Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

chokoladica

2-3 tikvice izrendas, posolis, ostavis da puste vodu. Iscedis , dodas 2-3 jajeta, 4-5 kasika brasna, od zacina po zelji , bosiljak, persun (ja to nesto ne volim ), i onda izrendas kackavalj, kolicinu koliko i tikvica (ja cu da stavim manje). Sve se to lepo sjedini , vadi se kasikom i przi na ulju. Recept sam videla na R, i dopalo mi se :)

AnaK

Mogla bih i ja to, radi mi jedna ringla (uz mnogo muke, doduše)  :-X
Janko 23.7.2002.

Elanor

Quote from: Deda on September 10, 2009, 12:28:58 PM
Otisla sveki a ti se opustila....
:-[
teska ova nedelja privikavanja...
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Deda

Ja tako pravim bez kackavalja, jel se to ne lepi?
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

anelore

Ne, jer se przi na vrelom ulju.
I ja sam stavila manje kackavalja no tikvica.
Izgledom podseca na pohovani patlidzan, ukusom sam zadovoljna - dovoljno tikvicasto, a opet se oseti i sir. Jutros sam hladne stavila na sendvic sa paradajzom...mmm.

prevodilica

ej, pa imam i ja tikvice, mogla bi ih za večeru
jedini problem je što bih ih ja mogla svaki dan (juče sam baš dokrajčila ostatke musake sa tikvicama), ali ne znam za ostale...doduše, u ostale se ubraja svekar, on i nije probirljiv, bitno da je jestivo
baba još uvek jede dijetalno, ima obareni grašak i krompir
a dete jede šta hoće i kad hoće
možda da probam da mu uvalim neki uštipak sa tikvicama

chokoladica

Quote from: anelore on September 10, 2009, 01:37:22 PM
Ne, jer se przi na vrelom ulju.
I ja sam stavila manje kackavalja no tikvica.
Izgledom podseca na pohovani patlidzan, ukusom sam zadovoljna - dovoljno tikvicasto, a opet se oseti i sir. Jutros sam hladne stavila na sendvic sa paradajzom...mmm.
Ja se presla, nisam dovoljno zagrejala pa mi se zalepilo (i raspalo) :lol: Prvu turu sam morala da bacim. Mozda je trebalo i da mi smesa bude gusca, posle kad mi se ulje zagrejalo, i kad sam dodala jos malo brasna bilo je Ok.  Mada, ovo ne smem cesto da pravim, ukusno je, ali mogu da zamislim koliko goji  :lol:

Elanor

mm ce ipak da svrati do mesare da kupi cufte u sosu :clap:. njegova ideja, nisam cak ni natuknula
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

maxic

Polpete, pire od spanaca, obareni brokoli ili tikvice. Supa, mozda ako budem imala vremena.
Jel neko ovdje postavljao recept za polpete( cufte ) koje se peku u plehu za mafine?
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

cici

Ćufte od mesa Maxic ili od povrća?

AnaK

Viđala sam ja recept za ćufte od mesa. Garantovano imam negde i snimljen. Potražiću.
Janko 23.7.2002.

cici

Pravila sam ih i ja jednom, isto kao što pravim i ćufte.

maxic

od mesa- guglala , nadjoh svasta, ali nista provjereno.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Kafica

Krompir paprikaš (krompir čorbicu, tako je moja baba zvala). Vidim da će najveći problem da mi bude da isečem meso sa koskama (petla) ::)
Ali srećna sam što učestvujem na ovoj temi :girl_in_love:
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

Vila

Pasta sa piletinom i paradajzom - naš kućni izum :girl_smile:
Skine se meso bataka i karabataka s kostiju, sitno isecka, baci na teflon s malo ulja, meša i kasnije se doda malčice vode i prodinsta. Doda se crni luk iseckan na rebarca, dinsta, začini karijem, belim lukom u prahu, origanom i začinom C. Potom se doda Tomatino, i ukrčka. Sos ide lepo uz pene, spiralice (frćokle, što bi reklo moje dete) ili špagete.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina