Main Menu

Klimavi zubici i kako ih vadite?

Started by Beatrix Kiddo, September 10, 2009, 12:54:47 AM

Previous topic - Next topic

Deda

Bea isti slucaj je imala Neda, izvadili su joj 2  jedinice jer su ob izrasle 2/3 , a mlecni joj se nisu klatili ni malo. Obecaj poklon i vodi je da bi sto pre dosli na svoje mesto.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

cici

Quote from: Beatrix Kiddo on May 26, 2010, 09:27:23 PM
Varji iza donje jedinice krenula nova  :crycry: Mlijecni se ljulja, ali ne tako kao da ce da ispadne.
Ona je na pomen zubara odmah pocela da place, pa je dobila zadatak da sama ljulja zubic dok ne ispadne... Ima fore dan, dva, ako ga ne izljulja ipak idemo kod zubara.
U stvari, prvo moram da ovjerim knjizicu, pa cu da je ipak odvedem kod zubara koji ce staviti sprej prije nego sto izvadi zubic - zubar kod kog sam ih ranije vodila to ne praktikuje  :no:
:o Sofiji bilo isto tako a dobila je anesteziju da je ne boli.Skoro da joj se uopšte nije klatio.

Beatrix Kiddo

Veceras sam joj vec otvarala glavu pricom o zubarima, zubima (cak sam joj filozofirala i o razlici izmedju mlijecnih i stalnih zuba, pa kao mlijecni ne bole mnogo), vili zubic itd :D
Pripremam je da posle nedelje idemo kod zubara :turpija:
(cekam da ukapira da je bolje da odmah idemo kod zubara, nego da slusa filozofiranja  :lol: )
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

cici

Beatrix Kiddo

Ne salim se... stvarno mislim da ce brzo prestati i da me pitaju o bilo cemu - volim da im objasnjavam nasiroko (od pocetka  :lol: ) , odmah se latim enciklopedije ili neceg slicnog, da bolje objasnim  :girl_haha:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Lukina mama

Jao Bea  :lol: i ja cu da pocnem da filozofiram mozda se i njemu smuci :D

sad sam mu pricala kako kada se zub klati, da su to baby zubici, i da se stvara mesto za zubice koje imaju veliki decaci, i da kada ispadne zubic da ce mu Vila ostaviti novac da kupi neku igracku, na sta je on odgovorio da nece igracke da hoce knjigu o zubima  :girl_haha:

Njemu se od nocas klati donja jedinica, on je klati sam, pa cu da sacekam jos neki dan da vidim ako ce da izadje sama, ili da konac stavljam  :nokti2: mada sam citala ovde da daju deci jabuku da jedu da ispadne sam....probacemo i to.

jel decica su ti medena  :girl_in_love:
Luka ,09 April 2005

kalimero

donji kec nam se malko malčice klima, ali nedovoljno da uopšte razmatram vilu zubic u skorije vreme...... on je na Taru poneo i kutijicu da sačuva zubić ako mu tamo ispadne :lol:

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Beatrix Kiddo

Danas smo konacno izvadili "visak" zubic  :D
Kad je sjela na stolicu, odmah je pocela da place i govori kako se plasi.
Zubarka je ipak morala da joj da anesteziju, jer se mlijecni nije dovoljno klatio. Plasim se da ce slicno biti i sa drugom jedinicom (i da nam ne gine proteza za nekoliko godina)

A dobra je fora bila sa davanjem anestezije - zubarka malo hladila (vaticom naprskanom sprejom) mjesto gdje ce da ubode, onda mi predlozili da joj pokrijem rukom oci - i sama Varja je rekla da je nije nista osjetila, a tek posle sat- dva me pitala sta joj je to zubarka radila tada  :lol:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

cici

Sofiji su isto tako donje jedinice rasle i za donje zube joj za sad proteza ne treba.Ne mora to ništa da znači, oni se nameste sami.

Beatrix Kiddo

Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Deda

Nedi je donja dvojka ispala na moru , posao je onda morala da radi grcka zubic vila  :lol: .
Prekjuce je vadila keca jer je poceo nov da raste. Sva je kreza
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Elanor

ovde zubari nece da vade zub, treba sam da ispadne, bez obzira da li raste novi. prvo sam se nervirala zbog tog stava, ali nema razlike; zubic dodje na mesto za par dana.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lukina mama

koliko se vasoj decici klatio zubic pre nego je ispao ili ga izvadili?

Luki se donje jedinica klima evo vec 10 dana i nista......dal da probam da mu vadim ili da sacekam jos????? Sta mislite?
Luka ,09 April 2005

AnaK

Janko 23.7.2002.

maxic

Sacekaj, neka je jos klati. Anji su se gornje dvojke klatile jos u februaru, i dalje nije odmakla. Jedinice su bile isto klimave kao i dvojke( zubarka rekla na pregledu)a njih je izvadila nedavno i za cas su joj nikle.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07