Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

maxic

Pile i krompir i napareni brokoli.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

:ph34r:

cici grozna si  :girl_cray:..vidis da pratim  :ljut: ..znam da je postojalo tako nesto, al me u startu demoralisala ideja da prvo treba ispeci paprike, pa oguliti,, pa prziti ...i sto je najgore ..to nije sve... :lol:

Anak  :clap: :flower:

janavi

dmi kako praviš taj guacamoli?
jel to sa avokadom? šta još ide?
ja gledala po netu malo, ima jedno dvesta varijanti :lol:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

dmi

Quote from: janavi on February 22, 2011, 07:19:31 AM
dmi kako praviš taj guacamoli?
jel to sa avokadom? šta još ide?
ja gledala po netu malo, ima jedno dvesta varijanti :lol:

u to mzoes sta oces da stavis :lol:
ono sto je bitno kad kupujes avokado jeste da kad ga srisnes on se malo ulubi pod prstom, znaci ne sme da bude skroz cvrst a ni da ti uleti prst u njega

ocistis, izvadis ono iznutra (ono veliko seme) izgnejckas, ja stavljam malo limuna, so, malo bibera i paradajz. medjutim danas nisam imala pa sam stavila crveni luk svez pa i dalje ocu da mrem :rofl:
mi bas volimo taj sos, a ja volim da ga jedem i ovako u salati
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

janavi

tačno sam znala da je ta fora, može šta oćeš :rofl:

paradajz svež? kako?
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

dmi

Quote from: janavi on February 22, 2011, 07:56:43 AM
tačno sam znala da je ta fora, može šta oćeš :rofl:

paradajz svež? kako?

moras da mu skines kozicu
ja sve zguram u mali multipraktik
ali posto nema dovoljno tecnosti onda ne bude bas onako gladak vec ima i komadica :balavi:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

janavi

aaa, znači sve izmrljavljeno, thanks

verujem da će nam se dopasti to :clap:

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

NenaS

Krem čorba od krompira, kvrguša sa piletinom i pečurkama, ostalo i kupusa (samo ne znam ko će da ga jede), monte kolač (ako valja stavljam recept).
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Gost51

ocu recept za monte kolac i za krem corbu od krompira
tenk ju

janavi

oću monte kolač, ne mora recept, a ni krem čorba
tenkju :rofl:

limun

kod nas danas paradajz corba, musaka od tikvica, zelena salata

AnaK

Janko pečeni batak i krastavac, ja preostalu bečku šniclu od vikenda i zelenu salatu.
Janko 23.7.2002.

NenaS

Quote from: jackie on February 22, 2011, 03:11:18 PM
ocu recept za monte kolac i za krem corbu od krompira
tenk ju
Quote from: janavi on February 22, 2011, 03:19:21 PM
oću monte kolač, ne mora recept, a ni krem čorba
tenkju :rofl:

:rofl: Jano.. Može, dođi na kolač. :bighug:

Krem čorbu od krompira sam skuvala na najprostiji mogući način :-[. U 1l vode rastopila sam 3 kocke supe od povrća i komadić margarina (recimo 50 gr). Kad je zavrilo sklonila dodala još pola litre hladne tečnosti (pola mleka/pola vode) i u to razmutila jednu kesicu minut pirea, taman gustina potrebna za čorbu.

Monte kolač (recept sa Rode), u dublju tepsiju složila red keksa i poprskala mlekom, na 1l mleka sa 8 kašika šećera zakuvala 200 gr gustina (prethodno razmutila u 2 dl mleka uzetih od onog litra) kao puding. Po orginalnom receptu to treba prohladiti i umutiti s jednim margarinom - al mene nešto mrzelo da se igram  :-[ pa i taj margarin istopila u mleku i samo sve vruće sasula na keks. Kad se beli sloj stegne u 0.5 l slatke pavlake rastopi se 300 gr čpkolade za kolače i sipa preko. Dobro se ohladi i to je to.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

aleks

ja u krem corbu od krompira dodam slatku pavlaku (umesto mleka) i na kockice isecenu slaninu.

ed: aaaaa, cekaj, ne znam ovo sa minut pireom. ja skuvam krompir, pa u blender...
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010