Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

maxic

Quote from: lilit_depp on October 30, 2010, 04:11:36 PM
dzaba, meni onaj u briketima nije ni primirisati svezem. a svezi ovde slabo nalazim. tako da sam se odusevila kad sam svezi (opran i otrebljen i spakovan u kesu :mrgreen:) nasla u prodavnici. naravno, oprala sam ga dodatno. :lol:
sad odoh da jedem. kasnim s ruckom.  :D

Ovakav ija kupujem, a spremam kao tvoja mama bez jaja i sa tecnom pavlakom. Onaj smrznuti ima neku gorcinu.
Mi spanac jedemo i kao salatu, ima nekih varijacija sa jagodama i orasima, fetom.
Nekad ga srpemam i kao blitvu, jer blitvu rijetko nalazim.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

dmi

Quote from: maxic on October 30, 2010, 07:58:49 PM
Ovakav ija kupujem, a spremam kao tvoja mama bez jaja i sa tecnom pavlakom. Onaj smrznuti ima neku gorcinu.
Mi spanac jedemo i kao salatu, ima nekih varijacija sa jagodama i orasima, fetom.
Nekad ga srpemam i kao blitvu, jer blitvu rijetko nalazim.

pa kupi collard green i spremis ga sa kuvanim krompirom kao blitvu :balavi:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

maxic

Evo nekoliko ruckova u proteklih nekoliko dana, pasulj, bbq rebra, riblja corba, riba..... a danas sta cu pojma nemam.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

anelore

Ja bih nesto lepo da spremim sutra, a nemam pojma sta, nemam ni ideju.
A spanac em ne volim, em ga ne valja podgrevati - podnosim ga samo u zeljanici i u korama slanih rolata.

Glitter

pilecina + krompir u kesi..bro i mljac

Pepi

Juče supu i musaku, danas nemam pojma šta ću...

Deda

Mi danima punjene suve paprike , sad cemo do subote kupus, u subotu su Zadusnice, verobatno ce deda da kupi onaj rostilj, u nedelju cu zbrckati nesto , u ponedeljak slava i rodjendan, za utorak ce ujna poslati  :girl_haha:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Vila

Quote from: Glitter on October 30, 2010, 02:42:59 PM
e da videh u maksiju pakovane gotove smese za meso u kesicama, a u drugoj pregradi je k esa za pecenje...pa tako ima smesa za belo meso (cini mi se da je na bazi one supe od pecuraka), smesa za piletinu (malo pikantnija smesa travki) i jos za neko mesto...prozivodi C
Probala belo meso spremljeno sa C mešavinom u kesi, odlično je.
Imam i meštavinu za svinjetinu, planiram ovih dana da je zgotovim.

Danas "naša" piletina :) Batake i karabatake dinstam na maslinovom ulju i vodi, sa dosta karija, belog luka u prahu, origanom i još par usputnih začina. Onda izvadim piletinu, i u onaj saft koji ostane ubacim skuvanu pastu, najbolje spiralice. Njaaaam!
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Lani

:balavi:

Ja ću neki zapečeni brokoli sa sirom i pavlakom i supicu.

aleks

Argentinski cevap  :balavi: :balavi: :balavi:

Lani, hvala za podsecanje  :kiss1: To je ranije moja mama pravila, ali nisam jela jedno 10 godina. Sada se jadna zena podsetila, samo smisljam sta cemo da jedemo.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Glitter

ja slicno spremam karfiol
skuvan karfiol poredjam u vatrostalnu ciniju, prelijem smesom pavlaka, jogurt, beli luk, vegeta i jaja i zapecem  :balavi:

fenomenalno je i kad je hladno

janavi

moja keva na takav karfiol doda još i neko suvo meso
pršutica :balavi:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Glitter

Dada

Kod nas niko, sem mene, ne jede karfiol :hm:

Cureca supa, boranija, curece snicle.
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Pepi

Domaća supa sa knedlama, punjene paprike, pogača.
Sutra pasulj i turšija.