Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

jel

od kad se racunaju ti 'novi krediti'

ja cu sad da otplatim unapred kredit (koji bih trebala da placam do 2014te)
i uredno ce mi uzeti neku naknadu za otplatu kredita  :ljut:

najludje mi je bilo kad sam htela da orocim neku malu sumu
cisto da mi ne stoji na racunu
i pitam sluzbenicu (Komerc.banka) kolika bi mi bila kamata na 6meseci
a ona kaze promenljiva, ne moze da je izracuna  :wall:
tj ona moze da izracuna kamatu ali ne zna konacnu sumu jer ne zna koliki ce mi oduzeti porez  :rofl:

haos

glitti bolje i ja da  :dog:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

maripoza

E ako je to najbolja opcija, AnaK, onda bolje da cutim. :lol:

Ma ja banke smatram najobicnijim lihvarima. Ne daj boze neke preke potrebe za novcem (tipa necije zdravlje i slicno), za sve ostalo volim da se pokrijem koliko sam dugacka, eventualno da razbijem nesto u rate samo onda kad znam da cu moci i kad cu moci to da isplatim (sto, naravno, podrazumeva i odredjena odricanja u odredjenim periodima, samo sto meni to ne predstavlja nikakav problem). Vise volim i u kafani sve da spiskam (o knjizari da i ne govorimo :lol:), nego bankama da dajem. :lol:
Old enough to know better, but too young to care.

maripoza

Quote from: jel on November 24, 2011, 12:46:30 AM
od kad se racunaju ti 'novi krediti'

ja cu sad da otplatim unapred kredit (koji bih trebala da placam do 2014te)
i uredno ce mi uzeti neku naknadu za otplatu kredita  :ljut:
Prvo se raspitaj da li ti je povoljnije da to uradis sada ili posle 5.12.
Ima tamo kod Jane u postu stavka o tom prevremenom otplacivanju kredita, navodno bi i to trebalo da ide u korist nas boranije nakon 5.12.

jel

super i mislila sam krajem decembra da se oslobodim bede  :lol:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

maripoza

Pitaj nekog ko se razume u ovu specijalnu bankarsku matematiku. :lol:  Ja ne znam koliki su troskovi sada, vidim samo sta pise za troskove nakon 5.12.

Saska

Quote from: maripoza on November 24, 2011, 12:50:04 AM
E ako je to najbolja opcija, AnaK, onda bolje da cutim. :lol:

Ma ja banke smatram najobicnijim lihvarima. Ne daj boze neke preke potrebe za novcem (tipa necije zdravlje i slicno), za sve ostalo volim da se pokrijem koliko sam dugacka, eventualno da razbijem nesto u rate samo onda kad znam da cu moci i kad cu moci to da isplatim (sto, naravno, podrazumeva i odredjena odricanja u odredjenim periodima, samo sto meni to ne predstavlja nikakav problem). Vise volim i u kafani sve da spiskam (o knjizari da i ne govorimo :lol:), nego bankama da dajem. :lol:
ovo za lihvara stoji, ali kako neko ko nema stan da ga kupi, a da se "prostre koliko je dugacak"? Ili auto? Ja stalno slusam ljude koji kazu "ne, hvala, ja NIKAD ne bih uzeo kredit" i kapiram da su oni verovatno u mnogo boljem pocetnom polozaju od mene koja MORAM to da uradim, tj da imaju stan, auto..."
HOcu da kazem, jeste deracina, ali bi mnogi od nas bili jos uvek podstanari :innocent:

maripoza

Ma jasno mi je to za krupne kredite, ja pricam prvenstveno o trosenju na sitnije stvari. Ja mnogo volim da trosim, ali ako zato treba da pozajmim, onda cu to uciniti tako da znam da brzo mogu da vratim. U suprotnom, napravim reorganizaciju, novu racunicu... stagod. :lol:

A, stan na kredit u ovoj drzavi nikad ne bih kupila, radije bih bila podstanar. To je vec nesto sto ima veze sa nekoliko razlicitih faktora koji predstavljaju moj licni stav i nacin zivota koji meni licno odgovara, ne kazem da niko ne treba to da uradi.

Saska

maripoza

Nisam. Sticajem srecnih, ali istovremeno i nesrecnih okolnosti. Zavisi iz kog ugla gledas.
Mrzi me da elaboriram zasto bih radije odabrala podstanarstvo, ako bih morala, nego kredit na 25-30 godina u ovoj drzavi, ali veruj mi da bih (cak i da imam decu).
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Mirka

Mi smo podstanari, ali štedimo.
Proračunali smo da nam se više isplati da raspolažemo nekom konkretnom sumom u kešu, pa ako baš zatreba da i dignemo neki manji kredit nego da se zakucamo.
No, to je lični stav i svako od nas radi kako misli da je najbolje. Doduše, mi smo u Kruševcu gde su stanarine, a i stanovi neuporedivo jetiniji nego u Beogradu, mada su i plate manje.
Meni ide na živce što su mm-a njegovi iz firme gledali k'o kretena što nije "rešio stambeno pitanje", a sad ne prođe viđanje sa njima da ovi koji su kupili stanove na kredit ne zapomažu kako je sve skupo i kako im je strašno i nemaju para.
Izvinjavam se, odoh u totalni off
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

emge

Quote from: maripoza on November 24, 2011, 09:17:59 AM
A, stan na kredit u ovoj drzavi nikad ne bih kupila, radije bih bila podstanar.

Pozo, bila sam podstanar jedno 15godina, i sad imam stan na kredit evo 5 godine.
I velika je prednost imati svoj stan, pa neka je i na kredit. Ionako sad imamo još samo 15 godina da ga otplatimo :lol:

maripoza

Jasno mi je, emge, da vecina ljudi ovde kod nas na to gleda kao na prednost i ne pokusavam da kazem da pogresno razmisljaju, nego samo da to nije za mene. Ja sam nomadski tip, ukratko. :lol:

Saska

Nista coveka ne sprecava da bude nomadski tip, a da ima nekretninu "sa strane".
Mi smo bili podstanari i sami, i sa jednim i dva deteta. Bacanje para.

emge

Mogu da te razumijem ako sve dok iznajmljuješ stan imaš gdje ako dobiješ otkaz.

Ja sam zadnjih 5 godina imala stan u kom sam se sojećala OK, gazdarica me nije smarala, ali u godinama ispred se dešavalo odjednom "treba da se iseliš za mjesec, dva". E, to znam da mi se ovdje ne može desiti i to mi je neprocjenjivo.

I ono da sam prije te pare bacala u bunar, a sad ih dajem za svoj stan.

Margarita

Quote from: emge on November 24, 2011, 10:17:47 AM
Mogu da te razumijem ako sve dok iznajmljuješ stan imaš gdje ako dobiješ otkaz.

Ja sam zadnjih 5 godina imala stan u kom sam se sojećala OK, gazdarica me nije smarala, ali u godinama ispred se dešavalo odjednom "treba da se iseliš za mjesec, dva". E, to znam da mi se ovdje ne može desiti i to mi je neprocjenjivo.

I ono da sam prije te pare bacala u bunar, a sad ih dajem za svoj stan.

potpis za ovo :innocent:
no, razliciti su nam svima kriterijumi
meni je bilo mnogo bitno (najvise zarad mira u glavi) da znam gde sam i da ne razmiljam o selidbi bar narednih 10 godina