Main Menu

(Ne)realni strahovi kod dece

Started by stacka, August 12, 2009, 01:45:40 PM

Previous topic - Next topic

TINK

Ja se plasim kuca  :'(. Nista mi nije pomoglo do sad, kobejagi sam se zadnje 2-3 godine oslobodila, tj.  ne bezim kad vidim kuce  :-[, ali mrka kapa strah i dalje imam  :'(. Imala sam 3-4 godine kad me je ogromni komsijski pas oborio i lizao. Od tad ne da se bojim pasa vec apsolutno svih zivotinja..... glupo je zaista i sramota me je, a i ujedno mi je i zao, ja nikada nijednu zivotinju nisam uzela u ruke, cak ni pile, malo zuto  :'(  :'( :'(

Blago je receno da sam odusevljena sto moja deca nemaju strah, cak im dozvoljavam da imaju kucne ljubimce, ali samo koje stoje u kavezu  :lol:. Kristi bi zeleo da bude veterinar  :girl_in_love:, on je opsednut zivotinjama  :love32:

Iz mog iskustva ti savetujem da svim silama uticete na njega i probate da ga oslobodite od tog straha. Ja sam bas tuzna sto se toliko plasim  :'(

maripoza

Stacka, kad da vas ocekujem u gostima?  :turpija:
Hoces i sliku psa da stavim? :D
Old enough to know better, but too young to care.

Masha

Quote from: AnaK on August 12, 2009, 09:44:27 PM
Pas izgleda opako, ali je zato Vid diiiiivan  :girl_in_love:
meni bas izgleda umiljato :girl_haha:

Finalina

lepe odgovore si dobila, ja sam da pozelim da A sto pre zaboravi na to sto se sada malo plasi kucica i da lagano prodjete kroz sve to

Elanor

evo i ja da kazem da je tea divna, iako deluje opasno. ali prosto je neverovatno kako pazi i prati vida, ja to stvarno nisam videla do sada :)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

sto nema nikakve veze sa tim kako taj pas deluje na drugu decu :D i da se i dobrocudnih pasa ( pa nekada i onih maleckih ) deca "bezrazlozno" plase

ja na ovoj dial up vezi ne vidim fotku, ali malo je reci da verujem na rec ( osim sto dobermane volim )

Xe

Quote from: maripoza on August 12, 2009, 11:20:44 PM
Stacka, kad da vas ocekujem u gostima?  :turpija:
Hoces i sliku psa da stavim? :D
Stacka, pripremi se na Drkicu, postoji razlog zasto ga tako zovu :lol:
Moja ruka jedva prezivela  :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

stacka

Pa samo mi jos fali da dete dobije takve traume :lol:
Maro, hvala na pozivu, preskocicemo :D
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

maripoza

Xe, ti nemas pravo glasa. Tebi su i noge stradale kod Tee, a ona je em beba, em zenski pas. :P

Xe

Quote from: stacka on August 13, 2009, 12:13:01 PM
Pa samo mi jos fali da dete dobije takve traume :lol:
Maro, hvala na pozivu, preskocicemo :D
Kakvo dete? Drkica voli starije :lol:

Xe

Quote from: maripoza on August 13, 2009, 12:17:42 PM
Xe, ti nemas pravo glasa. Tebi su i noge stradale kod Tee, a ona je em beba, em zenski pas. :P
Mene izgleda vole sve generacije i raznorazni polovi i vrste  :diva:

maripoza

Quote from: Xe on August 13, 2009, 12:34:45 PM
Mene izgleda vole sve generacije i raznorazni polovi i vrste  :diva:

Sto jes jes. :lol:

Margarita

da li se vasa 'velika' deca plase?
ja imam situaciju sa petrom koja, cini mi se, postaje sve gora :(
desavalo se dosad da se uplasi npr. nekog lika iz crtaca, ili nekih tako cudesa (duhovi, vampiri...) sto mi je sve nekako i ocekivano kod dece
onda dodje nekad preko noci u nas krevet, zali se da je ruzno sanjao, ali i to bude dan - dva p aprodje
e sad, kad smo bili na odmoru citao je u malom zabavniku o nekim groznim ribama iz morskih dubina i poceo je da se plasi ribe :wall:
do te mere da trazi drustvo kad ide u wc, pere zube i sl.
onda su ostali kod babe i dede 3 nedelje, dosli kuci, i sinoc drama
preko dana jos i ok, ali  za pranje zuba vreba kad je pavle u kupatilu, za pranje ruku isto gleda da uskoci kad ima nekog
i onda trazi da neko bude sa njim dok se kupa, sto smo prvo odbili
on krene u kupatilo, oci pune suza
krenem za njim, on sedi na wc solji i place, jeca, kaze da se boji
ostanem sa njim dok se kupao (taman napakovala jednu masinu vesa), morala sam da ostavim upaljenu lampicu i otvorena vrata od sobe kad je krenuo na spavanje... :hm:
i sad ja nemam pojma sta dalje
taj strah traje kod njega vec skoro mesec dana :( i nisam sigurna da li je 'samo' strah ili je nesto drugo
pokusava vec neko vreme da prestane da sisa palac i ne ide mu bas sjajno, ne znam da nije zbog toga
ne znam koliko da ga 'pritiskam' oko tog prestanka, on sam kaze da hoce da prestane, stidi se toga, a opet stalno moramo da ga podsecamo (npr. kad je umoran, pa se zagleda u crtace, ili pred spavanje) pa verujem da ga i to dodatno frustrira

Unabebili

dajte mu jos malo podrske, plasi se, proci ce ga i ta faza
prestace i da sisa palac i da se plasi
prvo, leto je, pun je raznih utisaka, van neke rutine je, zbunjen je
ne bih ja njega pritiskala uopste  :kiss1: :bighug:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

senka

mardž  :bighug:
jel ga strah samo u kupatilu da bude sam?
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama