Main Menu

Sredstva/lekovi za smirenje

Started by MissL, September 25, 2009, 10:20:08 PM

Previous topic - Next topic

MissL

Koristite li ih nekad i ako koristite koje i kako?
Nesto sva 'treperim' ovih dana, nekako se osecam uznemireno, valjda se nakupi pa onda nemas gde, kao da imam povremene napade panike, ne znam kako da objasnim. Ne mislim da ih koristim redovno, ali bih nekako sebi da olaksam dok se ne povratim :kiss1:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

pra-sence

Ja pelinkovac i cigaru  :D.

A sad ozbiljno: Probaj persen.

MissL

Cigare mi ne pomazu, a pica koja pijem su malo jaca od sirupa :mrgreen:
Jednom sam kupila persen, on ako se dobro secam treba da se uzima 3x3?
Ne secam se zasto ga tad nisam pila, valjda mi je delovalo 'blago'
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

pra-sence

Mislim da ima dve vrste persena(nisam sigurna posto ne pijem) ali Lj ga je pio i cini mi se da ga je maaalo smirivao(on je zivac nevidjeni inace).
Ja inace ne pijem tablete,jedav i kafetin popijem pa nisam upucena u ostale lekove....osim bensedina.

Finalina

Persen, valerijana i tako neke razne biljne, mislim da u apotekama sada ima dosta toga..
Lekove nije bas pametno savetovati bez neke preke potrebe, ali i za to moze da se pita neki prijateljski doca.
Ako bas ne moras nemoj na svoju ruku, ali ako bas jako zelis onda u nekoj apoteci pitaj frmaceuta sta moze bez recepta.

Lani

Da, koristim, pre putovanja avionom. Samo tad.
Nemam pojma šta pijem, tata je dr pa uzmem šta mi on da, ni ne pitam šta je.  :-[

edit: Zaboravih da pitam, a što bi ih uzimala na svoju ruku?  :think:
Pitaj nekog, ako nemaš nekog dr, onda makar u apoteci što reče Fina...

Glitter

Ne pijem ali mi se desavalo to treperenje, uglavnom od previse kafe/premalo jela. Smanji kafu i pij b vitamin :kiss1:

maripoza

Nisam nikad, ali kad bih htela, ne bih bez konsultacije sa dr.
Old enough to know better, but too young to care.

Kafica

Svojevremeno, mnogo pre roditeljstva, sam mažnjavala babi bensendin, patila sam od nesanice, ali kad je njoj dr promenila lek (neki na L), odustala sam, nikako mi nije odgovarao :lol: Ozbiljno, bila sam kao pijana ujutru.
Već dugo nisam ništa uzimala, čak ni u trenucima velikih stresova. Samo počne da mi se nenormalno spava, tako mi se sistem brani.
Letos sam, sasvim slučajno, napravila sebi celonoćnu aromaterapiju. Dobila sam puno suve lavande i celu kesu sam stavila iznad uzglavlja i miriše mi i dok se uspavljujem i kad se probudim. Neverovatno me opušta, obožavam taj miris. :girl_in_love:
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

Nanny Ogg

Quote from: maripoza on September 25, 2009, 11:14:35 PM
Nisam nikad, ali kad bih htela, ne bih bez konsultacije sa dr.

Takodje. Eventualno bih pitala farmaceuta, ako mi je odlazak kod dr smor, ali def. ne bih na svoju ruku.
Doduse, ja nista osim analgetika i ne pijem na svoju ruku...

Ajte zene, ne dram'te

disco2000

Ja sam uzela nesto zimus, sta ono bese... lorazepam, bromazepan, ne secam se :blink: kako sam se lose osecala, nikad vise :stop:

Kafica

Quote from: Marty Maraskino on September 25, 2009, 11:28:38 PM
Ja sam uzela nesto zimus, sta ono bese... lorazepam, bromazepan, ne secam se :blink: kako sam se lose osecala, nikad vise :stop:
E taj! Taj ništa ne valja.
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

disco2000

Nisam dva dana mogla da se smirim... posle sredstva za smirenje :rofl:
Nikako na svoju ruku...

Despina

ja sam pila bromazepam po potrebi, terapija za stitnu.
nikad mi nije pomogao.konsultuj nekog, u krajnjem slucaju da te saljem kod sveki u apoteku :turpija:
A, L, S

nelly

danas sam posle ne pamtim koliko vremena popila persen,
bilo je ili da me smiri nesto ili cu da puknem,
ali mislim da ga ne bi redovno pila bez konsultacije
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...