Penkalo i iglice za insulin

Started by Elanor, October 09, 2009, 09:22:45 PM

Previous topic - Next topic

Elanor

treba mi pomoc

da li i gde u beogradu mogu da se nabave penkalo i iglice za insulin, u slobodnoj prodaji? znam da mogu da se dobiju na recept, ali nama je potrebno (relativno) hitno. tata je trenutno u bolnici i uveli su mu insulin, a kad izadje proci ce vreme dok nabavi uput i isti overi. ne mozemo da rizikujemo da u medjuvremenu ostane bez terapije.

hvala unapred :flower:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

:ph34r:

ne bi trebalo da ga iz bolnice puste bez adekvatnog recepta sa kojim ce moci da podigne insulin i iglice ...mislim mozda ja lupetam, ali jeste li pitali nadleznog endokrinologa ?

Deda

Ja mislim da to moze da se nabavi gde hoces, mislim mogu i mnogo gore stvari. Javi sta ti tacno treba, ja cu ti naci
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

MissL

Sad sam pozvala rodjaku cije dete prima insulin. Moze da se nabavi u slobodnoj prodaji, ali treba da sacekas preporuku lekara jer nisu sva penkala ista/odgovarajuca. Najpovoljnije (verujem da je najmanje bitno ali da znas) je otici direktno u predstavnistvo (Rosh npr), ali ih imaju i privatne apoteke (Prima) i dezurne (1 maj u S. vladara)
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

NenaS

Moj tata je koristio penkalo za insulin - ali uzimali smo na recept..Moras da ssacekas makar prvi put recept zbog doze i zbog vrste - posle kad to znas moze i da se kupi, mada nema potrebe..
Ima vise vrsta penkala i vise vrsta insulina..
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Xe

Sve moze da se nabavi, ali je prvo potreban recept, kako bi znala sta uzimas. Da se ne ponavljam sad :)
Moji roditelji su iz razlicitih razloga oboje na insulinu, svanulo im je kad su s lekova presli na iglice. To je najcesce dijabetes II, mnooogo laksi od juvenilnog dijabetesa, na primer.
Ako se pridrzavaju uputstava o ishrani, mogu da imaju kvalitetan i dug zivot.  :flower:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Finalina

treba obavezno doktor da prepise dozu i da preporuku o sprovodjenju terapije insulinom, a prema tome moze da se odabere i "penkalo" u solidnoj ponudi, ovde

Elanor

hvala vam, puno :bighug:

ja znam da mi je mama panicarka, ali ona je zatvorena u svojih 4 zida i briga o penkalu koje bi obezbedila pre nego sto tata izadje je jedino sto trenutno moze da uradi. a osim toga, ima i iskustva u azurnosti svojih muskih :D.
uostalom, on je na insulinu vec nedelju dana, tako da bi vec trebalo da se zna i doza i vrsta penkala.

mada, objektivno, secer je trenutno  najmanji problem :girl_cray:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Janko 23.7.2002.

rafa

Uh, Elanor  :( :bighug:
Nadam se da ce se tata oporaviti i biti bolje, sto pre. :kiss1:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

:ph34r:

Elanor :bighug:

mozda secer samo trenutno izgleda kao najmanji problem, kada njegova regulacija nije dobra, sve ostale hronicne bolesti se pogorsavaju a nastaju i drugi problemi.. a insulin je najpouzdaniji metod regulacije.

Moja mama je u trenutku kad je presla na insulin bila zena sijenka....uz razne kardiovakularne probleme niz hronicnih bolesti, dijabetes regulisan tabletama  i probleme sa kostima zbog cega maltene nije ni izlazila iz kuce i skoro da se uopste nije kretala, izgubila je 20 kg .... onda je stanje jednostavno zahvaljujuci nekim inekcijama protiv bolova koje ne bi trebalo da primaju dijabeticari :hm: postalo toliko lose da je morala preci na insulin.

Sada naravno i dalje ima sve svoje bolesti i terapije, ali sve se popravilo donekle, pocela je normalno da funkcionise i da se krece...hrani se po pravilima, sto ce reci zdravo, seta svakodnevno...i...ima kriticnih perioda, ali sve je to skupa neuporedivo bolje nego ranije.  :flower:

Praslin

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

maripoza

Old enough to know better, but too young to care.

Sorciere

Nina 23.04.2006.