Main Menu

Kad otpadne nokat

Started by AnaK, August 22, 2009, 11:34:15 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

šta se radi? Da li treba prst zaštititi nečim (hanzaplastom?) dok ne poraste novi? Pitanje je dana kada će Janku otpasti nokat na nožnom prstu preko kog je prevukao vrata, i nemam pojma šta da radim.
Janko 23.7.2002.

MissL

Isla mi je i mama i sestricina kod dr-a zbog toga, jedna u urgentni druga u dz, oni otprilike 'ne dozvoljavaju' da otpadne, vec dezinfikuju i cvrsto zamotaju, pa se ide na previjanje. zasto je to tako - ne znam
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

AnaK

Aaaaaaaaaaaaaaa. Ima logike, da štiti taj deo. Možda da ga ipak odvedem kod lekara  :nokti2:
Janko 23.7.2002.

Dawn

:nokti2: ne znam ništa o tome...

Glitter

sveza sadm sa cupanja dela nokta, nije bas otpadanje ali blizu

kod janka bi trebalo da kad nokat otpadne ispod bude novi, ako se to ne dogodi onda par dana ispirajte hidrogenom, namazite neku antibiotsku mast, u mom slucaju je bio hidrociklin, sterilna gaza i flaster...ja sam previjala 3 dana,  moj a komsinica je to radila punih 12 dana dva puta dnevno na hirurgiji u bolnici...

AnaK

Ne verujem da će biti novi, on je pre par nedelja taj prst povredio :( Nije bilo dovoljno vremena da izraste. Uglavnom ga prskam enbecinom, i lepim flaster jer mu smeta - zakačinje o garderobu, prekrivače i obuću.

Janko 23.7.2002.

Glitter

nemoj flaster bolje sterilne komprese

AnaK

Stavljam one sa jastučićem, da se ne zalepi na nokat. Još nokat nije otpao. Ne znam kako bih nešto veće, znaš li kolicki su mu prstići  :love32:
Janko 23.7.2002.

Finalina

ne znam, pitaj doktora, za svaki slucaj

Ceo nokat? ... logicno je da se zastiti i da se maze necim za regeneraciju. Valjda se cuva da ne otpadne da ne umanji niokatnu plocu ili da se ona ne deformise dokje bez nokta, onako mekana,

Jojjj sva se jezim ..... bolje pitaj, tj neka neko pogleda. Dermatolog , svakako.

Glitter

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

nije frka, sami nokti sporije rastu ali se prvi sloj koji stiti tkivo brzo formira...ja tipujem da cete ispod ostecenog noktica imati taj prvi sloj novog  :kiss1:

janavi

joooj ne znam ništa o tome, samo držim fige :kiss1:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Elanor

mm-u je otpao posle skijanja, jednom, ali je ceo proces trajao jaako dugo, mesecima.

:kiss1: za janka
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Ivy

jaoooo  jaooo :crycry: ja upravo prolazim kroz to..udarila sam kaziprst u vrata  :crycry:

Pripala mi muka u sekudni, mislila sam da cu se onesvjestiti...nisam znala da tako lose moze da mi bude zbog nokta  :ces: ne od bola...vec nekako bas mucnina, hladan znoj... :ces: :hm:

prvo je mijenjao boje...sada se ona ploca odvaja polako :crycry: zalijepila sam flaster jer  mi je tako preporucio doktor, da pustim da ga "izgura" novi nokat ispod...nikako da se cupa ili kida sam...a i  kacim ga non stop..  i nesvidja mi se kako izgleda :ljut:

:crycry: