Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Mirka

Xe  :clap: :clap: :clap:
Ali stvarno, zamisli da ti je vetar oduvao teško stečenu lk i zamisli da si se pojavila sa rečima - Odneo je vetar...
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Xe

Sad mi je lako, sve papire imam i svezi su, problem ce biti ako se to desi za sest meseci, jer tada istice Uverenje o drzavljanstvu  :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Mirka

Valjda neće biti ovakvog vetra u avgustu
:rofl:
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

AnaK

Znači, pisala sam celu stranu A4 rukom u knjizi utisaka, i završila sa "Ovu posetu ću iskoristiti da račun zatvorim. Srdačno zbogom, SK" ali cvrc, treba mi saglasnost poslodavca za zatvaranje računa  :shout: No, da krenemo redom...

Prošle nedelje mi je istekao ugovor o 'pozajmici', tj dozvoljenom minusu. Pošto u trenutku obnavljanja tog ugovora treba da budeš u plusu, sačekam ja ponedeljak, da legne plata i da se naštelujem na minimalni plus da odem to da potpišem.

I dan, ponedeljak
I, par sati posle plate, odem.
Lična karta, kartica računa, uđe u sistem (čekanje se podrazumava, smatrajte ga konstantom za sve dane). A pa mora uplata da bude proknjižena. A, znate, treba da platite i naknadu od 1% vrednosti pozajmice koja će vam biti odobrena, pa uplatite i taj iznos, jer mora da bude raspoloživ, da ostanete u plusu i kad se skine. OK, uplatim odmah. Vidimo se sutra. Doviđenja-Prijatno.

II dan, utorak
Dobar dan, ja bih da produžim ugovor. LK, kartica, ah pa vi ste u minusu 200 dinara. Kako, kad mi je ona vaša koleginca juče sračunala koliko da uplatim da ostanem u plusu posle skidanja naknade. Da, to jeste, ali je koleginica previdela da je juče poslednji dan u mesecu kada se skidaju sa računa sve naknade i kamate. Upatite to, i opet iznos naknade i vidimo se sutra. Uplatila. Doviđenja-Prijatno.

III dan, sreda
Dobar dan, ja bih... LK, kartica... U plusu ste (yes!), ali... vama je šifra računa na 80, to je šifra za one koji nisu u stalnom radnom odnosu, za pozajmicu morate da budete u stalnom radnom odnosu. Ali ja jesam u SRO, 7 godina, vidite po dve uplate mesečno, a i godinama sa tom šifrom, koju prvi put čujem, potpisujem ugovor... Žao mi je, ne može, evo vam povrda da overi poslodavac da ste u SRO.

E, onda je išlo pitanje o knjizi utisaka.
Pa upis sitnim slovima.
E cvrc, moraću još jednom, nadam se samo jednom, da odnesem saglasnost poslodavca da zatvorim račun.
Nemaju obrazac, 'znaju oni', poslodavci, mislim.

I kako da ne poludiš, kako  :shout: :shout: :shout:
Janko 23.7.2002.

Unabebili

Topao savet bracnog para Mitic od kojih je  muska polovina rizikovala da zaglavi hapsenje zbog ubistva sefa ekspoziture u Societeu  :rofl:

Kad bude gasila racun , trazi da da izdaju potvrdu da si izmirila APSOLUTNO SVA DUGOVANJA PREMA BANCI i da ti je overi sef.

Uprotivnom, rizikujes, da kao mi dobijas sporadicno, ali u pravilnim razmacima sms poruke da dugujes neki novac banci...za gasenje racuna, za produzavanje racuna, za gladnu decu Etiopije, za novu nijansu rumenila cistacice, za donaciju za hranu Zoo vrtu i tako  :lol:

Kad smo "ugasili" racun, jos tri puta su nas zvali da dodjemo, treci put je debeli bukvalno postrojio sve u banci, od sefa do obezbedjenja i toliko je arlaukao da sam bila sigurna da ce da pozovu panduraciju.

Poslednji put smo dobili "opomenu" sms-om da dugujemo 18 dinara, e onda sam sela i napisala mail u kome objssnjavam da ako ne prestanu da uznemiravaju, rado cu angazovati svog advokata.

Od tadvise ne salju nista!

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Saska

hoćeš da te dodatno iznerviram ako ti kažem da ti poslodavac verovatno neće overiti to.
mislim da je ista situacija kao kod nas, dozvoljeno je prebacivanje, ali samo u slučaju stambenog kredita, a plata ne može "na ruke".

Tačke 1. i 2. si mogla da preduprediš (uvek je plata ceo jedan dan neproknjižena, a poslednjeg dana u mesecu se skidaju te dažbine), tačka 3. ti je stvarno bad luck :crazy:

Margarita

:blink: :krsti:
nisi u stalnom radnom odnosu :blink:
I saglasnost poslodavca da zatvoris racun :fool:

AnaK

Upravo sam saznala da ne može da se seli, i da moramo da imamo račun u poštanskoj. Znači, kakva je to mafija.

Saška, ne moram ja da znam, mogu, ali ne moram. Ljubazne su i potpuno beskorisne, potpuno.
Janko 23.7.2002.

vojka

:ces: :wall:
Anak  :bighug
I poslusaj uny za potvrdu o izmirenju svoj dugova
Moja nana kad je umrla,  tri godine nam je trebalo da zatvorimo njen racun  :wall:
I pored smrtovnice I sviih naknada koje smo platili, sve su to sitne nalnade 100, 200, din Ali nakupi se to
Drugo sto taman mislis gotovo je, uhasen racun, kad eto novog obavestebja  :sissyfight:
Tri godine su NAS tako alkali  :crycry:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

bubi

AnaK ako ti bude trebalo nesto moja dobra drugarica radi u Postanskoj.

AnaK

Ma ništa mi ne treba, neću dozvoljeni minus, račun ne mogu da zatvorim  :shout: S njima minimalno. Razlog više da nastavim da konkurišem :lol: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

prevodilica

ni jedni ni drugi AnaK i Saška, al ste monopolisti :lol: drugim rečima, dok je njima toliko zaposlenih, briga ih kakvi su im zaposleni i customer service  :innocent:

Elanor

unervozila sam se dok citam.

saska, kako plata ne moze da se seli, tu kod vas? za anuk mi je kao polu-jasno.
kakve veze ima moj poslodavac s mojim racunom? otvorim lepo novi racun u drugoj banci, odnesem novu karticu u vec neku sluzbu, zamolim da mi od sledeceg meseca tamo uplacuju, potpisem i gotovo. zasto - to ih se ne tice, to je moja stvar.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Unabebili

Mi smo se odrekli dozvoljenog misnusa posle jedne epizode slicne prirode.
Ceo taj mesec nismo podigli platu i dosli na nulu.

Paklen nam je bio taj mesec, paklen , ali posle toga smo se dogovorili da vise ne apliciramo za dozvoljen mminus bez preke potrebe (bolest, lekovi i sl) .

Poslednji put smo popizdeli kad smo produzavali kartice , menjali postojece ...

Znaci, ona ista koza koja nas nervira od kad smo u Intesi pojma nije imala sta je sve potrebno za produzenje, sem iznosa plate overene u firmi.
A toliko je bahata u svom neznaju, jer zna koliko ne zna, da ti ne dopusta ni da joj postavis pitanje.
To je ista ona koja nije znala da mi kaze kako podmirujem racun napravljan u Madjarskoj  :rofl:

Ipri tom ne slusa uopste sta hoces da uradis (produzenje kartice, a ne zahtev za novu)... i tako....prosto su nenadjebljivi  :girl_sad:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/