Main Menu

Koloidna srebrna voda

Started by pra-sence, September 22, 2009, 01:51:09 PM

Previous topic - Next topic

mango

Nanotehnologije su nesto potpuno drugacije od koloidnog srebra o kome ovde pricamo. Srebro definitivno pokazuje antimikrobnu aktivnost, kao uostalom i vecina teskih metala, ali ne upakovano na nacin na koji su ga upakovali u koloidnu vodu, posebno ne u tim koncentracijama i u takvoj formi. To je cista zloupotreba i marketinski trik.

Sa druge strane, Rusi vodu u svemirskoj stanici sterilisu dodatkom srebrnih jona. Srebro u nanocesticama je izuzetno bioloski aktivno.  Tako velikim usitnjavanjem je postignuto da se aktivna povrsina poveca nekoliko hiljada puta, samim tim i hemijska i bioloska aktivnost su znacajno vece. Cak toliko da su pokrenute debate o zabrani upotrebe ovih tehnologija u aparatima za domacinstvo. Cini mi se da su u nekoj od Skandinavskih zemalja zabranili Samsungove nano-silver masine, a u Kanadi pokusavaju da takvu zabranu proguraju u parlamentu. Tako prirpemljeno srebro je izuzetno veliki zagadjivac, a posebna opasnost je sto ubija sve bakterije, potpuno neselektivno, cak i one koje se smatraju izuzetno korisnim za nas jer sluze kao neka vrsta cistaca, metabolisu razne toksicne materijale.

Nanny Ogg

Mango, jel mogu ja nesto totalno off da te pitam?  :-[

Koji servis koristite (tvoje kolege i ti) za dolazenje do relevantnih naucnih casopisa? Ovo je meni licno bitno, mozes i na pp da ne smaramo ovde.

Ajte zene, ne dram'te

pra-sence

Mango,znaci po tebi je ova voda bezveze?? odnosno nema ta dejstva koja kazu da ima??

Masha

Quote from: Nanny Ogg on September 23, 2009, 10:41:02 PM
Mango, jel mogu ja nesto totalno off da te pitam?  :-[

Koji servis koristite (tvoje kolege i ti) za dolazenje do relevantnih naucnih casopisa? Ovo je meni licno bitno, mozes i na pp da ne smaramo ovde.
I mene zanima ;)

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

Masha

Ja koristim samo google :crycry:, snalazim se najneverovatnijim nacinima pretrazivanja pokupljenim sa fravia.com, najefikasnije mi se za sada pokazuje veliki broj kombinovanih kljucnih reci. Imam u planu neki svoj projekat, pa bi znacilo nesto naucnije :D

AnaK

To naučnije se plaća, i vrlo često kao pojedinka i ne možeš da se pretplatiš. Bar sam to ja zapamtila, al' čekamo mango :)
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Mislim da cu da otvorim temu  :spiteful:

Ajte zene, ne dram'te

NenaS

Quote from: chokoladica on September 22, 2009, 05:19:07 PM
A koliko litara treba da popijes da bi postao srebrn? :lol:

:lol: :lol: Ne postajes srebrn nego plavo-siv...bese kod Opre (a jes mi relevantan izvor informacija.. :D) pre par meseci neki tip koji je na svoju ruku koristio tu vodicu - cak mislim da je nesto petljao i proizvodio u "kucnoj radinosti" i bas je onako....zdravo plav... :lol: :lol:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

mango

Mi koristimo Scifinder Scholar, ali smo kao univeryitet preplaceni na jos par mesta pa kad idem sa faksa mogu da udjem u gomile baza koje su mi inace zatvorene. Prepoznaje se IP broj. Mislim da preko sajta  Narodne biblioteke, COBSON servisa moze dosta toga da se nadje.

Lani

chokoladica

Quote from: NenaS on September 24, 2009, 07:31:15 AM
:lol: :lol: Ne postajes srebrn nego plavo-siv...bese kod Opre (a jes mi relevantan izvor informacija.. :D) pre par meseci neki tip koji je na svoju ruku koristio tu vodicu - cak mislim da je nesto petljao i proizvodio u "kucnoj radinosti" i bas je onako....zdravo plav... :lol: :lol:
Kako ono ide..misije sivo, golubije plavo, ili  bese obrnuto. :lol:

NenaS

Quote from: chokoladica on September 24, 2009, 04:50:26 PM
Kako ono ide..misije sivo, golubije plavo, ili  bese obrnuto. :lol:

Vise plavo nego sivo.. :lol: :lol: Ali ozbiljno, pa mu je onaj sveznajuci dr Oz, koji se, usput budi receno, u sve grane medicine razume  :hm: objasnjavao zasto i kako mu se to desilo...Srebro se talozilo u celijama koze i na svetlu se ponasalo kao sloj na fotografskom filmu... :blink:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Glitter