Main Menu

Vakcine, kalendar i reakcije

Started by gasha, July 16, 2009, 10:01:26 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

summer, ja mislim da te ne bi prijavila, a usput taman mozes i da pricas sa njom....ma, sad mi pada na pamet, je l sara kod "nase" zajednicke dr ili kod neke druge?
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

linga

Quote from: Glitter on January 27, 2015, 10:54:55 PM
ja mislim da bi je gledala belo i poslala prijavu istog dana

Ja mislim da bih ja tražila promenu pedijatra. Užasavaju me loši pedijatir, jbote ja ne mogu da prežalim moju dr Apuk, koja je svako dete znala u glavu, u koju sam imala beskrajno poverenje... Bila sam spremna da iz batajnice lečim decu na Zvezdari, ona me odgovorila...

linga

Mono, Glitt, jesu li kod vas vakcine obavezne i da li imate one katerogije, obavezne, preporučene i slbodne?

Glitter

Quote from: linga on January 27, 2015, 11:12:05 PM
Ja mislim da bih ja tražila promenu pedijatra. Užasavaju me loši pedijatir, jbote ja ne mogu da prežalim moju dr Apuk, koja je svako dete znala u glavu, u koju sam imala beskrajno poverenje... Bila sam spremna da iz batajnice lečim decu na Zvezdari, ona me odgovorila...
ja sam obozavala dr Nestorovic iz dz Zarkovo i bila mnogo nesrecna kada sam se preselila u Ks i nikada se za 6 godina nismo ustalili kod nekog pedijatra u Ks dz-u, vodila sam ga privatno kod orl i tu je uvek bio jedan lekar koji je bio sjajan. Kada sam se vratila u Bg saznal da dr Nestorovic radi kod Zutica...fenomenalna zena :girl_in_love:

Glitter

Quote from: linga on January 27, 2015, 11:12:55 PM
Mono, Glitt, jesu li kod vas vakcine obavezne i da li imate one katerogije, obavezne, preporučene i slbodne?
ja mislim da su sve preporucene i slobodne

monochrome

Quote from: linga on January 27, 2015, 11:12:55 PM

nisu obavezne...od volje ti, sto'b rekli :girl_haha:

linga

I znate li kakvi su obuhvati, pošto je to jedan od glavnih argumenata antivaxera, kako samo mi na zaostalom istoku moramo da primamo vakcine, a na zapadu se ljudi ne vakcinišu i nije obavezno.
Wow, nadjoh za mmr http://www.hscic.gov.uk/article/3486/MMR-vaccine-Biggest-percentage-of-children-immunised-since-vaccine-introduced
http://www.hscic.gov.uk/catalogue/PUB11665

Summer

Quote from: kalimero on January 27, 2015, 11:08:56 PM
summer, ja mislim da te ne bi prijavila, a usput taman mozes i da pricas sa njom....ma, sad mi pada na pamet, je l sara kod "nase" zajednicke dr ili kod neke druge?

nije, samo je ilija kod zajednicke. sara je kod nacelnice. ne svidja mi se uopste, nije me slusala nista, samo je tupila svoje. dobra stvar je sto je nasa privtna dr poznaje, pa je obecala da ce je pozvati an prolece i objasniti, valjda ce nju ozbiljno shvatiti.

ja decu vodim kod dr Tanje Bjekic, od kad je david bio beba. ne zalim nijedan dinar koji sam joj dala, ona je najposveceniji dr kojeg sam u zivotu srela i ne manje bitno, jako dobar i posten covek. zna mi decu od kad su se rodili, svako leci prema njihovim potrebama, dostupna mi je u podne i u ponoc, na svaku poruku odgovori...tako da u dz idemo samo po upute i dok su bebe na vakcine i merenja.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Glitter

Quote from: linga on January 27, 2015, 11:26:20 PM
I znate li kakvi su obuhvati, pošto je to jedan od glavnih argumenata antivaxera, kako samo mi na zaostalom istoku moramo da primamo vakcine, a na zapadu se ljudi ne vakcinišu i nije obavezno.
Wow, nadjoh za mmr http://www.hscic.gov.uk/article/3486/MMR-vaccine-Biggest-percentage-of-children-immunised-since-vaccine-introduced
http://www.hscic.gov.uk/catalogue/PUB11665
pa znas kako nedavno mi je S rekao kako su optuzili bas taj istok za npr pojavu tuberkuloze, moj jedini argument je bio da je kod nas BSG obavezna, ko dnjih jok pa mi nikako nije jasno kako su u toj prici optuzili istok

Elanor

ovde je samo polio obavezna, tipa ides na sud ako je ne das, ostale su preporucene i besplatne (proveravaju, narocito u skoli, cimaju i sve tako ukoliko deca nisu vakcinisana, mada ja nisam sigurna da znam ikog ko ne vakcinise decu).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

emge

Glitt, a što je onda bitno da doneseš karton vakcinacije za dijete? Kad je sve to na dobrovoljnoj bazi.

Ovi moji što su u Beču znam da su ih cimali za neku vakcinu što mala nije primila zbog alergija, možda baš mmr. I na kraju je primila tamo. Sad možda oni nisu bili dobri sa jezikom, pa su preporuku shvatili ko moranje.

Lani

Emge, pa mora da im odnese karton vakcinacije jer je to prosto deo njegove zdravstvene istorije jednako kao i informacije tipa šta je od bolesti preležao i sl.

Summer nadam se da nećeš imati problema sa tom dr.  :bighug:

monochrome

sve mora da je zavedeno...nije primio, jeste primio i sta je primio, tj. kad je primio...
ovo npr. uvek bude u upitniku za skolska putovanja...

monochrome

da, ovde se ne daje bsg...moj gp kaze da ionako ne stiti od svih vrsta tuberkuloze...iako smo mediteranci, on je odlucio da stella ne treba da primi ovu vakcinu...ja pitala sta je sa cestim boravkom u hrvatskoj...o kaze...nista :girl_haha:

Glitter

pa ja planiram da nastavim da ga vakcinisem ovde u skladu sa ovim rasporedom koji smo do sada pregurali, evidencija neka ipak postoji