tamo pa ako zaskripi imam koga da pozovem, itd. Nisam nikad isla preko agencije, a moram da priznam da se prilicno plasim tih "agencijskih prevara" i obecanja da ces dobiti jedno, a onda dobijes nesto sasvim drugo (obicno losije  :lol: )
Mislim da uopste ne bih ovako razmisljala kada bih imala drustvo (razmisljam se da to mozda ne mora ni da bude muz, nego eto jos neko, mozda sestra, drugarica isto sa detetom) da budemo jedna drugoj podrska ako dodje do nepredvidjenih situacija  :rofl: Ipak, danas je tesko uklopiti odmore, mogucnosti i ne znam ni ja koje sve kockice moraju da se poklope da bi se sa nekim krenulo u "avanturu". Pitam se prosto da li sam luda, ili sam kukavica, ili donekle ovaj stav mogu da opravdam  :rofl:

Inace svakog leta razmisljam o narednom (necu ni da pominjem da nikad nije bilo onako kako sam zamisljala, planirala itd ). Trenutno mi se Tunis 2010  mota po glavi  :rofl: Otuda i ova tema.

Deda

Meni se trenutno toliko ide na mor, da bih isla sama sa dvoje dece...
Skroluj :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Finalina

prosle godine sam bila sama sa decom u Egiptu, gde smo ih prvi put vodili kada su imali 2,5 i 4 godine

super je ukoliko se dobro isplanira boravak i ode u proveren smestaj

mango

Prvo da ti razbijem jednu zabludu vezanu za putovanje autobusom do Grcke. Put je bolji, laksi i brzi nego do CG. Prakticno 80% puta je autoput ili odlican regionalni put, frka je samo oko Vranja, a i tu je put doteran poslednje 2 godine.

Meni su se u Gr nekolicinu puta razboljevala i deca i muz :lol: Odes do ambulante, lekari govore engleski, a u obavezi si da unapred platis osiguranje tako da to sve lepo naplatis kada se vratis u Srbiju (ukoliko njima u ambulanti platis uslugu sacuvas racune), a prosle godine smo cak zavrsili bez ikakvog placanja tamo, sve je direktno islo preko osiguranja. Ako se ne daj Boze desi nesto ozbiljnije bolnica u Gr sasvim sigurno nije losija od one u Cg, a sa standardnim osiguranjem si pokrivena do 100000 eura plus imas obezbedjen prevoz do Sr.

Sto se agencija tice tu si u pravu. Predupredis to pazljivijim izborom agencije, ides iskljucivo sa poznatijim i to za koje si cula da sve rade kako treba.

I otisni se put inostranstva cim pre :)

Xe

Da potpisem Mango i da dodam da do Grcke mozes i vozom :)
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

chokoladica

Ljudi, ne bih da se sad tema pretvori u to koje je prevozno sredstvo najbolje. Prvo JA ne trpim autobus, isla sam jednom do Grcke i Cg busom, i rekla nikad vise (i od tada je proslo 10 godina). Sve drugo dolazi u obzir. Nije stvar tezine puta, nego duzine. Da li je do Grcke 2-3 sata manje (iskustvo koje ja imam je iskustvo od 17 sati voznje), nego do CG (iskustvo od 12h) nije bitno, meni je sve to predugo.

@Fina
Kazes "ukoliko se dobro isplanira boravak". Sta to tacno podrazumeva ?

Finalina

ja sam u Egipat isla samo na letovanje bez ikakvih turistickih kretanja

birala sam smestaj koji je takav da mi omogucava: da sam u prizemlju, da su sobe sa terasom, da je blizu bazen&deciji parkic, da hotel ima dobru plazu i sve na njoj i da animacija u hotelu bude takva da deci bude zabavno

najvaznije ostavljam za kraj :D
higijena i hrana - trazila sam da su bez mane

takodje, blizina aerodroma je bila vazna da se ne vozimo satima do hotela ( ovo je posebno vazno za Tursku )

chokoladica

Quote from: Finalina on July 03, 2009, 11:44:02 AM
najvaznije ostavljam za kraj :D
higijena i hrana - trazila sam da su bez mane
A kako u ovo da budes siguran? :)

A sto se Turske tice, jos uvek me nista ne privlaci da odem tamo

mango

Quote from: chokoladica on July 03, 2009, 11:38:26 AM
Ljudi, ne bih da se sad tema pretvori u to koje je prevozno sredstvo najbolje. Prvo JA ne trpim autobus, isla sam jednom do Grcke i Cg busom, i rekla nikad vise (i od tada je proslo 10 godina). Sve drugo dolazi u obzir. Nije stvar tezine puta, nego duzine. Da li je do Grcke 2-3 sata manje (iskustvo koje ja imam je iskustvo od 17 sati voznje), nego do CG (iskustvo od 12h) nije bitno, meni je sve to predugo.

@Fina
Kazes "ukoliko se dobro isplanira boravak". Sta to tacno podrazumeva ?

Onda definitivno biraj putovanja do kojih imas carter letove, sve ostalo je preskupo kad ukalkulises avionsku kartu. Jel' ti imas neki popust na JAT?

chokoladica

Quote from: mango on July 03, 2009, 11:48:09 AM
Onda definitivno biraj putovanja do kojih imas carter letove, sve ostalo je preskupo kad ukalkulises avionsku kartu. Jel' ti imas neki popust na JAT?
Ne, nemam ga :(
Da, birala bih opcije sa avionom , kada se ide preko agencije karta izadje jeftinije jel?
Mislim da bi mi za ovakvo letovanje naravno trebalo mnogo vise planiranja, i priprema nego za letovanje u CG ( obicno resim 2-3 meseca gde cu i kako cu, i nekako uvek nadjem pare :lol: ). Kontam da bi maltene vec sad trebalo da pocnem da stedim , ne zato sto bi mi trebalo vise novca, nego sto se aranzmani rezervisu vec u februaru za jun/jul.

Gledala sam sajt Argus tursa. Ako vas ne mrzi pogledajte link. Da li su u ove cene uracunate karte ili?  :think: 

http://www.argus.rs/strana.php?idA=377#

Finalina

Choko, mislim na standard hotelske usluge, a ne na mogucnost pandemije

chokoladica

:lol: Ti ustvari hoces da kazes sto bolji hotel to je bolja higijena i hrana ?  :lol:
Ti si bila zadovoljna tim hotelom u Egiptu?
Ne smeta meni da mi ga preporucis  :rofl: Mozda das neki link, nema veze sto ne idem sutra  :lol:

stacka

Ja sam poput tebe, vec sam negde napisala. Autobusom najdalje do Zlatibora. Iz tog razloga se ne bih nikad odlucila da idem sama sa Aleksom u GR, pa jos autobuskim prevozom. Da vozim, da sam sigurna u svoju voznju, sto da ne. A tada kada si putovala 17 si isla busom pretpostavljam?
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

chokoladica

Quote from: stacka on July 03, 2009, 12:02:18 PM
A tada kada si putovala 17 si isla busom pretpostavljam?
Da, da. Bilo je malo duze zadrzavanje na granici (mislim oko 2 sata), ali ..svejedno. Isli smo u Pefkohori.

stacka

U jeee :crazy:  to je bas duga voznja za tu destinaciju. A da ulozis parice u auto pa da krenes kolima?
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.