Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Žvaku  :girl_haha:
E nije ti to loša ideja, meni je pilav uvek očajno bljutav kako god da se spremi. 

maxic

Neka piletina sa kikirikijem i djumbirom, by mama.
Piletina sa rostilja za mene.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

gasha

ja isecem plavi patlid\an, tikvice paprike, sve malo krupnije, malo stavim ulja u pleh, poredjam, osnosno saspem povrce, posolim, i pecem kratko 15 min, tek malo da se zapece, posle prelijem maslinovim uljem i sa fetom je sjajno
brzo i zdravo

ali deca to nece naravno  :D
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

anelore

Quote from: jel on September 09, 2010, 04:36:07 PM
gasho, anelore -kako pecete povrce?

kod mene za decu pilav drugi dan, stim što sam im izrendala kačkavalja(oni kažu žvaku  :girl_haha:) preko

a za mene lubenice kriška
Ja uglavnom pecem u rerni kombinaciju krompir-sargarepa-pecurke, s tim sto nekad ubacim i tikvice (redje) i kolutove crnog lukaili praziluka. Ocistim, posolim, pospem uljem, promesam i i gurnem u rernu. Pecurke mozes da dodas i malo kasnije, one puste dosta soka i brze se peku, mada, kad krompir i sargarepu iseces na kocke velicine jednog zalogaja, svo povrce bude uglavnom gotovo u isto vreme.
Zimi na ovo, obavezno uz luk, stavim komade dimljenog sarana by Mzlaki, i dobijem potpuno savrsen posni obrok, to nam postaje tradicionalna klopa za Badnji dan ili Badnje vece.

Finalina

i ja volim da pecem povrce, uz meso, u rerni..... bas kako anelor opisuje

za sutra : peceno pilence ( stvarno je malecko ) i dinstano povrce ( praziluk, paprika, sargarepa, tikvice, paradajz )

za vikend pasulj :D , ako me u'vati lenjost i ako bude lose vreme za pijacu (taaaako dugo nisam isla )

cici

E ne znam, ja bih ništa.Nije da nismo baš jeli ovih dana :lol: Musaka od tikvica i krompira, paprikaš, punjene papirke ili je to bilo prošle nedelje, špagete bolonjeze, bataci i krompir, ne sećam se više.

linga

Quote from: Lani on September 09, 2010, 06:59:17 PM
Žvaku  :girl_haha:
E nije ti to loša ideja, meni je pilav uvek očajno bljutav kako god da se spremi.

Tajna dobrog pilava je u masnoci, moja snajka pravi masniji, i bude divan, a meni nikad ne ispadne tako jer ja uvek stavim kap ulja i onda samo dodajem vodu  :crazy:

linga

jao vise nemam ideja, nesto s mlevenim mesom, neke cuftice, plus verovatno pire

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Deda

Danas imamo kupus od juce, sutra piletinu i karfiol , pa nesto od toga  :lol:, u nedelju sarmice od zelja...a sta od nedelje  :fool:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

maggie

Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

Finalina

mmmm divno, pletina&kikiriki

jel

bela corba, fileti oslica, spanac
:D i biftek za muza
My name is Luton, Robin Luton :lol:

AnaK

Danas nešto iz Petrovića, posle dužeg vremena.

Za vikend neki ćuretina-šampinjoni gulaš, i babin pekarski krompir.
Janko 23.7.2002.

Xe

Quote from: Dada on September 08, 2010, 12:00:12 PM
Supa, snicle, sampinjoni, oriz.

Xe, daj recept, ne moras gramaze, samo reci sta stavljas :)
Izvini, nisam videla: crni i beli luk, paprika na kockice, plavi patlidzan na kockice izdinstas, posle dodas paradajz. U to sam posle sunula pirinac, a moze i jaja, recimo.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL