Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

Deda

Samo za maxic tema
Necu bas da ti pomognem
-spagete od danas, grasak od juce i ribu iz ribarnice koju cu sutra kupiti...
Jos malo pa svedski sto... :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

maxic

Spagete i kod nas, upravo mi se rodila ideja, a i sve imam u kuci.
Hvala Dedo
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Vockica

Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Xe

Mi smo izeli punjene paprike danas, za sutra nemam pojma, idemo na vikendicu, verovatno nesto lovacko - ko sta ulovi  :girl_haha:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

MissL

dobra fora xe :rofl:
Sutra baka sprema rucak, moguce isto neki 'svedski sto' :lol:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Despina

I jos jedne punjene paprike danas :rofl:
Skuvala sam supu za sutra, ostatak cu smisliti sutra :)
A, L, S

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Dusica

Kod nas, za mene zapeceni kupus sa mlevenim mesom, a za momke musaka :)



maxic

Dule tvoj rucak mi se bas svidja, - kiseo ili sladak?
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Pepi

Rucali krem corbu od pecuraka, domacu, i kuvani kupus sa piletinom, sladak...

Dusica

Quote from: maxic on August 20, 2009, 10:07:20 PM
Dule tvoj rucak mi se bas svidja, - kiseo ili sladak?
Sladak kupus, nakupovala sam kupusa kao ludak jer je jeftin pa sad samo smisljam kako da ga upotrebim :)



aleks

Mi juce i danas fenomenalni djuvec po Rafinom receptu.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Masha

Koji je to recept, aleks?
Mi rucali przena jaja, nismo mogli da docekamo batake, i sad came u rerni :)

AnaK

Janko 23.7.2002.

aleks

Djuvec (by Rafa)

Lepo parche teletine da nije mnogo masno, iseckam na kockice, malo na maslinovom proprzim ali da ne budu skroz przene nego onako recimo do pola.
Sklonim meso u drugu posudu, na tom ulju gde se przilo meso stavim luk crni da se dinsta. Kad se prodinsta, dodajem povrca sto vise vrsta otprilike u podjednakoj razmeri: papike, paradajz, sargarepe malo, patlidzan, grasak, boranija....Kad se to prodinsta zajedno, dodajem-malo vode, paradajz soka, blago obarenog pirinca i dva krompira na kockice iseckanog i proprzeno meso koje si odvojila...zacinis normalno: so, biber, vegeta, aleva paprika, bosiljak, promesam i pustim da prokljuca minut/dva.
Onda prebacis u rernu na 200c i ostavis, bez measnja da se krompir skuva i da ispari suvisna voda i uhvati se ona lepa korica. Znaci, kad je krompir gotov i bude mekan, onda je djuvec gotov. 

+ladno pivo 


Nadam se da Rafa nema nista protiv.
Ladno pivo pod obavezno.

Ja ponekad i bez mesa ili bez paprike (boraniju nisam nikada stavljala), ali uvek svez paradajz. Daje fenomenalan ukus.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010