Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

:ph34r:

maripoza

Quote from: :ph34r: on September 28, 2009, 03:48:15 PM
spagete sa plodovima mora

Jel pravis sa zamrznutim plodovima i da li sos pravis sama ili dodajes neki gotov, kupljen u prodavnici?
Pitam jer sam nedavno jela to u nekom restoranu ovde u NS (htela da uporedim :D) i mislila sam da ce mi najvise smetati to sto su plodovi zamrznuti, ali nije, nego je sos bio uzasno jak, uopste mi nije isao uz plodove mora. Mislim da su sunuli neki industrijski, ali ne znam koji.

Ja bih da probam da napravim, ali ne znam dobitnu kombinaciju za taj preliv.  :girl_sigh:
Old enough to know better, but too young to care.

Dawn

Boranija sa krompirom, paradajz salata.

Quote from: maripoza on September 28, 2009, 03:56:13 PM
Jel pravis sa zamrznutim plodovima i da li sos pravis sama ili dodajes neki gotov, kupljen u prodavnici?
Pitam jer sam nedavno jela to u nekom restoranu ovde u NS (htela da uporedim :D) i mislila sam da ce mi najvise smetati to sto su plodovi zamrznuti, ali nije, nego je sos bio uzasno jak, uopste mi nije isao uz plodove mora. Mislim da su sunuli neki industrijski, ali ne znam koji.

Ja bih da probam da napravim, ali ne znam dobitnu kombinaciju za taj preliv.  :girl_sigh:

sto isprica crna pozo :lol:

smrznuti plodovi+paradajz iz konzerve (onaj cijeli ili npr sjeckani podravkin)+malo vina+dukatov sos od parmezana+ zacini ... sve u svemu - cista hemija :lol:

strucnjaci kazu da u plodove mora valjda dodati i malo prezle, a umjetsto vina casicu nekog zesceg pica ...al ja to ne radim

maripoza

Hvala. :)
Mislim da je vino glavni sastojak.  :girl_haha:
Crno ili bijelo? :D

valjda bi trebalo bijelo...al ako imas neko domace crno jos ako je malo slatkasto ..onda to :D

AnaK

Evo ti mangov savršen recept:
Za nas troje:

2/3 pakovanja spageta
400g plodova mora (moj sin najvise voli racice pa ja stavim 200g mesanih plodova + 200g racica. Samo sa racicima je manje ukusno)
jedan crni luk
2 cena belog luka
kasika maslinovog ulja
kasika pavlake
jedan paradajz ili 2 kasike soka od paradajza
veza persuna
150ml (jedan ipo deci) belog vina
vegeta

Sitno se isecka glavica crnog luka (ja manju) i prorpzi na maslinovom ulju. Kada luk omeksa, dodam vegetu, 2 iseckane glavice belog luka, pola belog vina i ostavim da se to krcka 5 min. Popom se dodaju plodovi mora, krcka se 10 min, doda se seckani persun, pavlaka i iseckan paradajz (ja ga obavezno oljustim). Dospe se perostalo vino, kuva jos 15 min i prelije se preko spageta.

Eto, to je sva mudrost, a jako je ukusno. Pazite samo da sos ne ukuvate do kraja jer onda spagete budu suve. Ostavite malo soka.
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Ja opet ukucanima skuvala i ostavila rucak, a sebi ponela sendvic. Moracu ponovo da aktiviram plasticne posudice  :girl_smile:

Ajte zene, ne dram'te

maripoza

maripoza

Probacu oba, a pravicu ih (verovatno na godisnjoj bazi :lol:) u odnosu 10:2 u korist onog koji se brze spremi.  :turpija:  :lol:
Usput cu da eksperimentisem: dodavacu svaki put razlicito vino, u razlicitim kolicinama.  :crazy:   :girl_haha:

Pretpostavljam da ovako isto moze da se pripremi i rizoto? :D

Opet pogresna tema, odo da kopiram.  :D

Maki

Sladak kupus sa teletinom za danas i sutra.

cici

Quote from: maripoza on September 28, 2009, 05:35:36 PM
Probacu oba, a pravicu ih (verovatno na godisnjoj bazi :lol:) u odnosu 10:2 u korist onog koji se brze spremi.  :turpija:  :lol:
Usput cu da eksperimentisem: dodavacu svaki put razlicito vino, u razlicitim kolicinama.  :crazy:   :girl_haha:

Pretpostavljam da ovako isto moze da se pripremi i rizoto? :D

Opet pogresna tema, odo da kopiram.  :D
Ne, neeee ovo neće na dobro da izadje :D

maripoza

Sta, Cici? Vino u hrani? Ma ne brini, navikla sam. :lol:  :P

cici

Misliš da je u vinu problem :lol: