Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

Summer

Ja sam u Bg promenila prezime bez problema, to su u stvari uradili oni u opstini, odmah.

Ali ja imam dokumenta i u BiH i tu su me bas fino izvozali. Rodjena u Mo, dole upisana u knjigu rodjenih, za vreme rata upisana u Trebinju gde sam godinama vadila rodni list, jer kao u Mo nije bilo dostupno. Neke 2 godine nakon udaje (pre toga mi je bilo mrsko da menjam prezime, naivno sam mislila da je to jedan zahtev u opstini uz prilozen vencani list  :rofl:). Odem u Tb u opstini, oni kažu - nee, morate u Mostaru to uraditi, mi više ne izdajemo rodne listove iz te privemene knjige.

Pošaljem tatu u MOstar sa vjenčanim listom iz Bg, oni kažu - neee, prvo treba taj vjenčani list da se upiše u Trebinju u knjigu vjenčanih, pa sa tim izvodom iz Tb, dođem u Mostar, pa mi oni tamo izmijene u matičnoj knjizi rođenih, izdaju mi novi list, sa kojim onda idem u Tb da predam zahtev za LK. Tata je insistirao da mu objasne logiku, zašto ne prihvataju vjenčani list iz Bg oni u MOstaru i što bismo ga upisivali u Tb, ali objašnjenej nije dobio  :crazy:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Saska

a da, bosanska dokumenta su pravi specijalitet, mm i zaova su imali isto peripetije sa njima, pa su na kraju prebacili da krštenicu vade u Bg.

vojka

uspesno zamenili prezime dve godine po udaji, isla sam da overim detetovu zdr knjizicu, sva sretna jer sam dobila posao, konacno, i konacno da mi dete dobije zdravstvenu  :wall:, tad su ovi iz kadrovske shvatili da imam novo prezime i naterali me da promenim sva dokumenta :-[
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

ja imam drugi problem :lol:, a to znate, da dobijem vencani list, meni u opstini uvek kazu da se nisam ni udala  :lol:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

martina

Quote from: Summer on January 08, 2013, 03:36:42 PM
Ja sam u Bg promenila prezime bez problema, to su u stvari uradili oni u opstini, odmah.

Ali ja imam dokumenta i u BiH i tu su me bas fino izvozali. Rodjena u Mo, dole upisana u knjigu rodjenih, za vreme rata upisana u Trebinju gde sam godinama vadila rodni list, jer kao u Mo nije bilo dostupno. Neke 2 godine nakon udaje (pre toga mi je bilo mrsko da menjam prezime, naivno sam mislila da je to jedan zahtev u opstini uz prilozen vencani list  :rofl:). Odem u Tb u opstini, oni kažu - nee, morate u Mostaru to uraditi, mi više ne izdajemo rodne listove iz te privemene knjige.

Pošaljem tatu u MOstar sa vjenčanim listom iz Bg, oni kažu - neee, prvo treba taj vjenčani list da se upiše u Trebinju u knjigu vjenčanih, pa sa tim izvodom iz Tb, dođem u Mostar, pa mi oni tamo izmijene u matičnoj knjizi rođenih, izdaju mi novi list, sa kojim onda idem u Tb da predam zahtev za LK. Tata je insistirao da mu objasne logiku, zašto ne prihvataju vjenčani list iz Bg oni u MOstaru i što bismo ga upisivali u Tb, ali objašnjenej nije dobio  :crazy:
a vidis, ja tih problerma nisam imala,moguce sto nisam imala taj privremeni
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

martina

u bosni je dobro sto kad se selis unutar bosne je pojednostavljeno. ne moras ici da se odjavljujes, nego kad se prijavljujes, automatski te odjave ... i stvarno to ima smisla, jel da  :rofl:

ja kad ovim ljudima ovdje to sve objasnjavam, oni ne kontaju  :ces: koliko je to nepotrebne administracije... ocito napravljeno za zemlju gdje selidbe nisu bile jako ucestala pojava
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

maripoza

Quote from: vojka on January 08, 2013, 04:45:55 PM
meni u opstini uvek kazu da se nisam ni udala  :lol:
Jesi proverila da nisu oni mozda u pravu?  :rofl:
Old enough to know better, but too young to care.

anelore

Nije to nista, nasoj prijateljici su u maticnu knjigu upisali da je razvedena, resenje o razvodu braka doneto godinu dana ranije pre nego sto se ona udala  :rofl: To je tzv. anticipirani razvod  :rofl:

Elanor

joj, da li da se smejes ili da places :rofl:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

martina

a nisu primijetili da nesto ne stima? tito dragi!!!
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

anelore

Ludacki je bio i rasplet - sve se odvija telefonskim putem, maticar je usred razgovora pita "A da li je Vas muz sada pored Vas?" "Jeste" "Dajte mi ga da ga nesto pitamo i potvrdimo da li ste u braku"  :lol: pa su se onda maticar i muz (koji je komotno mogao biti i moj muz, kako bi to ovaj maticar proverio - ostaje nepoznato). Na kraju su utvrdili da je kolega, koji je nedavno otisao u penziju "nesto zabrljao" ali "posto niko ne zna sta je on i kako radio" bice manji problem da se izbrise taj razvod kod nje u maticnoj knjizi, ali ostaje problem - ciji razvod nije upisan  :lol: (inace imaju i broj presude, moze se to naci u nadleznom sudu, ali tezak je to posao brate).
Sada ih stalno zezamo zbog tog razvoda, prica on pre neki dan sta mu je svojevremeno nudio JUL ako se uclani, kaze ona - i ko zna sta bi ti sad i gde bi ti sad bio da si se uclanio, kazem ja - sta tebe briga, i tako biste bili razvedeni  :rofl:

cici

Ovo je da stvarno ne znas da li da se smejes ili da places.Ja sam danas isla po vencani list tri komada originala, kad je zapela da me ispituje sta ce mi tri originala :wall: sta te briga sestro, kaze ona original stoji kod vas nikome se ne daje :lol: nije mi bilo do zezanja ali sam je umalo pitala ako se nikome ne daje sto ponovo moram da imam original  :hm:

martina

Quote from: cici on January 08, 2013, 07:02:16 PM
Ovo je da stvarno ne znas da li da se smejes ili da places.Ja sam danas isla po vencani list tri komada originala, kad je zapela da me ispituje sta ce mi tri originala :wall: sta te briga sestro, kaze ona original stoji kod vas nikome se ne daje :lol: nije mi bilo do zezanja ali sam je umalo pitala ako se nikome ne daje sto ponovo moram da imam original  :hm:

e to mene fascinira
i ovdje ti treba birth certificate, recimo, da izvadis pasos, ali niko ti ga ne uzme, ljudi pogledaju, kazu hvala i ti ga uzmes sebi nazad
plus, kad ti jednom daju birth certificate - vazi zauvijek, ne znam da li eventualno moras da ga promijenis kad mijenjas ime ( iz bilo kojeg razloga)
i to je to... a ne stalno po  papire u opstinu
plus se uopste ne sjecam da im je trebao za skolu, mozda i jeste, ali posto mi stoji kuci nije neka trauma, donesem i pokazem
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

cici

Dva mi trebaju da saljem u usa, treci mi treba za ostavinsku ali kako nisam bas sigurna da li moze kopija uzela sam original.

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012