Main Menu

Kad otpadne nokat

Started by AnaK, August 22, 2009, 11:34:15 PM

Previous topic - Next topic

Iva

Quote from: Ivy on August 23, 2009, 01:48:09 PM
jaoooo  jaooo :crycry: ja upravo prolazim kroz to..udarila sam kaziprst u vrata  :crycry:

Pripala mi muka u sekudni, mislila sam da cu se onesvjestiti...nisam znala da tako lose moze da mi bude zbog nokta  :ces: ne od bola...vec nekako bas mucnina, hladan znoj... :ces: :hm:

prvo je mijenjao boje...sada se ona ploca odvaja polako :crycry: zalijepila sam flaster jer  mi je tako preporucio doktor, da pustim da ga "izgura" novi nokat ispod...nikako da se cupa ili kida sam...a i  kacim ga non stop..  i nesvidja mi se kako izgleda :ljut:

:crycry:

Ovako je bilo i kod Ines.
Imala je neke cipele koje su joj bile malo vece i pregib na njima joj je pritiskao nokat. Nokat je, sto kaze, Ivy, menjao boje da bi se polako odvajao i otpao na kraju. Nisam joj nista stavljala. Dok je sve to trajalo, nokat je ispod rastao i vremenom je otpao a deo gde je bio nokat je imao, kao, neki rapavi sloj. Malo je ruzno izgledalo ali sada je sve ok.
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

zelena

Quote from: janavi on August 23, 2009, 08:17:33 AM
joooj ne znam ništa o tome, samo držim fige :kiss1:

Da, trebalo bi da ima ispod zastitni sloj.

Meni je nokat na noznom palcu opadao tri puta, ovaj prelazni period je nezgodan, ali za cas ce da poraste novi. Nemojte nista na silu, odvajati, bilo sta, dok samo to ne ode.Sto se tice zavijanja...

Ja sam u junu ostala bez nokta, zbog urastanja, hirurg mi je pocupao sav nokat, ne samo coskove, imala sam 6 konaca, 15-ak dana sam isla na previjanja, a posle toga mi je receno da ne zamotavam. Ja i dalje nosim flaster, skoro pa bez prestanka.
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

niya

Pre nekih 5-6 godina udarila sam palac od vrata auta tj. zalupila jako vratima, a palac ostao...u tom trenutku sam osetila da me strecnulo po sred srca  :shout: nije me odmah palac boleo, nego nisam osecala celu ruku, . U kuci sam stavila led, istusirala se i legla u krevet....jaoooo kako je pocelo da boli da sam molila mm da zove hitnu, ali smo ipak sami otisli i nakon par dana mi je otpao nokat (ja sam kacila onaj stari, jer mi tako bilo lakse) i isla svaki dan na previjanje, pila antibiotike..... i dali su mi tetanus.

Ja bih njega ipak odvela doktoru, zbog sigurnosti.
Ljubi ga teta Jeca :kiss1:
23.09.2009
Aaliyah Riley Anna
Rhea Neve Emma    
Xenia Kiera Leah

AnaK

Skroz se neodgovorno osećam što mi to nije delovalo dovoljno ozbiljno  :-[ Valjda i on kuka manje nego što bi trebalo, mislim da ima jako visok prag bola, pa to doprinosi mom stavu 'najgore je prošlo'. Vodiću ga odmah sutra. Hvala vam  :flower:
Janko 23.7.2002.

maxic

I ja se osjecam neodgovorno, jer i Marko ima jedan prilicno modar, a nije mi na pamt palo ni da pitam :(
Racunam da ce proci, upravo kako opisase, stvorice se novi dok stari otpada. Kad ustane bas cu da proanaliziram.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Bili smo kod lekara. Pokazao mi je da je nokat odlepljeniji nego što sam mislila :nesvest: i rekao da dezinfikujemo svako veče, da što manje ide bos i prlja prst, da lepimo nokat da što duže potraje, i da misli da će sve proći bez intervencije.
Janko 23.7.2002.

Kafica

Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

cici

Meni se želudac okrenuo od same pomisli na to.
:kiss1:

simply

A jooooj i meni pripala muka od same pomisli. Ljubimo druga da to brzo dodje na svoje.

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Glitter

MissL

A zasto mu nije previo? Zar to ne bi bilo jednostavnije od ovih 'zadataka' koje vam je postavio?
Mozda zbog svakodnevne dezinfekcije ili zato sto nije 'sveze'? (Ovo ja razmisljam naglas, stvarno me zanima)
:kiss1: za oboje
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

maxic

A jel boli to kad se dezinfikuje?
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Glitter

Quote from: maxic on August 25, 2009, 07:03:19 PM
A jel boli to kad se dezinfikuje?
ne boli...malo hidrogena, eventualno neka antibiotska mast i sterilna kompresa+flaster

AnaK

Mislim da ne boli. Nemam pojma što mu nije previo, dao je meni instrukcije.  :think:
Janko 23.7.2002.