Main Menu

Klimavi zubici i kako ih vadite?

Started by Beatrix Kiddo, September 10, 2009, 12:54:47 AM

Previous topic - Next topic

prevodilica

čim sam videla temu, taman sam htela da vam kažem naš sistem za klimave zubiće - jabuke :girl_haha:
ali vidim da se Tchi ne dopada

prva jednicia mu je ispala u jabuku, čim ju je zagrizao
prošle nedelje kaže klima mi se dosta zubić, druga isto donja jedinica
ja iz zezanja kažem - idi uzmi jabuku da pojedeš i on zagrize, rasklima se još više, uzeo ga između prstića, ali nije umeo da povuče, meni je bukvalno ostao u ruci kako sam ga dotakla

tako da ćemo mi, nadam se, i ubuduće da se držimo jabuke :girl_haha:

Elanor

ja sam oba puta primetila da su sestice vec tu kad su krenule da ispadaju jedinice (mileni isto pre petog rodjendana, ona je s devet promenila sve mlecne zube).
a ako su tu, sestice valja zaliti (tu ili u srbiji, nije frka, ali treba naci stomatologa).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Tchi

bas mi cudno da mi nije rekao ako su mu uopste izrasle. Dacu mu danas jabuku, valjda nece da ispadne i druga jedinica tako jer je ona tek pocela malo da se klima.

prevodilica

ako se tek malo klima neće, D su se danima dobro klimali zubi pre nego što su ispali, a pritom on ima 7 godina!

Finalina

mladjani je juce izvadio mlečnu dvojku, sa netaknutim dugačkim korenom  :blink: , celu celcijatu i nemrdnutu, iako je izrasla stalna dvojka, naravno uz anesteziju ... i to sa punih deset godina :lol: .... kako su deca razlicita  :girl_haha: 

rafa

Finalina draga :friends:

Moj mladjani, koji je drugar po zubima fincinom mladjanom  :rofl: prekjuce izvadio dve do kraja rasklimatane dvojke I jednu upaljenu cetvorku (koju smo pre toga nedelju dana smirivali antibioticima).

Ne znam kako je podneo, sav je ponosan, kazu da je cak I veoma malo plakao.  :(

Srecom, nasli su tamo neku dr koja mu je konacno legla. Sad na redu da snima panoramu tj ortopan, da vidimo sta dalje.

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

rafa

Tchi, Aleksu je prvi zubic, jedinica rasklimatana do besvesti (I sa stalnim kecom izraslim iza nje  :crazy:) , koju je iz straha odbijao da pomisli da izvadi - ispala na fudbalskoj utakmici dok je jeo kokice.

Sad, ne znam da li vi jedete kokice, ali to je bio nas slucaj.  :girl_haha: :kiss1:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Finalina

mom mladjanon nikada nije ispao zub ;D

e da ....juce je izvadjena i jedna mlecna petica, bez anestezije, kako bih vam rekla :lol: deca su mi tako razlicita :rofl:

Tchi

Probala sa jabukom, nista...pocele su sestice da mu probijaju, proverila sam...on vec lagano gubi strpljenje kad ce da ispadne, a i ja...sad cu da guglam zobozdravnike ovde

Finalina

Tchi

nismo, sledeci put kad budem isla kod pedijatra cu da se raspitam kako to ovde funkcionise...probala sam danas sa koncicem, ali onim zubnim ne obicnim i nisam uspela stalno mi spadne kad pokusam da povucem, tako da opet corak za zubnu vilu

kalimero

nama je drugar stomatolog dolazio danima i klatio mu jedinice, ne znam kako ga nije mrzelo, i izvadio mu na kraju kad su se dobro rasklatili pincetom....obavije parce maramice oko zubica i pincetom uhvati zub i povuce..... ne znam da l bih se usudila, ali probaj
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Ja sam malcu tri zuba izvadila sa obicnim koncem, dosadno je dok se namakne ali radi posao. Jedino sto sam uvek cekala da se toliko rasklima da njemu dosadi, tad pristaje na sve metode.

Margarita

tchi, izvadicete ga vec, nemoj toliko da forsiras
moji su obozavali da ih rasklate do besvesti, pa onda izvade u skoli/vrticu prstima :crazy:

anelore

Sava je jos uvek na samo dva promenjena zuba, malo mu se klate gornji kecevi, ali nista alarmantno. Dok ne krenu novi da izbijaju, kao sto je bio slucaj sa donjim, slutim da Zubic vila nece doci ni kod nas. A i on je smislio da ceka da se rasklate jos 2 zuba pa da dobije pare za 4 zuba  :rofl: