Main Menu

(Ne)realni strahovi kod dece

Started by stacka, August 12, 2009, 01:45:40 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

On je bio bese kod itacke u narucju kada mih je napao pas proletos? Mozda se sada sve to sleglo, a on dovoljno porastao da to skapira.

stacka

Marty, jeste, u pravu si bili su tada zajedno... ali zaista je fascinantno ako je zapamtio dogadjaj od pre skoro godinu dana (to je bilo pred kraj prosle godine).
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Glitter

Quote from: stacka on August 12, 2009, 06:17:44 PM
Marty, jeste, u pravu si bili su tada zajedno... ali zaista je fascinantno ako je zapamtio dogadjaj od pre skoro godinu dana (to je bilo pred kraj prosle godine).
ja cisto sumnjam da je to razlog, plasio bi se odmah ne toliko odlozeno :)

stacka

Ma, ja pre mislim da je razlog ovde vec napisan, da je neko kuce zalajao a on se uplasio i ko zna sta iskonstruisao u svojoj glavici. Najveca fora je sto nam to nisu pomenule ni moja mama ni svekrva nego je kad sam pitala da li su primetile moja mama bila u fazonu "Pa sad kad vec pominjes, jeste, primetila sam od skoro" :blink:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Xe

A mozda je video i tvoj oprezan izraz lica kad si u bilzini psa pa je pomislio da ima cega da se plasi?
U svakom slucaju, radi na tome da se polako oslobodi straha, uz razumnu dozu opreza.
:flower:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

stacka

Moj? Ako mislis na ovu situaciju koju sam pomenula kada smo bili kod mojih nije mi video uopste lice, bio je okrenut ledjima. Nije to sigurno. Kaze mi itacka da je danas dok su bili u setnji video neku devojcicu koja je mazila kuce pa se i on ohrabrio nakon toga i pomazio ga. Praslin :good:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Quote from: stacka on August 12, 2009, 06:17:44 PM
Proslo je skoro godinu dana?! :blink: au, al' sam omatorila :rofl:

Praslin

Quote from: stacka on August 12, 2009, 08:56:17 PM
Moj? Ako mislis na ovu situaciju koju sam pomenula kada smo bili kod mojih nije mi video uopste lice, bio je okrenut ledjima. Nije to sigurno. Kaze mi itacka da je danas dok su bili u setnji video neku devojcicu koja je mazila kuce pa se i on ohrabrio nakon toga i pomazio ga. Praslin :good:

U prethodnoj zgradi u kojoj smo živeli bila je jedna devojčica koja se baš bojala moje Tee. OK, nije ni za čuđenje, moja Tea je velika i ne deluje uopšte mazno.
Međutim, bila je tamo još jedna devojčica (njih dve su se družile) koja je svaki put pritrčavala da mazi Teu.
I nekoliko puta je jedna mazila Teu, a druga stajala sa strane, ali svaki put sve bliže. Posle nekoliko puta je i ova što se plašila uspela da pomazi Teu i posle je bila toliko ponosna da je to bilo neverovatno  :innocent: Verovatno je imala utisak da je pripitomila zmaja  :lol: (moja Teica je doberman)
Svaki sledeći susret je bio potpuno oduševljenje!  :girl_in_love:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

AnaK

Janko 23.7.2002.

Praslin

Quote from: AnaK on August 12, 2009, 09:24:54 PM
Kako ovo čudno zvuči  :lol: :kiss1:
Pa jeste doberman, ali je totalna milica i mnogo voli da se mazi, potpuno je nežna prema maloj deci i štencima i obožava da ljudima licka prstiće na nogama  :rofl:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

AnaK

Pas izgleda opako, ali je zato Vid diiiiivan  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Praslin

Quote from: AnaK on August 12, 2009, 09:44:27 PM
Pas izgleda opako, ali je zato Vid diiiiivan  :girl_in_love:
:kiss1:

i nije opaka, pitaj Xe  :lol:

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

Janko 23.7.2002.

Masha

Za resavanje problema nije ni bitno toliko kako je strah nastao, vazno da ste ga uocili. Prica skoro i da ne pomaze, vec iskljucivo boravak u blizini psa, pa malo po malo dolazi do oslobadjanja.
Tara je prve god provela sa tri psa u kuci. Kada je imala 3 god preskakala je najveceg, ruskog hrta, i zgazila ga. On je lanuo na nju, i ona i dan dans prica kako je ujeo za uvo. Od tada je pocela da se panicno boji pasa, velikih, pa sve manjih, pa cak i minijaturnih, a od skoro i macaka. Opusti se ako celi dan provede pored psa, i tek tada sme da ga pipne i pomalo pomazi. Naredni dan se vraca na staro.
Sad ovo je ekstemni slucaj sa ocigledno jakom traumom, kod Alekse je verovatno ovo sto emge kaze, postao je svesniji opasnosti.