Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

Unabebili

Quote from: Glitter on February 26, 2010, 12:21:53 AM
sprema se 3 i vise dana, mesa se 24 zacina i ziva jaja, sabija i mesi i dobija se nesto savrseno  :balavi:

sutni recepis
zanima me koja su to 24 zacina
ja imam neki recept sa nekoliko zacina, pravila sam ga cesto, ispadao savrsen, ali volim da dodam jos detalja, ako su provereni  :flower:
seckas li meso dok je zamrznuto?
meni je tako ispadao najbolje, jednom sam probala sa mlevenom opcijom, pa sam dobila neki gnjecitis  :wall:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

AnaK

Prebaciću sve kuhinjarije na 'današnji ručak' :)
Janko 23.7.2002.

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

nelly

Quote from: AnaK on February 26, 2010, 12:52:46 AM
Prebaciću sve kuhinjarije na 'današnji ručak' :)
:ok:
dugo nisam bila ovde :lol:
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

AnaK

Janko 23.7.2002.

nelly

cici

Tartar biftek se ne pravi od mlevenog mesa.Meso se secka nožem,posle se meša viljuškom i kašikom.Rekao mi kuvar.Moj recept nema 24 začina ali je isto dobar.

600g bifteka
3 žumanca
2 glavice crnog luka
1dl ulja
so
biber
peršun
kim
aleva paprika
kiseli krastavci
sok od pola limuna
vočester
tabasko
konjak 0.03
senf
kečap
Meso sitno iseckati, pomešati žumanca, senf, so, sok od limuna i ulje i u tankom malzu ga dodati mesu.Sitno iseckati luk, krastave i peršun.Dodati sve ostale začine i mešati dok meso ne počne da se odvaja od posude.

Finalina

cici, kako seckas meso ( na kockice, komadice, listice ) .... ovo pitam jer me interesuje kako ti bude posle mesanja .... veoma je bitno kakav je kada se uzme na viljusku.. ja retko pravim , ali volim kada lici na nesto sto naginje na pastetu .... a obicno ne mogu toliko da ga mlatim i mutim :lol:

cici

Ne mogu ni ja, ali treba da se isecka prvo na komade pa da se usitnjava sve više.Nisam pravila ne pamtim od kad, baš bih mogla mm-u za rodjendan.Liči na paštetu kad se dobro usitni.Stvarno je grozno kad se samelje, može da se drži u ulju jedno dva dana da omekša.

Margarita

nit jela, nit pravila, niti bih probala :rofl:

Vila

Quote from: AnaK on February 25, 2010, 11:13:07 PM
Ima Cekin piletine i na drugim mestima, samo treba da nađeš ko je u tvojoj okolini drži  :kiss1:
molim za info gde kupuješ tu Cekin piletinu, ja radim u PC Ušće, mogu posle posla da svratim ako je u ovom kraju NBGD, stalno se hvalite nekim đakonijama odatle, baš bi volela da probam  :)
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

nelly

Quote from: Margarita on February 26, 2010, 01:10:24 PM
nit jela, nit pravila, niti bih probala :rofl:
potpis za prva dva ali ovo trece cu morati  :turpija:
cula sam pricu kako je nastao tartar biftek .................Huni su sveze meso cuvali ispod sedla pa su posle duuuugo jahanja shvatili da moze da se jede....tako nesto..

rafa

:o :crazy:

Pile u rerni, grasak, pire krompir, pileca supa za bolesne, pecene paprike za salatu (gotove).
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

AnaK

Vilo, u Merkatoru.  :kiss1: Al' bolje da probaš da svratiš za pauzu, dosta se prodaje, i često popodne ne ostane skoro ništa.
Janko 23.7.2002.

Vila

Hvala! Moraću da rizikujem popodne, ne mogu da idem tako daleko na pauzi...
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina