Main Menu

Prirodni isprobani lekovi

Started by Deda, October 29, 2009, 09:27:49 AM

Previous topic - Next topic

dmi

meni se takodje sliva iz sinusa i to ne kroz nos vec kroz grlo
pa nekad kaslejm suvo a kad se slije onda produktivno
kad se zakasljem mislim da se davim
da li bi meni mozda pomogao ovaj caj?
ili da jurim nesto drugo?
inace sam u ocaju nocas dohvatila iz kutije sa lekovima neke kapi za nos tesine i tek kad sma ustala sma videla da im je rok prosao u avgustu prosle godine   :-[
nije mi nista, malo me peckala sluzokoza, nije mi samo jasno kako su se one zadrzale  :nokti2:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

aleks

Za kasalj je moje dete spaisla bela rotkva sa medom. Izdubi se rotkva, sipa se med i ostavi se par sati da pusti sok. Kasaljo je jedno 5 dana uzasno, dok smo otisli kod dr. nista, malo crveno grlo i dr. dijagnoza prolazi.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

dmi

jel se iz te rotkve sve popije odjednom?
i koliko cesto dnevno se pije taj sok iz rotkve?

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Kafica

Dmi, evo ja počeh danas da pijem ovaj čaj, bole me pluća kad kašljem. I nije tako grozan kakvog ga se sećam iz detinjstva, zasladim ga medom i popijem na iskap.

I moram da probam ovo sa rakijom za kijavicu. Nikad u životu mi nije ovako lilo iz očiju i nosa. Kao posuda sam: dok ležim ništa, čim se vertikalizujem bukvalno lije.
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

Nanny Ogg

Kafice, ja znam da se to takvo curenje iz nosa zaustavlja nagorelom korom od hleba (to mi trauma iz detinjstva  :lol:)
Elem, uzmes samo malecko parcence kore od hleba (najbolje bajatog), ne vec od nokta, npr, i stavis na vrelu ringlu i onda nagnes glavu i naglo udahnes onaj dim koji krene. Odvratno je, ali stvarno pomaze.

Ajte zene, ne dram'te

dmi

Kafica

Quote from: Nanny Ogg on November 17, 2009, 07:41:39 PM
Kafice, ja znam da se to takvo curenje iz nosa zaustavlja nagorelom korom od hleba (to mi trauma iz detinjstva  :lol:)
Elem, uzmes samo malecko parcence kore od hleba (najbolje bajatog), ne vec od nokta, npr, i stavis na vrelu ringlu i onda nagnes glavu i naglo udahnes onaj dim koji krene. Odvratno je, ali stvarno pomaze.
Hleb je za decu, rakija za odrasle :lol:

Elem, probala sam ovo sa rakijom i pomaže, ali nakratko. Oseti se poboljšanje odmah, ali kroz 5 minuta sam nastavila da kijam i da se sliva.
Kod mene je stanje, izgleda, baš loše. Trebalo bi da stojim nad rakijom ceo dan...
Ana 25.10.2004.

janavi

možda nisi dovoljno jako... nemam pojma, ja probala jednom, odavno
toliko mi je odvratno, da ne mogu...
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Deda

Quote from: Kafica on November 18, 2009, 12:32:07 PM
Hleb je za decu, rakija za odrasle :lol:

Elem, probala sam ovo sa rakijom i pomaže, ali nakratko. Oseti se poboljšanje odmah, ali kroz 5 minuta sam nastavila da kijam i da se sliva.
Kod mene je stanje, izgleda, baš loše. Trebalo bi da stojim nad rakijom ceo dan...
Gucni koju...mozda ide brze  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Xe

Quote from: Deda on November 18, 2009, 01:05:54 PM
Lujko  :rofl:
Kafice, da nemas neku alergiju?
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Kafica

Quote from: Deda on November 18, 2009, 01:05:54 PM
To ti kažem :lol: Verovatno bi mi bilo ravno do Kosova da je udišem ceo dan :lol:

Quote from: Xe on November 18, 2009, 01:13:55 PM
Lujko  :rofl:
Kafice, da nemas neku alergiju?
Ne znam. I mm je od jutros u sličnom stanju. Prešla sam na kapi i defrinol, ovo je neizdržljivo :(
Ana 25.10.2004.

janavi

nije baš isprobano, ali verujem da je korisno

Eucalyptus In the Bathroom

jedino ne znam gde bismo mogli da kupimo eukaliptus :crycry:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Pepi

Evo jednog sajta gde možete dosta toga naći o prirodnim lekovima:
http://prirodnilek.com/

Deda

Za kasalj sam pocela da kuvam nov siruo
200 g secera kuvati u 200 ml vode +2 supene kasike zalfije + 7 lista lovora. Da provri i vri 15 minuta , kad se ohladi 2 puta procediti. Jos bolje ako se secer istopi na vatri pa nalije voda...
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Unabebili

Ovo sam dobila mailom, pa rekoh- da prosledim.
Ne ulazim u to da li je tacno, ali ima neke logike ( na  nivou ciscenja organizma)

PIJTE VODU NA PRAZAN ŽELUDAC – OPROBANO, KORISNO I LAKO

U Japanu je navika piti vodu odmah nakon buđenja. I naučni  testovi su takođe uvideli prednosti te tehnike. Lečenje vodom daje rezultate za "stare" i ozbiljne bolesti kao i za "nova " moderna oboljenja - priznato je kao 100%-tno efikasno za lečenje sledećih bolesti:
glavobolja, bolovi u telu, srčani sastav, artritis, brzi otkucaji srca, epilepsija, masnoća u krvi, bronhitis, astma, TB, meningitis, bolesti bubrega i mokraćnih organa, povraćanje, gastritis, dijareja, hemeroidi, dijabetes, zatvor, sve bolesti očiju, bolesti materice, rak i menstrualani poremećaji, bolesti uha, grla i nosa.

METODA LEČENJA

1.   Čim se probudite ujutro, pre nego operete zube, popijte 4 x 160 ml (640ml) čaša vode
2.    Operite zube i usnu šupljinu i nemojte jesti ni piti ništa narednih 45 minuta
3.    Nakon 45 min. možete normalno jesti i piti
4.    Nakon 15 min. (koliko je trajao vaš doručak/ručak/večera) nemojte jesti ili piti ništa narednih 2    sata.
5.   Oni koji su stari ili bolesni i ne mogu popiti 4 čaše vode odmah na početku (dok se ne priviknu)    mogu početi tako da popiju odjednom koliko mogu, a onda svakim danom povećavati količinu    vode dok ne dostignu te 4 čaše vode.
6.   Ova metoda izlečiće bolesne i a zdravi će uživati još veće zdravlje

KOLIKO JE DANA POTREBNO DA SE IZLEČE SLEDEĆE BOLESTI:

1. visoki krvni pritisak - 30 dana
2. gastritis - 10 dana
3. dijabetes - 30 dana
4. zatvor - 10 dana
5. rak - 180 dana
6. TB - 90 dana
7. oni koji imaju artritis, ovu metodu lečenja mogu provoditi samo 3 dana u prvoj nedelji, a od druge nedelje nadalje,  dnevno svaki dan.

Ovo lečenje nema propratnih efekata, osim što ćete češće mokriti, a pražnjenje crevnog trakta je sigurno mnogo bolje i redovnije.

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/