Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

Deda

Quote from: Nanny Ogg on September 30, 2010, 09:18:09 AM
pa koliko si ih ti to napravila?  :blink:

ja danas ne kuvam, vodi me mm na rucak  :turpija:
Jedno 30. Ali sveki posto je ljuta , ne hrani decu mojim ruckom  :crazy:, jedan dan mm nije bi kuci , a ja jela pastetu, i eto- oteglo se  :turpija:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

janavi

glitt, kakav je kolač od malina :balavi:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Glitter

:D onaj obican (malac jedino u tom obliku jede voce) patispanj i odozgo voce, s tim da ga ja pravim sa zutim secerom i integralnim brasnom pa ne bude zut nego braonkast ali jako ukusan

janavi

mljac, to je prosto, i ja bih umela :girl_haha:
sem što nemam integralno brašno
a inače obožavam sve sa malinama :balavi:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Glitter

odvojis zumanca od belanaca, belanca umutis penasto dodas secer (po zelji), dodas zumanca, sipas jedan jogurt, pola solje ulja i na kraju obicnom zicom umutis brasno i pzp da testo bude srednje gusto, pospes maline i peces 10-15 minuta na 200 (zavisi koliko je dubok pleK) i posle jos 10ak na 180...pospes prah secer i imas uzinu i dorucak :balavi:

Deda

Ja sam jednom na kulinarci prociala savet da se za te vocne kolace (savet tanje1234  :crazy: ) ne odvajaju belanca od zumanca nego mute zajedno jaja . I zaista ispadne fantasticno.

Glitter

ja sam ranije tako pravila, pa mi se nije svidjalo...izadje zdudano

janavi

e pa to onda nije patišpanj
žumanca+šećer, pa tome šte od belanaca, i onda polako brašno
nema zejtina

Glitter

ma meni je patispanj svaki taj `leb za kolace

janavi

Deda

Ma gde zdudanao, znas kako je rastresito , ja tako pravim onu lenju pitu sa jabukama sto je fil u sredini a patispanj testo  :girl_haha:
Evo link da ne mislite da lupetam  :crazy:
http://www.coolinarika.com/recept/mekana-lenja-pita

NenaS

Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Dada

Ostalo mi kuvane curetine od jucerasnje supe pa sam napravila prelijepu corbu :girl_in_love: Luk, sargarepa, krompir, griz (da zagusti), konzervica graska i na kraju pavlaka+ jaje :balavi:

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

NenaS

"CigaNJsku letnju tavu" iliti slozenac od plavog paradajza, tikvica i paprike (ostala sam onomad duzna recept nekome) i "urbancice".

Ciganska letnja tava

Potrebno:
- dva velika ili tri srednja plava patlidzana
- tri vece tikvice
- kilogram paprike isecene na filete
- beli luk i persun po ukusu (ne mora)
- 2 case pavlake
- soli po ulusu

Priprema:

Tikvice i plavi pat. iseci uzduzno na malo deblje kriske i isprziti u vrlo malo ulja ili ispeci na rostilju. Filete paprike isprziti. Redjati plavi pat., tikvice pa papriku u slojevima, kao musaku - svaki red posoliti po ukusu i posuti seckanim belim lukom i persunom. Kod mene u tepsiju stanu po dva sloja od svakog povrca. Zadnji sloj posuti belim lukom, pa premazati pavlakom i onda obilno posuti persunom. Ohladiti i seci po zelji.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Dada

:balavi: meni to niko nece da jede :crycry:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.