podizemo imunitet - recepti i saveti

Started by Finalina, August 23, 2009, 12:01:43 AM

Previous topic - Next topic

janavi

Quote from: interpreter on September 02, 2009, 02:08:07 PM
Hvala, janavi!
Ja bih da otkupim zalihe ako hoćeš, kad ih već V ne pije.
Probaću da mu ih prodam kao bombone.  :innocent: i skloniću ih da ih ne nalazi sam ( :lol:)
mislim da je sad pravo vreme da počnemo, njemu je gvožđe i hemoglobin inače uvek slabo, pa da počnemo dok je još zdrav i dok još taložimo zalihe prirodnih vitaminčića kroz sveže ceđene sokiće i sl.
važi :)
viči kad hoćeš na kafu na starom mestu :)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

emge

Za sada ništa ne dajem, smisliću šta ću kad krene zima.

A, samo da vam kažem da su crijeva bitan dio imunog sistema organizma. Mene je ovo jako iznenadilo kad sam prvi put saznala :)

Evo prvo iz googla, a da nije ivančić i sinovi :D

QuoteCreva su bitna za imuni sistem.Čak 70 posto svih imunoloških ćelija nalazi se u crevima,a oko 80 posto odbrambenih reakcija odvija se u njima.

Zdrava creva predstavljeju zaštitu od mnogih bolesti,npr.od prehlade.Da biste ojačali odbrambene snage stručnjaci preporučuju uzimanje preparata sa bakterijama mlečne kiseline i vitaminima B kompleksa.Bakterije regulišu crevnu floru a vitamini jačaju imuni sistem.

izvor: http://www.dama.in.rs/old_version/htdocs/modules/news/article.php?storyid=68

Finalina

emge, hvala :) podsetila si me da odem u apoteku i kupim imuno - probio kid ( valjda se tako bes zove :rofl: )

Finalina

kupila sam Noni - Lucas ( proizvodjac je OktalPharma) nakom sto sam se raspitala koji da uzmem i evo linka: http://www.oktal-pharma.hr/hr/about/ , konkretno http://www.lucas-int.hr/Uvodna/ 

kupila sam i imuno probio kid ( ivancici su promenili ambalazu )

za sebe sam po prvi put uzela u DM neke razne dodatke, ali to je za drugu temu

Svetlana

Za meni najbolji lek za poboljsanje imuniteta deteta je maticni mlec.Evo vec druga godina po redu kako dajem deci i hvala bogu smo se otarasili prehlade i gripova.Moj mali sin kojije sada 5 godina je tri puta imao bronhopnumoniju , od kada dajem maticni mlec nije vise dobio a bogami niti se je prehladio.Tri puta godisnje u septembru , u januaru i negde april ili maj mesec 10 dana po pola ampulu dnevno i to je to.Koristim medexsov 5% maticni mlec.Kod nas u Makedoniji jedna ampula kosta oko 1.6 eura.

Finalina

Dobro da se neko javio na temi, da se setim da pocneme sa Imuno Kids-om i Nonijem.

Maticni mlec je super!!!!!,
ali ja sam sa njegovom upotrebom postala oprezna , nakon proslogodisnjeg iskustva  - samo sto nisam ciknula od njega (Izgleda da se povremeno alergija na polen ispolji preko tih nekih sastojaka iz procesa nastajanja meda). Moja deca su ga koristila (bas kao i ja ), ali ni njima vise ne dajem ( to ja kao cula :lol: , alergija ide po majcinoj liniji :rofl: )

Svetlana

U pravu si , to sam zaboravila napomenut da ga ne trebaju koristiti oni koji vec su imaju aleriju na proizvodi meda.To kod nas za sada nije problem tako da ga bez problema koristimo.

Finalina

Ako se ikada javi i mala rekacija ( kao svrab u grlu ) imaj na umu da je ponekad koncetracija u nekim preparatima sa medom tj od meda takva da lici na alergiju. Nisam imala porbelm sa tim, ali primetila sam da povremeno regujem, samo sto je tada bilo izuzetno i sva sreca te sam samo malo pojela ( da probam ) .

Kao i sve u vezi imunieta, ponekad mislim da neke alergijske reakcije uopste nisu stetne (ni opasne) ukoliko se radi o tako nekim preparatima ( tretiram to kao reakciju na vakcinu ) , ako ste me razumeli  :-[

AnaK

Ja mislim da nisi u pravu, u smislu alergijskih reakcija. Da se ne može steći imunitet malim dozama nečega na šta reagujemo.
Janko nije bio alergičan ni na šta, čak su mu i sve kožne probe bile negativne (uključujući i polen).
Onda je jednom imao alergijsku reakciju na nešto (ne znamo na šta, u opticaju su i Cedex, i Brufen i nešto poptuno nepoznato), i posle toga je postao alergičan na mleč, propolis i Beviplex. Na med i dalje nije.
Janko 23.7.2002.

Finalina

Quote from: AnaK on September 09, 2009, 02:35:03 PM
Ja mislim da nisi u pravu, u smislu alergijskih reakcija. Da se ne može steći imunitet malim dozama nečega na šta reagujemo.
ja mislim da nisam dala dobar primer  :crycry:  - Misleci na reakciju posle vakcine nisam mislila na sticanje imuniteta, vec samo i bukvalno samo na reakciju od vakcine u smislu tezine same tegobe .  ;)

A sto se tice sticanja imuniteta imam neku svoju logiku gde na sve to gledam kao na adaptaciju organizma ( npr na alergene) , pa u tom smislu izlaganje umerenim dozama ne vidim kao opasnost, bas kako sto ni lekove ( npr protiv alergija) ne vidim kao izlecenje vec samo kao uklanjanje simptoma.

emge

Finalina, baš nam je to Lilit objašnjavala kao star i loš pristup liječenja alergija.

Rekla je da izlaganje i malim dozama alergena dok god je organizam alergičan na nešto jako loše i samo produžava vrijeme do kada će ta alergija trajati.
Da treba potpuno isključiti alergen i nakon nekog vremena ( 1-2 godine minimum ) probati da se vidi da li je imuni sistem "sazreo" za to.
Jer konstantnim bombardovanjem alergenom pomalo, alergija se neće prerasti.
Tako sam je ja zapamtila.

Finalina

Quote from: emge on September 09, 2009, 03:56:28 PM
Finalina, baš nam je to Lilit objašnjavala kao star i loš pristup liječenja alergija.

Rekla je da izlaganje i malim dozama alergena dok god je organizam alergičan na nešto jako loše i samo produžava vrijeme do kada će ta alergija trajati.
Da treba potpuno isključiti alergen i nakon nekog vremena ( 1-2 godine minimum ) probati da se vidi da li je imuni sistem "sazreo" za to.
Jer konstantnim bombardovanjem alergenom pomalo, alergija se neće prerasti.
Tako sam je ja zapamtila.
da, znam, secam se i slazem se sa ovim sto pises, nego ja ovde uopste nisam ni mislila da sirim o alergijama vec sam pomenula kako je nesto sasvim delotvorno kod mene u jednom trenutku izazvalo alergijsku reakciju, a ja bih ga i dalje koristila (tom nekom svojom logikom) ... nisam uopste u diskusiji :rofl: :kiss1: i razmeni misljenja :) ..... nego, niko da se osvrne na moj Noni sirup, koji jos nisam probala, za podizanje imuniteta

AnaK

I ja, na to sam i mislila :)
Mislim da je alergija na polen prilično dobar pokazatelj da ti je logika pogrešna. Iz godine u godinu je kod svih koje ja poznajem samo sve teža i teža.
Janko 23.7.2002.

Finalina

Ne znam da li je ova moja logika pogresna, ali znam da je logicna :lol: kao npr kod ljudi koji su alercini na duvan i puse, pa vremenom imaju manje tegobe i slabije simptome, sa cime su i doktori saglasni da je istina.

Quote from: AnaK on September 09, 2009, 04:11:29 PM
I ja, na to sam i mislila :)
Mislim da je alergija na polen prilično dobar pokazatelj da ti je logika pogrešna. Iz godine u godinu je kod svih koje ja poznajem samo sve teža i teža.
Cinjenica je da je broj alergena veci, a da su tegobe postale raznovrsnije, bar kada je polen u pitanju i utoliko se slazem da je teze, kao neko ko je aletrgican na polen od trenutka kada zvanicna medicina priznaje da se deciji imunitet formirao tj od pocetka osnovne skole.

Ali da ne tupim(o) :bighug:

Summer

Ja sam prosle godine davala Davidu ProbioKid i nemam pojma je li imalo efekta, bio je prehladjen 10 puta  :girl_sad: Ali je zato par puta zakacio stomacni virus i vrlo kratko mu je trajao, bez mnogo mucenja, ja sam ubedjena da je tu ovaj Probio imao nekog efekta.

Letos sam pocela da mu dajem Revitu, jer odbija svako voce osim banane, jabuke i cedjene narandze (sveze povrce nikada nije ni liznuo niti ima nameru). Ali mu nakon par dana uzimanja Revite stolica postane jako tvrda. Pa sam prekinula. Sad razmisljam da pocnem ponovo, a paralelno nesto za ublazavanje zatvora, samo ne znam sta  :ces:

Jede med redovno, to voli.

Davala sam mu i sirup od borovih iglica prosle godine, imala sam utisak da mu se poboljsao apetit. Ali posle mesec dana nije bilo sanse da ga proguta niti da nasedne na neku moju podvalu (zamenim ga za med i sl.)/

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.