Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

janavi

Quote from: Vila on April 18, 2011, 10:10:46 PM
Bankomat ima tačno elektronsko stanje, a oni u bankarskoj aplikaciji sve transakcije moraju prvo da proknjiže, pa se tek onda vide. DakleM, verovati samo bankomatu ;D
vrlo tupavo moram da kažem
kao da knjiže klesanjem u kamen, a ne isto elektronski kako sve promene vidi bankomat
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

irma

Quote from: Vila on April 18, 2011, 10:10:46 PM
Bankomat ima tačno elektronsko stanje, a oni u bankarskoj aplikaciji sve transakcije moraju prvo da proknjiže, pa se tek onda vide. DakleM, verovati samo bankomatu ;D
pretpostavljam da zavisi od banke (i aplikacije  :) ). tacno je da prodje odredjeno vreme do knjizenja transkacije, ali se ta neproknjizena sredstva vide na izvodu kao 'rezervisana sredstva'. tako je makar u mojoj banci... za ostale ne znam. dakle, janavi, ta pustena kartica plus to sto je podignuto sa bankomata bi "uslo" u saldo tvojih raspolozivih sredstava... cak i da odes u ekspozituru par minuta posle tih transakcija. videlo bi se na izvodu, a video bi i zaposleni u banci i u skladu sa tim i mogao da ti isplati novac sa racuna  ;)

Ljubav koju dajemo je jedina ljubav koja ostaje u nama.

janavi

e pa to sam i ja mislila
i TO je logično, i rekla bih ispravno
al u mojoj banci to nema

elem, od kad su se združili sa ovim grcima, postali su definitivno banka za  izbegavanje, i ne propustim ni jednom da im to kažem, na glas, pred svim klijentima, i šefovima :rofl:

u pitanju je Vojvođanska banka Novi Sad
da navedem nekoliko:
- seljakaju ekspoziture iz opštine u opštinu (izZemuna u glavnoj preseljena prvo u vrtlarsku - kad su razdvojili stanovništvo i pravna lica, posle par meseci do godinu je opet bilo i jednih i drugih u obe ekspoziture, onda vrtlrsku presele u Z Đinđića - Novi beograd, jedno 2-3km dalje nonsens, ja pitala jel nije bilo lakše da su u Borču preselili)
- skraćuju radno vreme ekspozitura, do 4, ne rade subotom (dakle onaj sa normalnim radnim vremenom nema šanse da stigne u svoju matičnu banku), tek poneka, možda 3 u gradu radi do 6h30 i subotom
- subotom ne mogu da se plate računi (ne moraju da proknjiže tad, ali mogu bar da naplate)
- ne može da se dobije izvod za proizvoljan vremenski period, nego samo za 30 poslednjih dana (ovo je naravno ranije moglo)

i tako...

a mene iskreno mrzi da menjam banku, jer mi je to cimanje i treba da obaveštavam i bm
a ne znam ni druge banke da li rade normalnije ili misle da su klijenti tu zbog njih, a ne oni zbog nas

(auuu koliki post, a nema još ni 7h :rofl:)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

prevodilica

E, vidis, zavisi ne samo do banke vec i do ekspoziture i onih koji rade, a i do toga sta je tebi bitno
mene npr ne gadja nista od toga sto si nabrojala
nisam ranije bila njihov klijent, od skoro jesam (VB)
racune placam u posti, i pored guzve najbrzi su i najefikasniji, u banku svracam s posla na pauzi, izvodi mi retko trebaju

janavi

ne mogu da čekam u pošti
alergična sam na poštu :rofl: :rofl:
(saobraćajac koji nije ptt smer :crazy: a imam neku 'vezu' tamo, drugaricu koja radi 'gore' al nema teorije da uđem da tamo nešto platim :crazy: :crazy: :crazy:)
zemunska pošta u glavnoj je PAKAO

AnaK

Ima pošta koje nisu pakao :)

A sjajno radno vreme ima Inteza. Plus ima ekspozituru u DC koja radi i nedeljom do 22 :)))
Janko 23.7.2002.

janavi

ja ne znam kod mene u blizini ni jednu takvu
dakle osim glavne, takve skoro iste su u pohorskoj (okretnica 16tice) i stari merkiš kod pijace (ova je mislim još gora)

bila je nekad davno jedna mini poštica u Jugi (hotelu) al su onda nakon nekog vremena izmislili da su oni samo za korisnike hotela, pa tamo nije moglo ništa da se uradi - zamisli kako su sebi divno smanjili posao :crazy:

Pepi

Jano, pošta kod DM-a kod Vanjinog vrtića nije pakao, naročito ne popodne  :)

janavi

Quote from: Pepi on April 20, 2011, 09:34:40 AM
Jano, pošta kod DM-a kod Vanjinog vrtića nije pakao, naročito ne popodne  :)
popodne sam kod vrtića 5 minuta kol'ko nas čeka taxi

jedino da probam ujutru

AnaK

Ima u onoj dugačkoj zgradi kod merkatora jedna poštica koja je mahom prazna. A pošta u samom Merkatoru ume da bude pusta. Ali, mislim da je za tebe idealno rešenje e-banking  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

janavi

Quote from: AnaK on April 20, 2011, 09:41:54 AM
Ima u onoj dugačkoj zgradi kod merkatora jedna poštica koja je mahom prazna. A pošta u samom Merkatoru ume da bude pusta. Ali, mislim da je za tebe idealno rešenje e-banking  :kiss1:
da znaš, i ja se mislim nešto, što kažu ovi 'moji' sa twittera, "idem u banku, u susedni tab"

kod kog merkatora? meni je Merkator, stari merkator :P

AnaK

Janko 23.7.2002.

rafa

Pa onda e-banking svakako, sa mogucnostima transakcija sa istog - ne samo 'citanja' racuna.

Ovde mozes sa ATM masina da placas racune, da polazes depozite, vrsis transfere i naravno, uzimas gotovinu. Sigurno i 'nase' masine mogu mnogo toga ili idu u tom pravcu, to im je u interesu kako dosta snizavaju fiksne troskove (ekspoziture, plate, blablabla).
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

janavi

to onda znači ovo?
Uvid u promet i stanje TRG-a i davanje naloga
pošto je druga opcija
Uvid u promet i stanje na TRG-u

to nađoh ovde (pdf)