Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

janavi

danas ipak punjene paprike, bilo planirano nešto drugo
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Nanny Ogg

Danas mama kuva  :turpija: Jos ne znam sta ce da mi donese, al nije ni vazno  :girl_haha:

AnaK, javi kako je ispalo. Ja jos nisam pravila, a bas me zanima

Ajte zene, ne dram'te

Despina

pil.supa, fasirane ispekla u rerni uvalila u sos i pire
A, L, S

AnaK

Hoću, naravno :) Mislim da ću i slikati, mnooogo dobro izgleda  :balavi: S tim što sam ponešto izmenila, u postupku pripreme, al' uz utiske i to  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Deda

Obavezno slika, recept na srpskom  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

gasha

Quote from: maxic on September 26, 2010, 04:25:35 AM
Kakve su to grcke cufte?

sve kao obicne fasirane, samo meljem pilece meso, belo, batake i karabatake
plus stavim neki grcki zacin za meso
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

AnaK

Stvarno je jako jako ukusno, i sve je super - i krompir, i meso, i kobasica.
S tim što sam spremala po uzoru na onaj babin pekarski krompir. Dakle, prvo sam u mojoj novoj posudi (zumbulice  :kiss1:) na mrvici ulja propržila meso (perutnina ptuj - obični bataci i karababataci bez kože, u marinadi) dok nije lepo porumenelo. Onda sam dodala krompir i jednu glavicu luka isečenu na četvrtine. Nalila sam jednom većom šoljom vode u koju sam razmutila malo soli i kocku za supu. To se krčkalo oko pola sata, uz povremeno dolivanje vode. U međuvremenu sam zagrejala rernu na 200, dodala debele roštiljske kobasice isečene na 4 cm (mislim da bi se kobasice spalile da su se od početka pržile, njima stvarno kratko treba), i prebacila u rernu, još 20-ak minuta. I to je to.

Hvala, Nanny  :kiss1:

PS. Loše sam procenila količinu, pa mi je bilo pretrpano, te sam na sred krčkanja izvadila nekoliko komada mesa i krompira i prebacila u drugu tepsiju, te zato na prvoj slici ima više nego na drugoj :)
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Mljaaaccc  :balavi:

Moram da probaam, moram! Mm nek jede virsle  :lol:

Ajte zene, ne dram'te

Zumbulica

Izgleda fenomenalno, obavezno pravim  :balavi:
Danas sam ponovila rucak od prosle nedelje, belo meso u testu od jaja, brasna i susama (isprzila u mojoj posudi), krompir pire, salata od paradajza, krastavca, luka, paprike i sira i umesila sam hleb (on je najbolji od svega).
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Summer

Quote from: Zumbulica on September 25, 2010, 04:02:26 PM
Ja obozavam rostiljske kobasice, ali moraju biti stvarno dobre  :balavi: sto se tesko nalazi.

I MM obozava rostiljske kobasice. Ajde preporucite neke dobre, gde kupujete? Ne bih bas u Nis da idem  :girl_haha:

Danas nisam kuvala, juce bila krem corba od karfiola, dinstana teletina+riza i luk. Za decu ima danas ta ista corbica i meso, MM jeo meso i salatu, a ja sam uprravo pojela vrlo zdrav obrok - slanine, 'leba i paradajza  :girl_haha:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

maxic

Mi opet u goste veceras, a sad smo jeli supu od paradajza i grill cheese sendvic.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Gost51

corba iz novog lonca
ovih dana mi je stalno na sporetu :D
luk, teletina, mrkva, grasak, paprika, krompir, paradajz, zacini, mlijeko
obozavam

NenaS

Podvarak, onaj juče pomenuti, naravno sve su pojeli, šta ću sutra pojma nemam.. :think:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Quote from: Summer on September 26, 2010, 05:25:17 PM
I MM obozava rostiljske kobasice. Ajde preporucite neke dobre, gde kupujete? Ne bih bas u Nis da idem  :girl_haha:

Ja kupujem u Perperu, dragstor Perper pored restorana perper, u bloku 33, oni ih prave, u njihovim kafanama se služe, imaju tanje i debele :) A imam jaku preporuku za neku mesaru u Zemunu, moram da iskopam detalje (od janavinog taksiste, pisala mi je već negde).
Janko 23.7.2002.

Pepi

Jel mesara Nikola u Prvomajskoj? Ili ona na Muharu?