Main Menu

Klimavi zubici i kako ih vadite?

Started by Beatrix Kiddo, September 10, 2009, 12:54:47 AM

Previous topic - Next topic

Beatrix Kiddo

Prvi Balsin zubic je izvadjen kod zubara i to bez zubarskih pomagala, samo ga gurnuo prstom. Posle tog zubica, Balsa je sam izvadio cetiri (ljuljajuci ih dok sami ne ispadnu)

A na otvaranje teme me podstaklo vecerasnja muka sa jednim zubicem.

Sinoc je sam izvadio jednu gornju jedinicu, i druga se dosta klatila, po mom misljenju, sazrela bi za vadjenje za dva-tri dana. Medjutim, danas su se Balsa i Varja sudarili glavama, pa se Balsi i ova druga jedinica dovoljno rasklatila.
A onda smo se namucili da je izvadimo. Toliko se klatila da mi nije bilo svejedno da podje na spavanje - da ne otpadne zub u snu, pa ga proguta. A ipak se cvrsto drzala jednim koncicem mesa da nije uspio Balsa sam da ga otkine, pa smo pokusali vadjenje koncem.
I otkrila sam da ja nemam srca (ili sta je vec potrebno za to) da povucem jednom jako. Pokusala sam, ali nije bilo dovoljno jako, vec je samo njega zaboljelo toliko da je pobjegao od mene :(
Mucili smo se par sati, cak je i zaboravio da vecera od muke (a prispavalo mu se). Na kraju ga je ipak sam izvadio, ali ga je mm cvrsto drzao - kao podrsku jer ga je boljelo.

I sad se osjecam tako iscrpljeno, da stvarno nije cudno sto je Balsa otisao pravo u krevet.

Jos me nervira to sto mm, kao jaci pol, nije htio ni da se usudi da povuce konac sa zubicem - mislim da bi bilo davno gotovo da je to uradio...

Kako vi to obavljate? Ima li neko dovoljno priseban da to zavrsi jednim potezom?
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

maxic

Do sada smo dva izvadili sami a jedan kod zubara. Oba sam ja izvadila, ali tako sto su bili bas na kraju , ljuljali ljuljali i onda povukla iznenada. Nije ni osjetila.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Uh  :bighug:
Janku je dosadašnja dva izvadila vaspitačica, u vrtiću. Sad ne znam šta ćemo kod sledećeg  :nokti2:
Janko 23.7.2002.

Xe

Quote from: Beatrix Kiddo on September 10, 2009, 12:54:47 AM
Jos me nervira to sto mm, kao jaci pol, nije htio ni da se usudi da povuce konac sa zubicem - mislim da bi bilo davno gotovo da je to uradio...

Kako vi to obavljate? Ima li neko dovoljno priseban da to zavrsi jednim potezom?
Ima, komsinica, kuma, prijateljica. Moj tata je, kad smo sestra i ja bile u tim godinama, organizovao kolektivno vadjenje zuba za komsijsku i decu iz kampa (kad smo bili na moru). Ali, nama nije mogao. Niti je mogao da nas vodi da primamo injekcije, nije mogao da podnese zvuk "kad pukne kozica"  :crazy:
To su tate, spolja cvrsti, iznutra kao puter  :love32:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Elanor

ja sam prvi izvukla, rukom, iz treceg pokusaja (dan za danom). kljucne su na kraju bile gumene bombone :). a da smo se namucile obe, jesmo. i druga jedinica se klati, izgleda da se bas rasklatila i treba da se vadi ovih dana :nokti2:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Jao ja ne bih smela sama da vadim zub  :nokti2:
Još se sećam kako su meni vadili končićima.

Beatrix Kiddo

Quote from: Lani on September 10, 2009, 11:50:16 AM
Mene je i istraumirao tetak koji je bio zaduzen za vadjenje zuba koncem.
Zato sam i htjela da Balsa vadi kod zubara (samo sam zamisljala da ce to zubar odraditi zubarski, a ne isto kao ja)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

margo

Mina je svih pet do sada izvadila sama i nadam se da ce da nastavi tako :lol:
Mina 25.07.2003.

Lani

AnaK

Blago tebi.  :girl_in_love: Vadi li i drugoj deci?  :turpija:
Janko 23.7.2002.

cici

Mi smo dva izvadili kod zubara, a ostale je progutala :rofl: Nije imala hrabrosti da ih izvadimo koncem.Iskrena da budem i meni se stomak okrenuo kad sam trebala to da uradim, sreća pa je ona bila kukavica :rofl:
Ništa strašno i ako ih progutaju.

Elanor

kako ste resili zubic vilu kada je progutala zub?
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Janko 23.7.2002.

cici

:rofl: Vilu smo preskočili u pominjanju :D  a poklon je dobila.Sad Andrija hoće nasilno da izvadi zub da bi video da li postoji vila zubić.Ona ga ubedjuje da ne psotoji jer nije njoj ništa donela.Kako ima selektivno pamćenje :rofl:

rafa

Quote from: Lani on September 10, 2009, 11:50:16 AM

I ja isto.  :nokti2:

Donje jedinice izvadili kod zubara, cenim da cemo i ostale.

Sofija i MIna  :rofl: :kiss1:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception