temperatura u trudnoci...pitanje

Started by Ivy, October 11, 2009, 07:33:16 PM

Previous topic - Next topic

Ivy

sestra mi je u osmom mjesecu trudnoce...tj. za desetak danan ulazi u deveti...

od sinoc se ne osjeca dobro...prehladila je..danas je bila manje vise ok...klasicni grip...

medjutim prije sat vremena je dobila temperaturu..krece se od 37, 5 do 38..nije velika ali ona je uplasena...jako...

pila je limunade, cajeve i med...nista drugo...da li smije jos nesto da popije?? znam da tablete ne dolaze u obzir...nesto drugo???

ako predje 38 kako da je spustimo??

hvala unaprijed!!  :bighug:

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Dawn

Najbolje da zvrcne svog ginekologa i neka se raspita. Mislim da Paracetamol sme, ali proverite.

Lani

Ja sam se isto u trudnoći lečila samo čajevima i limunom, nisu mi dali ništa da pijem od lekova.
Na njenom mestu bih se javila lekaru koji joj vodi trudnoću.

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Ivy

ja prvo vas pitam jer ste pouzdanije  :love32: od njenog ljekara  :ljut:

paracetamol sirup???  :innocent:

Dawn

Efferalgan šumeći za odrasle... vidite šta kažu u apoteci.

Elanor

ne sirup, tablete. normalno, kao da nije trudna, paracetamol ne prolazi kroz posteljicu. ja sam se dopingovala paracetamolom u drugoj trudnoci, jer sam imala uzasne migrene, doktor mi je preporucivao da pijem po 1 g. samo nek pazi da je cisti paracetamol, a ne neki s dodacima.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Draga, i ako kupi lek, nek sačeka malo večeras da vidi da li će joj uopšte ići gore temperatura, možda i prođe.

Ivy

Hvala vam puno  :bighug: :bighug: :bighug:

idem da joj kupim paracetamol...da ga ne uzima dok ne predje 38??

Glitter

Quote from: Dawn on October 11, 2009, 07:39:59 PM
Efferalgan šumeći za odrasle... vidite šta kažu u apoteci.
ovo STO POSTO  moze u trudnoci

Finalina

paracetamol sme u trudnoci, ali neka proba sa alkoholnim oblozima na nogama i da pomenem jedan neverovatan "lek" za obaranje temperature - namazati kaladont na stopala

Tchi

paracetamol, moze u tabletama, ja sam imala preko 39 u 6. mesecu, paracetamol mi je skinuo

Despina

i ja sam pila paracet u svakoj trudnoci :)
A, L, S

Ivy

Hvala  :bighug:

kupila sam paracetamol...popila ga je...smirila se i zaspala...ostala je kod mame da spava...