Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Quote from: aleksandra-l on August 20, 2009, 10:34:15 PM
Djuvec (by Rafa)

Lepo parche teletine da nije mnogo masno, iseckam na kockice, malo na maslinovom proprzim ali da ne budu skroz przene nego onako recimo do pola.
Sklonim meso u drugu posudu, na tom ulju gde se przilo meso stavim luk crni da se dinsta. Kad se prodinsta, dodajem povrca sto vise vrsta otprilike u podjednakoj razmeri: papike, paradajz, sargarepe malo, patlidzan, grasak, boranija....Kad se to prodinsta zajedno, dodajem-malo vode, paradajz soka, blago obarenog pirinca i dva krompira na kockice iseckanog i proprzeno meso koje si odvojila...zacinis normalno: so, biber, vegeta, aleva paprika, bosiljak, promesam i pustim da prokljuca minut/dva.
Onda prebacis u rernu na 200c i ostavis, bez measnja da se krompir skuva i da ispari suvisna voda i uhvati se ona lepa korica. Znaci, kad je krompir gotov i bude mekan, onda je djuvec gotov. 

+ladno pivo 

Nadam se da Rafa nema nista protiv.
Ladno pivo pod obavezno.

Ja ponekad i bez mesa ili bez paprike (boraniju nisam nikada stavljala), ali uvek svez paradajz. Daje fenomenalan ukus.
Janko 23.7.2002.

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Saska

i ja ovako pravim djuvec, nasledila recept od moje mame. Deci samo moram da iznjecim viljuskom do neprepoznatljivosti povrca i da umesam pavlaku, inace nece da ga jedu.

Deda

Nisu becke danas, nemam teletinu :lol:
Zato su fasirane snicle, samo meso i fant dodatak.  I minut pire. Lenja sam ko pas. I zebra kolac koji na zebru ne lici. Ali znam gde sam pogresila makar.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

janavi

prešla si pored zebre, ulicu mislim :rofl:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Ivy

Quote from: cici on May 14, 2010, 09:39:29 PM
Od kad nisam pravila punjene tikvice.
kako ih ti pravis?

ima bas dosta dobrih recepata, napr. mm voli u sosu, kao punjene paprike, samo sto napunim tikvice i ne stavim rizu, nego malo sampinjona...od toga mi uvijek ostane visak mljevenog mesa...i sos kad se tikvice pojedu pa napravim sjutradan od toga sos za spagete  ;D

ja najvise volim najobicnije pohovane...obavezno sa sirom  :girl_in_love:

Ivy

jaooo sto je dobar djuvec !!!

stacka

Smislila :D
Supa s knedlama, pire krompir i sos od pecuraka i pavlake, plus salata of kors, i na kraju jagode sa slagom :balavi:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Margarita

stacka, daj recept za taj sos sa pecurkama

Margarita

mi danas cufte i testeninu, sutra svasta nesto, dolaze gosti

stacka

Ma najjednostavnije moguce - izdinstas luk, dodas zacine, dodas iseckane pecurke i njih dinstas sve dok ne uvri sva voda koju puste. Kad se malo prohladi dodas pavlaku i to je to. Mi obozavamo, a bas dugo nisam pravila.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Margarita

hvala :flower:
jedna od stvari za sutrasnji meni resena :)

cici

Quote from: stacka on May 15, 2010, 05:07:14 PM
Ma najjednostavnije moguce - izdinstas luk, dodas zacine, dodas iseckane pecurke i njih dinstas sve dok ne uvri sva voda koju puste. Kad se malo prohladi dodas pavlaku i to je to. Mi obozavamo, a bas dugo nisam pravila.
Obožavam ovo a imam i varijacije na temu.Pirinač ili makarone uz to.A može pre pavlake da se stavi malo bešamela pa pavlaka stavi se u neku posudu za rernu i pospe kačkaveljem i malo zapeče  :balavi:

Ivy, najviše volim tikvice punjene belim mesom.Izdinstam luk, šargarepu, meso i pirinač.Dodam malo paradajza, svež, pekat ili sok šta imam.Napinim i zapečem.

stacka

Quote from: cici on May 15, 2010, 06:06:33 PM
Obožavam ovo a imam i varijacije na temu.Pirinač ili makarone uz to.A može pre pavlake da se stavi malo bešamela pa pavlaka stavi se u neku posudu za rernu i pospe kačkaveljem i malo zapeče  :balavi:

Nisam probala sa pirincem nikad, bas me zanima kako je. Makarone :good:
A ova varijanta sa kackavaljem u rerni zvuciii :balavi: moracu da probam uskoro!
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

janavi

ja tu dodam i belo vino, i kuvan pirinač na kraju :clap: