Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

Deda

Ja punila paprike za sutra, necete verovati ali bar godinu ih nismo jeli...zaboravila da stavim babure u zamrzivac a one FRikom nesto vidjala nisam...Cekala da polegaju da ukljucim rernu, posto mm ima trip kombinaciju da klima i rerna ne rade zajedno  :no:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

maxic

Ja cu morati po paprike na pijacu, ove su ogromne, sa kg mesa ne bi dvije napunila. To vole bas.
Neno, kako si spremala kupus pa sve pojeli???? Kod mene to ne moze da se desi.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Deda

Pepi

Kuvam supu jer svekiji ne mogu bez nje  :hm: ima nekih ostataka raznih, a spremiću i taljatele sa šampinjonima i slaninom.

Lani

Ipak danas musaka s krompirom.  :)

aleks

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Lani

Xe

Za mene pilav, za MM cu da pravim onaj burek s one teme o pitama.  :balavi:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

cici

Poslala mi sveki punjene paprike.Sutra musaka od tikvica i kormpira.

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Deda

Lani

On nek se solidariše.  :rofl:
Pa zar nije brak i u dobru i u zlu? :zlocka:

NenaS

Quote from: maxic on June 15, 2010, 01:55:09 AM
Ja cu morati po paprike na pijacu, ove su ogromne, sa kg mesa ne bi dvije napunila. To vole bas.
Neno, kako si spremala kupus pa sve pojeli???? Kod mene to ne moze da se desi.
Ma skroz obicno, prvo sam jedno parce svinjskog isekla na deblje snicle i proprzila ih. Onda u onaj ovalan metalcev pekac sa poklopcem naredjam jednu vecu glavicu kupusa (oko kilo i po) iseckanu malo sitnije nego kad bih kuvala kiseo, posolim zacinom, pospem alevom paprikom, malo belog luka u granulama, list-dva lorbera i casu kuvanog paradajza. Onda poredjam meso (uglavnom skroz prekrije kupus), a ako imam nesto suvo ubacim i to. Odozgo ide drugi sloj kupusa (meni u taj pekac stane nesto vise od 2 kg kupusa) opet ga posolim, prelijem masnocom koju je meso pustilo dok sam ga przila, dodam casu vode, poklopim i to krckam u rerni na 250 stepeni, poklopljeno oko 1 sat. Izvucem pekac, promesam, smanjim na 220 stepeni i krckam jos jedan sat (poklopljeno, ako volis zadnjih pola sata mozes da otklopis da uvri visak tecnosti i da se malo zapece). To je sve.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

NenaS

Ja cu danas njima makarone , one koje se kuvaju u soku od paradajza, bese neki recept iz kulinarke - sa kobasicama umesto mlevenog mesa. Tarator salata uz to. Meni blagog pojma nemam..
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Xe

Onaj burek ispao super, mada sam napravila fil kao za pitu s mesom (fil sam probala, burek nisam).
Sutra kod sveki, ubacila se u raspored  :turpija:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL