Main Menu

Krompir na 100 načina

Started by janavi, September 01, 2009, 02:31:51 PM

Previous topic - Next topic

janavi

Quote from: Xe on August 22, 2009, 08:56:13 PM
Mi smo danas jeli restovani krompir i cevape, slaninicu i kobasicu na rostilju. Za desert dinje i palacinke, ko je sta dohvatio.  :good:
e sad te izvukoh...

kako se pravi restovani krompir? :-[ :-X
jel to sa lukom ili ne mora?

ustvari, ja sam jednom davno kod nekog druga sa studija jela neke krompire koje je njegova keva rpravila, i bili su fenomenalni, nikad ni pre ni posle nisam to jela

izgleda kao kuvano, pa prženo, ali uz prženje se meša, pa ponegde ima koricu zlatnu, a ponegde nema
ja probala to sto puta, i nikad mi ne uspe, sve mi se te 'korice' zalepe za tiganj
al nisam ni sigurna jel se TO zove restovani

može jedna tema krompir na 100 načina ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Dawn

Quote from: janavi on September 01, 2009, 02:31:51 PM
e sad te izvukoh...

kako se pravi restovani krompir? :-[ :-X
jel to sa lukom ili ne mora?

ustvari, ja sam jednom davno kod nekog druga sa studija jela neke krompire koje je njegova keva rpravila, i bili su fenomenalni, nikad ni pre ni posle nisam to jela

izgleda kao kuvano, pa prženo, ali uz prženje se meša, pa ponegde ima koricu zlatnu, a ponegde nema
ja probala to sto puta, i nikad mi ne uspe, sve mi se te 'korice' zalepe za tiganj
al nisam ni sigurna jel se TO zove restovani

može jedna tema krompir na 100 načina ;)

Ja se sećam bakinog restovanog krompira sa peršunom. Divota.
Koliko se sećam krompir se prvo bari pa se posle promeša sa lukom, alevom paprikom ili sa čime već ko voli...

AnaK

Quote from: janavi on September 01, 2009, 02:31:51 PM

Ovo pravi moja baba. Prži se krompir, na malo ulja, poklopljen, uz povremeno dodavanje malo vode, da se raspada.
Janko 23.7.2002.

Deda

Ja obarim krompir u ljusci, kad se ohladi oljustim isecem na komade i posolim-zacinim. U tiganju izdinstam 2-3 glavice crnog luka , pri kraju dodam aleve paprike da se bas zacrveni i pomesam sa krompirom. Prelepo...
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

janavi

Quote from: AnaK on September 01, 2009, 02:38:48 PM
Ovo pravi moja baba. Prži se krompir, na malo ulja, poklopljen, uz povremeno dodavanje malo vode, da se raspada.
e liči na ovo to što sam ja jela
nisam poklapala, moram da probam

ajd izdvoj ovo sa krompirom ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

janavi

Quote from: Deda on September 01, 2009, 02:42:09 PM
Ja obarim krompir u ljusci, kad se ohladi oljustim isecem na komade i posolim-zacinim. U tiganju izdinstam 2-3 glavice crnog luka , pri kraju dodam aleve paprike da se bas zacrveni i pomesam sa krompirom. Prelepo...
ne volim ovo, zato što ne volim luk, NIKAKO

AnaK kako se zove taj krompir što pravi tvoja baba?

Deda

Znala sam da neces da volis, ali taj luk mu daje slatkocu...i ukus...a jel ni prebranac ne volis?

janavi

Quote from: Deda on September 01, 2009, 02:50:53 PM
Znala sam da neces da volis, ali taj luk mu daje slatkocu...i ukus...a jel ni prebranac ne volis?
ni prebranac :stop:

meni zapravo luk smeta za želudac, i osetim ga i u najmanjoj količini posle jedno 2h od obroka

dakle, ja sam sve vreme u zabludi da se ono što sam opisala zove restovani krompir :rofl:

AnaK

Babin pržen krompir :lol: Nemam pojma ni da l' ima ime :)
Janko 23.7.2002.

Deda

Ja kad sam probala 1.put-moju varijantu :D, mislila sam da je to najlepse jelo na svetu.
Jednom prilikom sam spremala nekim majstorima kod tate, bilo je svega, ali su toliko jeli ovog krompira , da su zvali jednog sto je otiso na neku slavu taj dan i rekli mu-Bolje da nisi otiso na pecenje-ovo je lepse

AnaK

Janko 23.7.2002.

Xe

Restovan krompir je onaj blansiran (kratko baren), pa pecen u puno ulja, tako da ima i koricu, a bude i mekan. Dosta se izmrvi.
Ovo sa lukom i slaninom u rerni je pekarski krompir. Nasecen na kolutove, ispod ide luk i aleva paprika, odozgo slanina ili snicle ili kobaje, a moze i kuvana jaja iseckana na kolutove.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

Quote from: AnaK on September 01, 2009, 03:08:56 PM
Meni je restovan krompir ovo:

http://recepti.mojblog.rs/p-restovan-krompir/72454.html
i meni  je ovo restovan krompir

ja volim pekarski krompir
i od skoro izum... krompir u onom pizza pekacu, sa 3 kapi ulja...ukusno  :balavi:

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL