Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

bubi

s t r a s n o.

a ja cu sad da pljujem Postansku stedionicu.
elem trebala sam jednom coveku da isplatim honorar.
doneo racun koji pocinje sa 908.to je jos odavno ukinuto te mu trazim da proveri u banci na koji racun da mu uplatim novac.
javi se on izvinjava odavno nije uplate primao na taj racun i dade mi novi broj.elem prilikom placanja e bankinga opet mi ne prihvata nalog.vidim da ostali klijenti kod Postanske imaju vise cifara u racunu.trazim mu broj banke da ja zovem.i javi se teta.koja mi objasnjava da je najbolje da uplatim na 8888(inace za PŠ je 200 pocetni broj) i pri tome mi ne daje kontrolni broj. :crazy:

elem da ne duzim neko ko radi na salteru ne zna ni da mi izdiktira broj racuna klijenta,nego govori o internim brojevima koji su nekad koristeni da bi uplata otisla na odredjen racun :sissyfight:

zelena

Znaci moze i ovdje da pane jedno jadanje. Ne mogu danas, nemam toliko vremena, ali kad zaredjam... :crazy: Bitno da postoji ovako nesto, ispricamo, pa nam posle bude lakse. Ja jadikujem danima i svi vise bjeze od mene, samo pricam o tome.  :-X   :-[
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

maripoza

Dmi, meni se slicno desilo u Komercijalnoj pre par godina. Naplatili mi odrzavanje jer mi ostalo nekih 50 dinara na racunu. Tezak posao cuvanje tudjih novaca. :lol: A rekli mi prethodno isto sto i tebi, kao i da se, ako 2 godine ne koristis racun, on automatski zatvara (a to se nije desilo). Isto tako su me nedavno zvali iz OTP banke zbog nekog racuna od pre 100 godina, koji sam imala kod Zepter banke (a koju je ova prva u medjuvremenu kupila). Ja i zaboravila na to, ali ima ko nije. :D Nista mi nisu naplatili za odrzavanje, ali sam morala da platim zatvaranje racuna.
Uglavnom, zakljucila sam da obavezno treba zatvarati racune koje ne koristimo. Banke su lihvari, sve ce ti naplatiti, a naci ce te ako treba i posle 50 godina.
Old enough to know better, but too young to care.

Lani

Quote from: maripoza on August 23, 2010, 12:23:12 AM
Uglavnom, zakljucila sam da obavezno treba zatvarati racune koje ne koristimo. Banke su lihvari, sve ce ti naplatiti, a naci ce te ako treba i posle 50 godina.

Treba, apsolutno si u pravu, ali se ja toga ne pridržavam.  :crazy: Imam recimo u Komercijalnoj 2 računa koja sam davno još namenski otvorila, iskoristila za to za šta su trebali i onda zaboravila. Ali verujem da oni nisu.  ;D

maripoza

Nisu, zvace te kad tad. :D Mene su posle vise od 2 godine zvali.  :crazy:

Lani

maripoza

Sta mene bijes  :blink:  :lol:, idi zatvori te racune da te ne oderu posle.  :crazy:

janavi

e dobro, evo mene sa hejtom na dve banke

prva je Vojvođanska
menjala sam prezime, i dobila novu LK, istog momenta otišla u moju matičnu ekspozituru, da promenim podatke, i zatražim novu karticu. Ok, sve je u redu, izmenila ona žena tamo podatke u nekom softveru (to što je morala da zove pomoćnike da bi uspela da upiše sve šta treba, to da ne pominjem)
od tada je prošlo 3 nedelje, a karticu još nemam

druga banka je Rajsferšlus :mrgreen:
tamo imam neki devizni račun, odem sad i tamo da odradim šta treba, povodom iste stvari
kaže dajte mi rešenje o promeni prezimena
ja zaista ne razumem čemu služi onda LK i cela zaHebancija oko dokumenata da izvadiš istu, kad ti onda ona zapravo u banci ne važi, jer ti oni OPET traže neki faking dokument >:(
šta njih bre briga šta piše u mom rešenju, pa nisam LK dobila na lepe oči
(isto važi i za moje sa faksa)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Xe

sve kartice sa cipovima izradjuju se u Italiji i cekaju se tri-cetiri nedelje (iako ne podnosim Vobanku jer su me maltretirali sa raznoraznim uslovima i zahtevima, ovo nije do njih, i isto je za sve banke).
Rajferslus banka me nije skinula sa svoje liste klijenata, iako smo se razduzili pre pet godina, pa ja sad ne mogu da dobijem SMS stanje na racunu, jer je kod njih blokirano  :crazy:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Elanor

u italiji i 3-4 nedelje :o

srecom pa ovde banke traze da kartica bude u posti sutradan, inace bih davno bila bez (ovog) posla i sve bi se proizvodilo u slovackoj.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

janavi

još bez poziva za karticu
predala sam 12. januara, tad su mi rekli biće kartica do sledećeg petka, to je bio 21.1.
ja sam otišla u četvrtak 27.1. i nije bilo stiglo, tad mi je rekla u ponedeljak, nije me zvala.
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Xe

Quote from: Elanor on January 31, 2011, 04:06:24 PM
u italiji i 3-4 nedelje :o

srecom pa ovde banke traze da kartica bude u posti sutradan, inace bih davno bila bez (ovog) posla i sve bi se proizvodilo u slovackoj.
Vi verovatno imate svoju stampariju, pa to nije problem. Mada, kad su jednom hakovali bankomat na kom obicno podizem pare, Rajsferslus banka sutradan mi je izradila drugu karticu. Doduse, tad nisu bile cipovane, mozda zato.
Sta da ti kazem janavi, ja sam cekanje na karticu iskoristila da malo ustedim novac (racune placam online, pa mi je zato bilo lakse), da je normalno-nije, ali tako je u celom bankarskom sektoru u Srbiji danas.
Da ne spominjem da treba da odem da zatvorim racun u Kredi agrikol, a nikako da se nakanim jer ce mi trebati bar pedeset evra (racun prazan, nekoriscen, ali u minusu jer nisam platila odrzavanje racuna), plus otkazivanje kartica (koje nemam, ali je moguce da su ih bez mog znanja izradili), plus zatvaranje racuna.  :crazy:

janavi

ma 'radi' meni stara kartica, ali moram da pazim kako se potpisujem :rofl:

Xe

E, pa onda nema problema  :turpija:
(Jos kad bi skidala novce s racuna originalnog vlasnika bivseg prezimena... :zlocka: )

Elanor

xe, nisi razumela, ja radim u perso-birou (tome sto ti zoves stamparija), ne u banci.
sve banke u ovom delu sveta imaju iste zahteve za neurgentne kartice - kartica u posti sutradan, urgentna istog dana (do podne ili do 2), bez obzira da li se perso-biro nalazi u istoj zemlji kao i banka ili ne.
istina, ono sto sam ja smetnula ovde s uma je carina, moguce je da je sve puno komplikovanije bas zbog toga (i da banke zele da limitiraju broj carinjenja).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.