Masina za pranje sudova...sta je sve potrebno?

Started by Iva, September 24, 2009, 06:20:40 PM

Previous topic - Next topic

Dacko

Hm, moguće je da i nismo provalili još sve funkcije, ali prema onom što piše u uputstvu, naša mašina nema tako kratak program, najkraći joj je 30 minuta.

senka

ma sigurno ima nešto tipa ispiranje, poslednji program, pa samo to
moja ima 12 godina, te nove su daleko naprednije
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Lani

Quote from: senka on April 30, 2015, 10:20:52 PM
ubacujem dok se ne napuni, ako kojim čudom čeka sl. dan uključim to oplakivanje da se ne usmrdi

Ovako i ja.

Dacko

Quote from: senka on April 30, 2015, 10:31:34 PM
ma sigurno ima nešto tipa ispiranje, poslednji program, pa samo to
moja ima 12 godina, te nove su daleko naprednije
Šta znam, imam utisak da aparati postaju sve prostiji i kratkotrajniji a proizvođači sve lukaviji, na primer u Bošu imaju neka opšta uputstva za po dvadeset tipova mašina, pa u njemu navedu dosta raznih zgodnih programa, ali svaka pojedinačna mašina zapravo ima tri osnovna i jedan, dva ili tri ta specijalna, nikako sve pomenute u uputstvu, nema ih čak ni ona najskuplja, koja košta pravo bogatstvo. Pominjala sam već da je i moja stara mašina za veš imala više programa od nove, koja nema nijedan program za ispiranje bez centrifuge.

Naravno, proveriću još jednom ima li neka fora da se uključi samo ispiranje ili samo pretpranje, mada mi se po ovome što sam pročitala čini da nažalost nema.

Pepi

MM juce narucio masinu ya sudove, ocekujemo da stigne sutra  :clap:
Ovde nam je pranje sudova mnogo komplikovano, preporodiémo se.
Ono sto sam htela je da podelim informaciju da su finish tablete za sudove
1000 din 110 kom kod ovih sto donose robu iz Madjarske.
Pa ko ih koristi, eto prilike ya ustedu.

Dacko

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Zumbulica

Pepi, super  :clap: :clap: :clap:

Moja ne radi vec desetak dana, treba da se promeni neki deo koji kosta 4500 din, nemam pojma da li da menjamo ili da kupimo novu. Ova je stara vec 7 godina. Zapravo, morali bismo da kupimo taj deo, a u toj prodavnici ne znaju tacno da li ce odgovarati, tako da je velika verovatnoca da cemo baciti te pare  :crazy: :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Zumbulica

Kupili smo novu, Eurolux  :) za sad je super, manje je bucna od stare, a imam utisak da mi stane vise sudova.

Naleteh na ovo, evo zasto je obozavam  :girl_in_love: :lol:
"...machine saves you 230 hours, or nearly 10 days, each year..."
http://www.sciencealert.com/here-s-why-you-need-to-stop-washing-your-dishes-by-hand

Dawn

Ja moju još nisam ni isprobala, zbrisali smo u ZR :crazy:

emge

ja sam sad opet u ispitivanju ovog trzista.
zumbi, koja vam je bila stara, da zaobidjem , ako je radila samo 7 god.

Zumbulica

Emge, Indesit, kad god se malo okvase dugmici prestane da radi nekoliko dana, a mislim da smo joj i pumpu ili tako nesto menjali  :think:
Sad smo uzeli Eurolux, S ima popust kod njih, kod Hale su oni, drugi kruzni tok posle 20 metara sa leve strane. Za sad sam zadovoljna, mnogo manje bucna i vise sudova mi stane, bolji je raspored.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Pepi

Da li vam se sudovi nakon pranja potpuno osuše u mašini?
Meni da, ako otvorim vrata čim mašina završi, da izađe para, bukvalno su za 5 min potpuno suvi.
Ali kad peremo noću,što je skoro svaki dan, na nekim sudovima ostane gore voda, ako imaju neki krug ili malo udubljenje na dnu, pa voda ne može da ode kad je npr.šolja okrenuta naopako.
Ako ste me razumele šta pričam  :crazy:

Lani

Pa to je normalno sa tim udubljenjima i tu nema pomoći. Takve sudove moram da dodatno prebrišem krpom uvek.
A što me nervira kad mi se recimo nekad neka šolja prevrne u toku pranja (to kad ih natrpam jednu preko druge) pa otvorim mašinu a šolja puna one muljave vode, bljak.

Dacko

Da, ostaje malo vode upravo na tim posudama s udubljenjem na dnu.