Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

limun

Quote from: Lani on March 01, 2011, 02:29:40 PM
To sam taj dan prvi put spremala. Obariš spanać par minuta, napraviš marinadu od limunovog soka, maslinovog ulja, belog luka u granulama, origana, soli i bibera, belo meso isečeš na tanke šnicle i staviš ga malo u tu marinadu.
Posle sam belo meso umotala u spanać i tako ređala u vatrostalnu, ako te mrzi da motaš možeš i da ređaš red piletine red spanaća i zalila malo pavlakom za kuvanje. Peče se oko 45 minuta, ne više.
Jedina mana je što belo meso pusti dosta vode koja meni nije uspela da ispari ni kad sam skinula poklopac od vatrostalne na pola pečenja. Ne znam kako to da izbegnem, inače ukus i mekoća mesa su super.  :)

Ja bih danas ovo da probam, divno zvuci  :), uz pilecu supicu i kiselo mleko.

Zumbulica

Prekjuce boranija, juce krmenadle, pomfrit, secerac i zelena salata, danas nemam pojma  :shout:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Quote from: limun on March 03, 2011, 08:07:45 AM
Ja bih danas ovo da probam, divno zvuci  :), uz pilecu supicu i kiselo mleko.

Javi kako ti je ispalo.  :kiss1:
Mi smo juče pravili punjene suve paprike, ostalo je pola za danas i dodaćemo paradajz čorbicu.

anelore

Spirale sa bolonjeze sosom iz zamrzivaca.
Sto volim kad otkrijem neki zaboravljeni obrok na dnu police.  :lol:

Zumbulica

Musaka od sargarepe (i krompira), pogodite odakle isnspiracija  :turpija: Supa iz kesice, zakuvana u vodi od sarg.
pogaca sa susamom, kiseli kupus.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

NenaS

Supa s knedlama (gotovim), njoke sa spanaćem i sv. šniclama (iskombinovala sam dva recepta :-X), pita sa voćem (recept sa Rode).
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Janko 23.7.2002.

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

limun

Izvestaj za Lani - veliko dete koje inace voli spanac, ali uglavnom mrljavi, a pogotovu kada je meso u pitanju, kaze da mu se ovako vise dopada i spanac i meso koje se raspada.  :clap:  Malo dete koje preferira meso, se danas lakse "snasla" i sa povrcem, bilo je ukusnije posto se zajedno krckalo.  :clap: Mama, hvala na pitanju nema problema sa jelom, kao ni sa novitetima bilo koje vrste.  :) Hvala na preporuci!

Lani

anelore

Grasak i Nanny piletinu, iz zamrzivaca.  :lol: :rofl:

limun

Po izboru, ostaci ruckova od ovih dana!  :turpija:

Lani

Piletinu sa graškom i neku supu iz kesice.

NenaS

Quote from: NenaS on March 03, 2011, 03:18:13 PM
pita sa voćem (recept sa Rode).

Ova:

Prefina pita od borovnica

23 dkg brašna (pola oštrog, pola glatkog)
10 dkg maslaca
2 dkg smeđeg šećera (demerara)
1 jaje
1/2 žlice vode

Nadjev:
1/2 kg borovnica (pakiranje smrznutih od 450 g je sasvim ok, a naravno, može i svježe)
10 dkg šećera - demerara
2 jaja
2 dcl slatkog vrhnja
2 žlice glatkog brašna

Od gore navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto: izmrviti brašno s maslacem, dodati šećer, jaje i vodu i zamijesiti u kuglu. Staviti u frižider na 1 sat.
Razvaljati u okrugli pleh za pitu, obložiti kalup da višak tijesta ne prelazi preko rubova (treba ga razvaljati par centimetara više od promjera kalupa). Vratiti u frižider.
Nadjev: izmiksati šećer, jaja, slatko vrhnje i brašno (MM je izmiksao štapnim mikserom) i preiti preko borovnica koje smo stavili po tijestu u kalupu.

Peći 40-tak minuta na 200 stupnjeva (može i kraće, ovisno o pećnici).

Dakle utisci, ukusna jeste - ali nisam "pala na dupe" od oduševljenja. U startu sam za našu "malu porodicu" duplirala mere (što je bilo tačno do gornje ivice tepsije od 32cm u prečniku i dobila sam 12 izdašnih porcija), od voća stavila mix maline/jagode/kupine. Mislim da i treba da bude neko kiselkasto voće da bi ubilo slatkoću krema koji se sipa odozgo. Bolja je sveže pečena, mlaka, nego sutradan. I da u koru sam stavila običan kristal šećer, a u fil šećer u prahu.
Aleksandra   14.09. '87.

NenaS

Danas ona Dadina krem čorba sa grizom i pavlakom i musaka od boranije, zelena salata (ako mm kupi) ili nešto od zimnice.
Aleksandra   14.09. '87.