podizemo imunitet - recepti i saveti

Started by Finalina, August 23, 2009, 12:01:43 AM

Previous topic - Next topic

Finalina

Za decu:

Planiram da pocnem sa PROBIOKID-om u trajanju od deset dana, nakon čega je pauza od dvadeset dana. I tako tri meseca.
To vec znamo i od ranije.  :turpija:  ... ja sam koristila prosle godine, ali samo dva meseca.

Ono sto sam htela da podelim sa vam jeste to da sam cula za sok/sirup NONI. Iz mog pouzdanog, proverenog i profesionalnog izvora, dobila sam preporuku da probam ovaj sok, kao i predlog da ga mogu koristiti kao neku preventivu tj za podizanje imuniteta. Naime, po misljenju jednog decijeg lekara i famaceuta (koje ja inace uvazavam kada mam nesto da pitam), rekli su mi da imaju dobra iskustva sa decom.

Pogledala sam ovde http://www.noni.in.rs/ i jos malo ci potraziti sta ima od informacija . Da li vec neko nesto zna o ovome?

Ja sam inace ljubitelj ehinacee i belog luka (odvojeno :D , naravno ) , osim sto mislim da je sok cvekla+sargarepa+jabuka+limun+med super za svako doba godine.

U susret epidemiji, valjalo bi nesto preduzeti, na vreme . Zar ne?  ;)

AnaK

Ja sa tim imam problema, u smislu da je Janko imao jedan stravični alergijski ispad (najverovatnije na antibiotik), te je od tada alergičan na propolis, matičnu mleč, beviplex... Uz neku generalnu preporuku da se kod dece (i osoba) sklonih alergijama imunitet ne podiže, stalno sam u preispitivanjima da li, i šta, i onda prevagne - ne.
Brinu me najave za ekspanziju gripa, i osećam se poprilično nemoćno.
Janko 23.7.2002.

MissL

Kakav je to sok, ne vidim link?
I :good: za temu
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

dmi

ovih dana intenzivno razmisljam na tu temu
i nisam sigurna sa cime cemo da pocnemo
prosle godine je ila propol aid kapi (nema ih kod nas na zalost, doneli mi iz CRO )
posle sam joj uzela njihove medvedice ali nije odusevljena
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Glitter

kupili smo vitamin C na bazi acerole i poceli pre par dana, konzumiramo med i za  sad je to to

Finalina

da, cinjenica je da sa alergicnom osobama nije bas tako lako uspostaviti razumevanje sa njihovim imunitetom, a narocito kod dece ispod osam godina,

Ja sam za umerene terapeutske postupke i "pogodan trenutak", prvenstveno kao stvar moje intuicije ( za decu ). Inace, Ja sam osoba koja ima utvrdjenu alergiju od malena i moj imunitet ume ponekad da se ponasa krajnje specificno, ali kako je kod toga sve individualno ja se nekako snalazim empirijski.

janavi

za decu: za sad još ništa, preko zime (od oktobra otprilike) neki "marsovci" + omega, ofkors ;)
(kupila sam pred kraj proleća neke u Lami, al nije bila oduševljena, vraćam se na marsovce)

čula sam za noni sok, ali ne za imunitet (možda i to radi, al ja čula za drugo), već za mozak (heb'o me mozak :rofl:)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Vockica

Mm i ja smo ovih dana poceli ologogal SE.Za viruse su dobre sumece tablete Zinka.Deca mogu po pola.To nam je dr rekla prosle godine u vreme virusa.
Imam i med APISIN.

Nasla sam recepat za "sok zdravlja".Koeginica krece sa njim od septembra svake godine.

1/2kg sargarepe i 1/2kg cvekle izrendati,pomesati,preliti sa 1/2l soka od limuna.Ostaviti da odstoji 30min,pa procediti.Dodati 1/2kg meda,dobro promestati.Sipati u staklenu flasu od 1lCuvati u frizideru.Jedna casica od rakije svako jutro.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Despina

Trenutno multivitaminski sirup, za promjenu, pa se vracamo na riblje ulje ili eskimo sirup.
A, L, S

Zumbulica

Quote from: Finalina on August 23, 2009, 12:01:43 AM
Za decu:

Planiram da pocnem sa PROBIOKID-om u trajanju od deset dana, nakon čega je pauza od dvadeset dana. I tako tri meseca.
To vec znamo i od ranije.  :turpija:  ... ja sam koristila prosle godine, ali samo dva meseca.

Ono sto sam htela da podelim sa vam jeste to da sam cula za sok/sirup NONI. Iz mog pouzdanog, proverenog i profesionalnog izvora, dobila sam preporuku da probam ovaj sok, kao i predlog da ga mogu koristiti kao neku preventivu tj za podizanje imuniteta. Naime, po misljenju jednog decijeg lekara i famaceuta (koje ja inace uvazavam kada mam nesto da pitam), rekli su mi da imaju dobra iskustva sa decom.

Pogledala sam ovde http://www.noni.in.rs/ i jos malo ci potraziti sta ima od informacija . Da li vec neko nesto zna o ovome?

Ja sam inace ljubitelj ehinacee i belog luka (odvojeno :D , naravno ) , osim sto mislim da je sok cvekla+sargarepa+jabuka+limun+medsuper za svako doba godine.

U susret epidemiji, valjalo bi nesto preduzeti, na vreme . Zar ne?  ;)

I nama obozavani sok  :kiss1: mi ga zovemo "decije vino za zdravlje i lepotu". U ovom pravcu razmisljam, vise cedjenih sokova i novih kombinacija. Jedu srecom dosta sezonskog voca i salata.

Noni smo mi koristili, Ema najvise, mislim da je popila 5-6 flasa (x 40 e  :blink:). Ja sam bila i ostala skepticna, ali sam pustila MM da ucini nesto dobro za dete. Mogu ipak reci da sam imala utisak da je malo delovao na apetit. Nekako vise verujem u prirodno steceni imunitet nego u "bildovani" i raznim pomocnim sredstvima steceni. Zdrava ishrana, vitamini iz hrane, po potrebi pristajem da se dodaju suplementi, med, probiotici, cak sam i prema propolisu skepticna. Od cuda iz prirode vise verujem belom luku nego raznim cudesnim biljkama iz dalekog sveta.

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Elanor

ne znam, ja se nesto ne uzbudjujem :ces:
ne mogu da kazem da su mi klinci cesto bolesni (milena bas-bas retko, da kucnem u drvo). bilo bi bas lepo kad bi filip ponovo poceo da jede. ovako, mozda probam ehinaceu, milena je pre 3-4 godine bas dobro reagovala na nju :think:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

zelena

Mi smo poceli sa sirupom ehinacee, tamo do sldeceg ljeta kombinujem njega i riblje perle. Ponekad im uzmem Eskimo kids ili Sanostol. I mene hvata frka od najave epidemije, pa smo vec poceli sa pripremama.  :D
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

Oli

Razmisljam o tome ovih dana.
Narucila sam divan med sa lavandom iz Dalmacije.
Kad se vratimo sa mora pocece sa laminim vitaminima i sanostolom i tim sokicima.
Nema sta vise.

niya

Pila sam Noni sok, vise kao vino i to pre vantelesne...sta znam, preskup je bio...da li je delovao ili ne...pojma nemam, jer sam pored toga pila jedno 10-ak vrsta vitamina...
23.09.2009
Aaliyah Riley Anna
Rhea Neve Emma    
Xenia Kiera Leah

Dawn

Zar se ProbioKid ne pije u kontinuitetu dva meseca pa onda pauza?