Main Menu

Joga

Started by chokoladica, November 02, 2009, 10:17:20 AM

Previous topic - Next topic

chokoladica

Mozda je joga bas ono sto mi treba (kad se konacno ove moje muke zavrse ). Znate li gde ima ? Da li je neko mozda probao?

Lani

Ja nikad nisam išla ali tri moje koleginice idu i sve tri su prezadovoljne.
I uopšte, nisam nikad srela osobu koja je išla na jogu a da joj nije prijalo.
Mogu da pitam gde idu ali nijedna od njih nije s naše strane mosta. Valjda će se javiti neko ko zna neki dobar studio na NBG.

margo

Mina 25.07.2003.

Finalina

mislim da bi mogla da probas pilates.... nije ovo off, vec posotoji mashina tema gde smo caskali o yogi

yoga je lepa i dosadna :D , a nema veze sa rekreacijom, bar ne u smislu fizicke aktivnosti ... ekstra je kao element neka rekreacije i jos bolja kada se praktikuje uz "jos nesto", bar ja tako mislim

Praslin

Nemam nikoga da t preporučim, ali glasam ZA jogu.
Nije rekreacija samo skakanje  :flower:
a i tebi bi joga baš prijala, zbog problemičića koje imaš

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

chokoladica

Quote from: Finalina on November 02, 2009, 11:16:26 AM
mislim da bi mogla da probas pilates.... nije ovo off, vec posotoji mashina tema gde smo caskali o yogi

yoga je lepa i dosadna :D , a nema veze sa rekreacijom, bar ne u smislu fizicke aktivnosti ... ekstra je kao element neka rekreacije i jos bolja kada se praktikuje uz "jos nesto", bar ja tako mislim
Ne treba mi rekreacija radi rekreacije. Vise nisam sigurna ni sta smem od rekreacije (bas cu danas da pitam fizija) ... Treba mi ..opustanje . Ja i ne znam sta joga ustvari podrazumeva, upravo malo cituckam :)

Masha

Mislim da bi tebi joga bila dosadna, ima mnogo unutrasnjeg rada u smislu povecanja svesnosti, registrovanja unutrasnjih stanja, osecaja.
Mozda pilates kao alternativa?

anelore

To kakvi ce treninzi biti dosta zavisi od onog ko ih vodi. Ja sam isla na krajnje netipicnu jogu i uzivala - nista od filozofije, puno smeha i klascnih parter vezbi, i na pilates u kome je bilo dosta aerobnog vezbanja i vezbi snage (Nina's Fitness Team) .
Stoga je najbolje raspitati se unapred, predociti treneru/trenerima potrebe i ogranicenja, izabrati ono sto ti se dopada i otici na barem jedan probni cas pre konacnog upisa.

chokoladica

Vidim da je probni cas uobicajen. Hvala, pretpostavila sam da nije bas kod svakog isto. A gde si ti isla Anelore?

Finalina

Quote from: chokoladica on November 02, 2009, 11:28:01 AM
Ne treba mi rekreacija radi rekreacije. Vise nisam sigurna ni sta smem od rekreacije (bas cu danas da pitam fizija) ... Treba mi ..opustanje . Ja i ne znam sta joga ustvari podrazumeva, upravo malo cituckam :)

shvatila sam sta ti treba, zato i pominjem upravo pilates *izmisljen za sve kategorije vezbaca, a opustanje je garantovano

anelore

Na jogu u teretani kod muza od Summer (kakva grozna formulacija) - dakle, lokacija ti nikako ne odgovara, a ove Nina's Fitness Team imas svuda po gradu, na raznim lokacijama. Oni drze treninge 3 puta nedeljno, ali, kazem, to nije klasican pilates, i rade se i vezbe kao na klasicnom aerobiku. Jedino sto taj aerobni deo nije bas tako izrazen tj. nema puno skakanja i trckaranja. Rade po principu da se svake nedelje vezba na drugaciji nacin- klasican pilates, vezbe sa pilates loptom, sa malom loptom (te su meni bile najgore), sa nekom motkom (drzis je u ruci i koristis kao rekvizit tokom vezbi - nekad umesto tegica, nekad kao oslonac), latino, tai chi, koriste i steper...U tom smislu je OK, jer treninzi svakako nisu monotoni. Samo nisam sigurna da li bi ti odgovarali, s obzirom na tvoje stanj.
Uostalom, evo ti i njihiov sajt, pa pregledaj: www.ninastim.com

Lani

Ninu sam videla u igraonici Čigra u centru Zemuna, tamo ima.

chokoladica

E pa hvala vam puno. Fizijatar nije mogla nista konkretno da mi kaze, rekla je da cemo o tome kad uradim MR, i kad zavrsim sa fizikalnom (tj kad mi bude dobro), a ja cu do tad da razmisljam o pilatesu. Ne volim ja aerobik i to..   :stop: Ta skakanja mi ..onako.. nisam taj tip  :lol:

Summer

Moja sestra ide na pilates negde blizu Studenjaka. Ne znam tacno gde, ona zivi na okretnici 16-ice i to joj je blizu. Odusevljena je. Mogu je pitati za detalje.

Ja mislim da ti je obican pilates najbolja varijanta. Odlican je za opustanje, istezanje, zatezanje...i mogu da ga radi ljudi koji imaju problema sa kicmom, kukovima, zglobovima...(ta sam  :girl_smile:, po pitanju kicme i kolena).

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

chokoladica

Quote from: Summer on November 02, 2009, 02:55:35 PM
Moja sestra ide na pilates negde blizu Studenjaka. Ne znam tacno gde, ona zivi na okretnici 16-ice i to joj je blizu. Odusevljena je. Mogu je pitati za detalje.

Ja mislim da ti je obican pilates najbolja varijanta. Odlican je za opustanje, istezanje, zatezanje...i mogu da ga radi ljudi koji imaju problema sa kicmom, kukovima, zglobovima...(ta sam  :girl_smile:, po pitanju kicme i kolena).
Pa i ja sam kod okretnice, mozda se sestra i ja znamo :)
Aj pitaj je molim te, tenks :)