Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

Xe

Najlepsi je pilav od iznutrica, ali ja to ne volEm.
Ukrckas dosta luka (Turci vole luk), malo sargarepe iseckane na kolutove, u to prodinstas na komade iseceno meso (i bubce i dzigu ako nisi kao ja :) ), povegetiras, dodas lovorov list i par zrna bibera, nalijes vodom (ili bolje supom) i krckas. Kad je polugotovo, ubacis saku pinica i kuvas, pazeci da ne pokupi svu vodu. Treba da je onako vlazno.

Propao mi pilav, zvala nas mama na pasulj.  :girl_haha:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Elanor

moj pilav je ovakav: proprzim crni luk, dodam batak-karabatak, povrce (sargarepa, grasak), nalijem vodom. posle pola sata dodam pirinac i/ili kuskus (i persun).
ako meso kuvam u supi pa ga tek na kraju dodam u pilav, ukus nije isti.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Nanny Ogg

Elanor, i mene moja mama ucila da pravim tako kao ti (da se meso i povrce zajedno kuvaju), ali mm ne jede piletinu ni u kom obliku, pa mu "mirise" ako tako radim  :hm:, zato kuvam odvojeno. A u pravu si da nije isti ukus :(

Ajte zene, ne dram'te

Glitter

pilav iskljuicvo pravim bez mesa ali dodajem blitvu ili zelje...piletinu spremim odvojeno

limun

a ja radije pravim dzuvec/pilav sa svinjskim mesom. Odmah sve naredjam manju soljicu pirindza, krupnije seckani krompir-dva, sargarepu, celer, zelen, luk crni i beli, paradajz, papriku (mogu i raznorazne mesavine sa kukuruzom, graskom, boranijom i sl mada ja ne volim), plavi patlidzan, pa so, vegetu, biber i na krupnije seceno meso. Nalijem vodu i  rernu.   Prvo pokrijem da se lepo ukrcka, a pred kraj otklopim da dobije koricu i lepo porumeni. Ukusno i lako za spremanje.

Lani

Ja za pilav prvo propržim malo crnog luka, onda zajedno ubacim pirinač i kockice belog mesa, začinim (vegeta, malo soli, bibera) i kuvam koliko treba.

Finalina

a da otvorimo temu o pilavu ? :D

Lani

:D

Jel ima neko da pravi zapečeni pilav? Sveki tako pravi.

Finalina

Glitter

kad ga zapecem bude suvlji, ne dopada mi se takav

Finalina

u jednoj varijanti ja koristim skuvan pirinac, pa tek onda sve ide u renu, a u drugoj varijanti sve skuvam u rerni i onda se na kraju zapece

dobro je kada se pece u rerni i preliva tj tada je najbolji ( ali to trazi malo vise truda )

Deda

Pa pilav je zapecen a rizoto nezapecen, moderatori...ajde izdvojite temu  :clapping:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Glitter

nije isto nezapeceni pilav i rizoto, ja pilav spremam potpuno isto kao i svi vi samo ga ne mrcvarim u rerni...nemojte jos jednu temu u kujni postacemo hit kulinarski forum :lol:

Deda

I onako su nam gosti stalno u kujni, valjda smo domacinska kuca  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Glitter

Quote from: Deda on September 22, 2009, 12:08:28 PM
I onako su nam gosti stalno u kujni, valjda smo domacinska kuca  :lol:
pravo velis :lol: :lol: :lol: